Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: KUANTUM hakkında Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3664

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: KUANTUM hakkında
    Gönderim Zamanı: 30-Ağustos-2019 Saat 03:08



Bir kültürel çalışma gurubun perşembe akşamları düzenlediği KUANTUM konulu derse katıldım.. bu gün ikinci haftası idi.. Hocamız Bülent Kantarcı Bey, konuya hakim açıklamalarını ve sunumunu ilgiyle izledim. Geçen dersin başından dinlediğimiz çift yarık deneyimi hakkında burada uzun bir yazı yazmıştım.. bu hafta geçen haftadan aldığımız bu ÇİFT YARIK fikrini kullanarak bu gün dinlediğim dersimden ördüğümü ve anladığımı özetleyeceğim:


RUHUMUZ üç etki altında; bedenimize olan çevre etkileri ve bedenimizin içindeki nörolojik (sağdaki yarık) yapı ve genetik (soldaki yarık) yapıdan etkilenmeleri.. bu üçünün bileşkesi olarak kararlarını veriyor ruh ya da istenç ya da irade...


Ancak bu konularda düşünme, konuşma ve tartışmalar sırasında geçen beyin , zihin.. şuur nesnelerinin yapı ve işlevleri (şuura genellikle bilinç diyorlar ben tanınç derim) hakkında bilgilerimiz giderek artıyor. Bu dersimizde bilinç için FOKSİYONEL bilinç ile ÖZNEL bilinç ayırımı söz konusu etti Değerli Hocamız.. bu öznel bilincin aslında EGO (Benlik, ene, enaniyet) olduğunu düşünüyorum..


Fonksiyonel bilinci de DÜŞÜNCE KÜMESİ akıl.. ki bu bilinçtir.. DUYGU KÜMESİ kalb.. ki bu sevençtir.. DUYUM KÜMESİ nefis.. ki bu duyunçtur.. olarak üç bölüm olarak kurguluyorum.. ve DİLEK KÜMESİ olan RUH'u ayrık tutuyorum ki bu istençtir. İşte bunların hepsine gizemli olan sırr da dahil olmak üzere.. ŞUUR (tanınç adını veririm)

Elbette bu arada öznel (fenomenol) bilinç fazla açık değil bunu belirtmek isterim.. bana göre olsa olsa fenomanel ya da öznel değilde numenol bilinç ya da hermenuetik bilinç.. demek daha yerinde.. ya da İNSAN BİLİNCİ bile diyebiliriz MAKİNE bilincinden ayırmak için.


Yukarıdaki anlatımımda KÜMES deyince tavuk ve horozlardan müteşekkil kümes anlamayınız.. elbette bu kümelerdre dişil ve eril ögeler bulunabilir lakin yerde kanatı olup uçumayan tavuklar değiller.. olsa olsa KARTALLAR olabilirler lakin bunlarda kümeste değil zirvede uçar ve yaşarlar.. açıktır KÜME’yi mantıksal KÜME kavramı anlamında kullanıyorum.

İşte bütün konuşmalar da şöyledir böyledir diye dır dır ettiğimiz lojik katmanını ve olanak alanını.. yukarıdaki tabloda bu var sayma ve yok sanma alanını şu iki alandar ayırıyorum. Birincisi BİLİM'in azları ve çokları inceleyen alanı.. ikincisi DİN'lerin birbirlerinin tanrılarını hiçleyen ve hepleyen alanı.. bu ikisi düşünme.. düşünce ve felsefenin alanından ayrı alanlardır.. hatta katmanlardır.. günlük bilgi.. bilimsel bilgi.. felsefi bilgi.. dini bilgi birbirinden bağımsız konu, alan ve katmanlardır. Ancak biz bunları birbiriyle karıştırırız.


Belki bazı arkadaşlar bu kısa açıklamamı anlamamışlardır.. bu da benim huyum.. asla açık ve seçik olarak asla yazmam   Çünkü günlük dilin düz yazısıyla felsefi edebiyat yapmayı ya da dini vaaz vermeyi pek sevmiyorum. Ta ki insanlar YBA öğrenmeyi, kullanmayı ve yararlanmayı yeğlesinler.

Yalnız şu kadarını söyleyeyim azlık ve çokluk alanını üç yatay çizgi olan DENKLİK ile gösteririm.. var sayma ve yok sanma alanını iki yatay çizgi olan EŞİTLİK ile gösterir.. hiçlik ve hepliği ise tek yatay çizginin iki tarafına yerleştirerek ÖZDEŞLİK alanını gösteririm.. bu alan bir AYNA'dır. Zaten buna alana ayniyet.. identity.. kendileri bizim akıl ilkelerimizin başı olan A=A.. her şey kendisinin aynısıdır.. olarak gösterilir.


Faraziyeler ve nazariyeler.. var sayımlar ve kuramlar alanı.. ki aynı zamanda yok sanımlar ve kurgulamalar olarakta gösterilebilir.. Bu alanda atış serbesttir.. tuttarabildiğin kadar tutturursun.. TEZlerini bu TEST yarığından geçiririsin.. karşına hangi ÇOCUK çıkacak bilemezsin.. çünkü bu belirsizlik alanıdır.. fakat lakin korkarım yarım buna da müdahele edip saç ve göz rengiyle sipariş edilmiş çocuklar isteyecekler.. her ne ise aslında bunlar rastgele veya gelmeye gelişi güzel ya da kötü.. İSTATİSTİK YASALAR olarak bizim hep bildiğimiz işler ve nesneler.. yarın sağ çıkacağımızı nereden biliyoruz ? Ama kesinmiş gibi projeler yapıyoruz.. işte bir tarafta parçacıkların Planck dünyası.. bir taraftan yıldızların ve gezegenlerin determine Einstein dünyası.. dışarıda da iki dünya yan yana.. içeride de iki dünya yan yana.. ne oldu DÖRT YARIK.. tabloda bu da var; solda ve sağda nörolojik ve genetik dikey yarıklarından başka üstte ve altta BEDEN ve RUH'un yataya yarığı..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3664

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ağustos-2019 Saat 13:05
Web sayfamın İNSANBİLİM bölümünde buradaki konu ile alakalı STANDART MODEL başlıklı yazım da şu paylaşımı yapmıştım:

"Malum çok uğraşmamıza rağmen uygarlık olarak bu gün için ortak bir FİZİK bilimi kuramadık.. ilk uğraşan Aristo idi PHySiCa sında bunu yapmıştı.. sonra bu masa başı spekülasyon Galileo’dan başlayarak Newton'un deneye ve gözleme ve ölçüme bağlı Fiziki ile geliştirildi.. madde.. kuvvet.. ısı.. hareket 0ilişkileri Standart bir düzene bağlanmıştı.
Fakat 1881 de ışığın HIZININ ölçümü ile zaman ve mekan ölçüleri şaşınca fizikte şaşırdı.. şimdi micro dünyaya Kuantum (Planck) parçacık fiziğin micro dünyaya rölativite (Einstein) fiziğini uyguluyoruz fakat atların ve arabaların yürüdüğü midi dünyada yine Newton fiziğini uygulamayı sürdürüyoruz. Neden çünkü dünya üç alan ve Micro.. Midi.. Macro.. her bir alanda ayrı fizikler geçerli.. İşte bu alanların ve yöntemlerinin farklılığı YBA in de esası.. her alanda ayrı yöntemler geçerlidir. Zaten biz bunu yapıyoruz ve YBA da fazla bir şey söylemiyor.
Ve tabi bu arada bizim eski bildiğimiz klasik üç parçalı (nötron, proton ve elektron) madde (atom) fiziğimizin sanırım iki yüz parçaya ve güce ve ada kadar arttığının haberini alıyoruz.. buradaki resimde 10 parçası gösterilmiş ve 11 parça yani KÜTLE ÇEKİM PARÇACIĞI'nı MAALESEF gösteremediklerini söylüyorlar.. çünkü henüz saptanmadı.. ancak fizikçiler fiziğin bildiğimiz dört boyutunu bu 11 parçanın hatırına 11 boyuta çıkardıklarını da söylüyorlar.
Bu durumda atom matom kalmıyor her şey bir ip, bir sicim, bir boru haline geliyor.. bu yumak, doğrusunu Allah azze ve celle bilir.. Beyyine Suresindeki hayr-ı beriyye ve şerr-i beriyye denilen ipler.. sanırım bunlar ya dolu ya da boş oluyor.. gözle görünenine vertikal penis ve horizontal vulva diyoruz.
Demem o ki MADDE'ye böyle değişmeye aday bir standart model verilmişse.. bu fakir de MANA'ya değiştirip düzeltilmeye aday bir STANDART MODEL getirdi.. bu gün çok şükür.. İnşaallah yayımlayacağım. Hemen öyle sanmayın bu YBA değil.. çünkü bu Standart Model.. içerikli.. anlatımlar tablosu.. Oysa kırk yıldır üzerinde uğraştığımız ve hala bitiremediğimiz ve öğrenici olmayı sürdürdüğümüz Yöntembilimsel Analiz içeriksizdir. Ancak bu Standart Modelimi YBA analizin reklam ve propagandası uğruna yaptığım düz yazı ve tablolarımdaki içeriklerle oluşturdum.
Ancak günün birinde bizim gibi öğreniciler (maalesef benden başka öğrenicisi de bulunmuyor) den birisi ÖĞRETİCİ olarak bizlere bu YBA in hocalığını yapacaklardır, diye umuyorum. İnşaallah."
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk