Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: kopyeleme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kopyeleme
    Gönderim Zamanı: 10-Temmuz-2016 Saat 15:00
          
     

KOPYE

KOPYE dizini içindeki dosyalar

20160710_145920_BEYN.rar

CANLILARDA Çoğalma iki şeklide olur.. biri yinelenerek çoğalma.. ikincisi çeşitlenerek çoğalma.. yinelenerek çoğalmaya KOPYALAMA.. yenilenerek çoğalmaya EŞEYLİ ÜREME adı veriliyor.. bir hücrenin de iki tür KOPYALANARAK çoğalması vardır.. mitoz (ÇEKİRDEKTEN) bölünme ve amitoz (ÇEKİRDEKSİZ) bölünme.. CANSIZLAR çoğalmaz.. madde ve enerjinin sakınımı yasası vardır. Canlı hücreleri meydana getiren cansız zerreler arasında farkılık.. derece ve aşama farklılığı değil mahiyet ve nelik farklılığıdır.. mümeyyiz vasıflar farklılığı ile hususi sıfatların mübayeneti iki ayrı teşettüttür.. İnsan iki nesne bilir onu da karıştırır.. çoğalmanın yinelenerek ve yenilenerek artması yani eşitlikle ya da çeşitlilikle artması.. çoğumuzun kafasını karıştırsa da karşılaştırma işinde ısrarlı olanların dikkatlerinden kaçmayan husus bu BİRLİK ve TEKLİK tecelilerinin.. tebarüzlerinin.. tezahürlerinin anlamlandırılması ve amaçlandırılması kolay bir anlatım değildir.. nitekim bu konuda insanlar ikiye bölünmüştür.. bir kısmı kesincidir.. BİRLİK yandaşıdır.. bir kısmı kuşkucudur TEKLİK yandaşıdır. Fakat biz ikisini telif edip barıştıracak bir usul biliyorsak neden iki taraftan bir yana yaslanalım ki ?



Bu durum düşünce tarihinde solcular.. sağcılar ve öncüler denilen üç yol ortaya çıkarmıştır. Bu ayırım İLİM SÜRESİ olan ve aynı zamanda ZENGİLİK vesilesi olan VAKIA suresindeki ayırımı akla getiriyor. Biz insanlar işter eşeysiz çoğalalım.. ister eşeyli çoğalalım.. bir NUR’un kopyesiyiz.. yani olanaklaradan bir olanak.. olasılıklardan bir olasılık.. yeteneklerden bir yetenek.. yetkilerden bir yetkiyiz.. nasıl ar’lar ile ibare edilen adların bir gerçeği varsa.. bazı gerçeklerin de bir adı var ki her birimiz onlardan biriyiz.


Bu adların ya da gerçeklerin her biri TANRI açısından YATAY olarak birbirine eşit olduğu gibi dikey olarakta çeşittirler. Bu çeşitliliğin değişikliği bazen nelik bakımındandır bazen de nitelik bakımındandır. Çeşitlilikler bazen genel türleri ve kategorileri teşkil ederler bazen de türleri ve türlerin içinde bireyleri oluştururlar. Fakat İNSAN tek başına bir dünya ya da alem.. bir nelik ya da niteliktir. Kafa düz yazıda bu kadar çokluğu ve çeşitliliği kaldırmaz.. bu yüzden yeni baştan okumak gerekir.. ya da isterseniz boş verin başka zaman ve sakin olduğunuz bir vakitte tekrar okursunuz.



Mustafa BUĞUÇAM önce başlat sonra bitir yasası içinde gerçekleşen bir var oluştur ki RUH HUR’u mitoz bölünme ile 3 kopye çıkarmış ve üç kişi olmuş.. bunlardan OSMANZİYA yöntembilimi.. Mustafa BUĞÇAM insanbilim ve Dinnur YAŞAR ise islambilim oluşturmaya çalışıyor. Tabi bunların düz yazıları bu karmaşadan ötür karmakarışıktır. Zaten kendileri karma.. anlatımları da karışık olunca.. ortaya karmakarışıklık çıkıyor.. peki sen kimsin diyecek olursanız bende derim ki DİL’im.. bu adamları dilim dilim bölün dilim.. yaptığım.. deyişim ve deyişim ile delişim yapıyorum. Demek ki yaptığım akıllı işi değil deli işidir.. bir HUNİ takmıyorum o kadar..   


Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com


     
     

     



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk