Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: OZ NE | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3438 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: OZ NE Gönderim Zamanı: 31-Mart-2019 Saat 15:23 |
Yine 55 sayfalık bir bir çalışma bindiriyorum;
20190331_150627_OZNE.rar Özne; kendisine yüklem bildirilen ve kendisi de tümlece binen bir nesne ya da kimse veya bir ad (isim) ya da bir ar (harf) dir diye tanımlamış olsam ne kadar sağlam, gerçek ve doğru bir bilgi vermiş olurum bilmiyorum. Ancak verdiğim bilgi çok yönle ve yanlı olduğundan sizin bunu günlük dilin düz yazısı ile anlamanız ve benim anlatmak oldukça zordur. Zaten "özne" sözcüğü size sonsuza dek belki de "öz ne ?" diye soruyor ve belki de bunun yanıtını asla bilemeyeceğiz. Fakat ne dense var oluşçular.. özcüler.. hep bu özden bahsederler.. Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ın beşinci suresi olan MAİDE suresinin yedinci ayetinin son tümcesi "İnnallahe alimün bi zatı esSudur" diye bitiyor. Nedir bu ZAT.. bizzat biz bunu bilemeyiz.. lakin özcüler sanki bizzat biliyorlarmış gibi hep öz'den bahsederler.. tabi bu özcüler bizlerde her ne kadar ehlitarikat.. ehli tasavvuf.. gibi kurbiyet ve velayet ehli gibi olsalar ve sözleri de delilsiz dinlenilse bile bu tevhid adına.. birlik namına ettikleri dava hep dayanaksız kalır.. çünkü insan BİRLİĞE ulaşamaz.. tanır, inanır, sever ve sayar ve fakat asla erişemez. Zaten ikilikten, konuşmadan, düşünmeden çıktıkları konuşmamaları ve susmaları ve Kur'an-ı Kerim ile yetinmeleri gerekirken konuşmak suretiyle çuvallarlar. Buraya öz ve oz konusunda daha önce yaptığımım konuşmalara binaen fazla bir bilgi vermeyecek ve bilgiyi bizzat kendinizin almasına vesile olarak yukarıdaki tablolarla yetineğim.. Dün ve bugün webime dört çalışma yükledim.. ellişerden ikiyüz tablo eder.. eğer ben bu gün ölümle seslenmemi sustursam geriye kalan bu kablolar, dablolar.. tablolar.. hablolar YBA hızlı anlam sürücüsünü ve kolay anlatım aygıtını ve onun özgün dilini yansıtmaya ve ansımaya yeter diye düşünüyorum.. bir !öz! olarak değil bir "oz" olarak yapacak fazla bir işim olduğunu da sanmıyorum. Çünkü verebileceğim ne varsa burada 2000 ine yakın gizemli ve meraklı yazılarla yirmi bine yakın ve belki de daha fazla tablolarla verdim, sanıyorum. Bilgi,sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız Osmanziya |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |