Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: BURHAN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BURHAN
    Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2016 Saat 15:33
BURHAN dizini içindeki dosyalar


20160913_145812_BURHAN.rar

60 sene önce Niğde ilinde merkez ilçede BURHAN mahallesinde ikamet ederdik.. halk kesikbaş mahallesi derdi.. sanayiye yakındı evimizin biraz ilerisinden suya akmayan bir dere geçerdi.. göbekli dağ bütün ihtişamı ile önümüzde idi.. toroslar çok uzaktan sıradağlar halinde görünürdü.. Halep orada ise arşın burada deyip nüfüs cüzdanıma baktım.. evet BURHAN mahallesi yazıyor.. inanmayanlar için TC kimlik numaramı verecem 60817234180.. bu bizim en temel kişisel bilgimiz.. bu numara ile dünyanın efendileri bizim sosyal ve ekonomik hareketlerimizi takip ederler.. telefonlarımız ile fizik haraketlerimizi.. ve onunla aynı zamanda ses ve gereğinde görüntülerimizi de izlerler.. önemli değil.. önemli olan verilen bilgilerin belgelere dayandığını kanıtlamak için bu örneği verdim..

İlim ve irfan bilgi ise kelam ve kayıtta belgedir. Fizik kayıtlar her kimsenin ve nesnenin bir yer (hayz-space) tuttuğunu ve bir konuma (ikamet-base) oturduğunu söyler.. mevcut makinaler bu adresleri KÖŞELİ küplere yerleştirir.. YUVARLAK kurelere yerleştirecek bir teknoloji.. sanırım "KABE" insanlara teknolojilerinin sınırı gösteriyor ve asla küpler dışında kürelere bilgi yani BELGE oturtamayacaklar.

BEYT... ikili şiir dizesi beytullah olan kabe de böyle.. ikili bir dize 2x3=6 yüzü var.. uzamlar ve uzaylar daima ikili olacak ve insanlar asla öze ve bire ve küreye erişemeyecekler başta küb olmak üzere hep sayılı yüzeyler dışına çıkamayacaklar.. Astronomide ilk kavga da bundan çıkmıştı.. episaykıllar kuramı ile gezeğen hareketlerini açıklıyorlardı.. sabit küre diye düşündükleri yıldızlar küresine aykırı hareketleri.. Astronomlar ve Geometriciler ideal şekil olan daire ve küre olarak düşünüyorlardı uzayı.. dindarlar ise bu ideali ilahi hale getirdiler.. sonunda anlaşıldık ki yörüngeler tam bir daire değil bir elips.. bir hiperbol.. bir parabol'dur.. ve sonra anlaşıldı ki biz uzaylılar ossuruyoruz.. yani uzayda ve evrendi kimse kendinin ve ikiliğinin yakasını bırakmıyor.. paritenin meraklısı ve aşığı oluyor.. kendini çiftliği çekiminden kurtaramıyor.. amma gönlümüzde hep birlik ve vahdet ve kevser var o başka.. amma bizler kesrete mübtela.. zevce meftun.. şettaya mahkumuz..

Bürhan.. ya buhran.. ya da buhtan.. ya da X.. unuttum.. bir kavram daha vardı.. umut ve rabas ve intizar anlamında..

Sorun halli.. sorun buhran haline geldikten sonra ortaya çıkan bürhan ile çözülür.. bazıları sorun ve bunalımdan yakınır.. bazıları ise çözüme yönelir bürhan ve beliti görür (Türkçe sözlük BELGİT diyor) .. bu bürhana ve belite göre belevini ve alemini düzenler.. BEYYİN proje.. BİRR parti.. BARİZ para.. ve BAR pazarını ayarlar.. artık performansına göre ne kadar ilerleyebilirse.. biz yıllardır projemizden dışarı çıkıp ekip ve kadromuzu kuramadık.. sadece BURHAN çevresinde ve mahallesinde dolaşıyoruz.. ne işareti.. ne hücceti.. ne delaleti.. ne burhanı ortaya çıktı.. başkaları için.. dirayetimiz ve çapımız kadar hakikati hikaye etmekten başka bir iş yapamıyoruz.ve sonuçta ortada bu tür şekva ve yakınmalardan başka bir seslenme kalmıyor.

Ancak umut yitirmek haramdır.. Bu ülkede çorba kaynamağa başladı.. kırmızı domatesi (evrimi) ve yeşil biberi (yaratılışı) kattık.. Anadolu tenceresinden ve Türkiye pençeresinden uygarlık için insanlık çorbasını pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.








IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk