Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: anlasılmayan Kur'an Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: anlasılmayan Kur'an
    Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2024 Saat 10:10


ANLAŞILMAYAN KUR’AN ELEŞTİRİSİ

Öncelikle belirtmeliyim ki sanılanan aksine anlama ve anlamak dünyanın en zor üç işidir.
Bu paylaştığınız resminiz.. anlam.. En çok okunan kitaB ve fakat en az anlaşılan Kitab ve en az uygulanan kiTab ve en çok unutulan kitaP denklemi aklıma geldi.. En çok okunan kitab KUR'AN.. en az anlaşılan kitab İNSAN.. en az uygulanan kitab KAİNAT.. en çok unutulan kitab KENDİN.. çünkü MUHATABIN bulunmuyor zira aramıyorsun.. denklemini ve çözümünü aklıma getirdi.


Kalemimiz kitabı ile kelamımızın kıraatı DİLİMİZİ inşa ederken malımızın ameli ve melimizin emeli de DİNİMİZİ imar ederiz. Böylece ortaya HİTAB'ın Kitab-ı Mübîni ve ELEMLERİMİZİN İmam-ı Mübîni çıkar. Sonra bu muhatabın ilmi ve elemin iradesi , mahşerde OKUNAN ve OKUYAN defter-i âmele dönüşür.

Elbette Kur'an anlaşılıyor ve her kişi.. her toplum.. her ülke.. her çağ onu kendi çapında anlıyor ve yaşıyor ve uyguluyor. O derece kendini belli ediyor ki.. kendin belli ettikçe de Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ı YAKMAYA çalışıyorlar. Oysa yakmaya çalıştıkları MÂNÂ değil “madde”dir. Mânâ ise zaman geçtikçe tazelenir ve yenilir. Hayvaniyet ve beşeriyet ve medeniyet ve insaniyet ve İslamiyet Çizgisinin durakları bir bir gerçekleşir. İnsaniyet İslamiyet-i suğra, İslamiyet ise insaniyet-i Kübradır.


MADDE ister zerre olsun ister hücre.. her zaman yanan enerji (e-NAR-ji) paketleridir bu gün ona KUANTUM diyorlar. Tutuşmuş alevi söndüren su bile YAKAN oksijen erkeği ve yanan hidrojen kadınlarından oluşuyor.

İçinde bulunduğumuz Bir-raB ahseni takvimden ahseni amele giden bir HÜCRE'dir. Umulan bir ahsen-i kasas SALAHI yaşayarak hüsnü hatime HALASINI sağlamaktır. Hücremizin seyri sırr-ı NAR olan NUR'dur. Nar ZERRE olup Nur ENEdir. Zerreler hücreleri eneler ZÜMRELERİ oluştururlar.

ÂDEM babamızın kopyelerinin olanakları bulunan bu hücreler ve zümreler hem benzerlikleri hem benzemezlikleriyle Hür-ruH olmaya çalışıyorlar.. tâ ki hassasiyet ve hissiyyatlarıyla kendilerine tahsis edilen kabiliyetleriyle ihtisas-ı istikballerine ulaşsınlar ve esma-i hüsnâ'dan ism-i a'zamlarına erişsinler.. İnşaallah.

Saygılarımla.
Osmanziya 30.01.2024
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk