Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 5 aralık 2016 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2679

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 5 aralık 2016
    Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2016 Saat 09:10
NEDEN TARİH ?

İki türlü sıralama vardır.. bir tarihsel sıralama bir de tematik sıralama.. eğer sıralamada bir sözel ya da sayısal ölçütümüz..adlandırmamız.. anlamdırmamız bulunmuyorsa Bileşim ve Karışımın rast gele olmaması için en azından onu TARİHSEL olarak yerleştirmek gerekiyor ki erişirken hiç olmazsa elimizde bir TARİH dayanağı olsun.

Genelde Face yaptığım çalışmalar ya face'in fiber uzayında ya da makinemin siber uzayında kalıyor.. yöntembilimsel analizin BİÇİMSEL çalışmalarına ve onun reklam ve tanıtılmasına olağan üstü verdiğim öncelik yüzünden bu birikimler ve kazanımlar dağınık kalıyor.
Bunun önüne geçmek için çalışmaları bir süre bu GÜNLÜK TARZI saklama ve koruma yolunu seçeceğim.


Gelecekte ömrüm varsa ya benim ya da başkaların inceleme ve araştırmaları için arayanlara da bir kolaylık sağlamış olacağız.

Sağlıcakla kalın.

NOT:

Bu tarih dizini içinde bulunan ve önemli gördüğüm bir yazıyı buraya pest kopi yapıyorum;

Zayg ve Rayb arasında ne var mış ? ŞBH.. yani hem şüphe hem teşbih halinde bulanabilen “Müteşabih” ki Kitabın Metodolojisine merkezi bir yer tutuyor.. ŞBH kökü.. BHM kökünü hatırlattı.. müphem.. ifham olunmayan nesneler mübhemdir. Fikrin ve tefekkürün fehm ya da fıkh edemediği konular ve feth edemediği kavramlar muğlak kalır.

Konuştuğum sözcükler Kur'an kelimeleri.. Bu kelimelerle bir kültür oluşmuş.. OSMANLICA..yani bir imparatorluk dili.. türkün.. arabın.. acemin içinde yer aldığı ve fakat aynı zamanda islam kültürünün ve kültürden önceki başta Yunan ve Roma medeniyeti olmak üzere ANADOLU'da gelmiş ve geçmiş kavimlerinde bu ÇORBA'da payının ve tuzunun bulunduğu bir kültür.. ve bu kültürü sarmalayan.. bu kültürden yararlanan.. ve artık KÜRESEL bir kültür haline gelen UYGARLIĞIN.. garından.. mağarasından.. öğretisinden.. gerçeğinden.. değerlerinden.. doğrusundan.. eğerlerinden.. eğrilerinden yararlanan İNGİLİZ KüL-TÜR-Ü.. ve bu kültürün içine yerleşmiş çeşit çeşit eşitlikler.. ŞETTA.. Kur'an.. bu NÜHA ve şetta'ya işaret ediyor.. sure-i Tâhâ'da..

AYBERG diyor ki tabanı TâHâ tavanı YâSîn olan bir dünyadır.. nakil.. kalbin akli kadar lisanın naklinin yer aldığı bu bütünleşik yapıyı şüphenin ifratı ve teşbih tefriti ile bozup orta yol olan hatt-ı vasattan ve istikametten çıkaran.. dili ve dini kötü istihdam edip .. etnik ve etik yapıyı kötüye kullanıp.. devletleri ve ülkeleri ve ulusları birer CANAVAR haline getiren ve içinde doymak bilmez bir HIRS taşıtan emir.. emperatif.. imparatorluk.. ortaya çıkaran BÜYÜKLÜK nedir ? hiç düşündünüz mü ?

BÜYÜKLÜK ve böbürlenme.. TEKEBBÜR Ya Tanrı'dan ya da başta NEFİS ve Şeytan olmak üzere Sahte Tanrı'lardan gelen bir hissiyat.. Eğer bir nesne hak ve hakikat değil sözde ve sahte ise iddia ettiği malikiyet ve melikiyet.. kötü bir mal ve mel.. şerr bir kalem ve kelam.. sui bir kitabet ve kıraat.. kısaca SEYYİYAT olmaz mı ?

işte uygarlığımızda bu zıddıyet sırrıyla bulunan "kötü" götten çıkan bir ötüştür.. biz uzaylılar hep ossoruruz.. ancak ağızdan çıkan sesler güzel ve düzgündür.. anlamlı ve anlatımlıdır.. öttüğünde sahibini belli eden sesi tanımak.. sağlam ve sağlıklı sözler içinde yararlı ve verimli bilgi ve buyrukları bulmak.. Medeniyetin hasenatı da var.. seyyiatı da.. ve zaman içinde gele gele öyle bir noktaya varmış ki kutsallık içinde pislik.. yerleştirilmiş.. pisliğin dışı kutsallık ile sarmalanmış.. paketlenmiş.. bunları birbirinden ayırmak zor hale gelmiş DÜŞÜNCE dünyasında.. bu UYKU-LAMA'lar UY-GU'LAMA'lara da yansımış..

Şimdi bunların AYRışMA zamanı.. onun için artık bundan sonra ince eleyip sık dokuyacağız.. tane tane.. tel tel.. ayıracağız.. ane ane el el vereceğiz.. yoksa telefona asılıp pat paylaşmak.. copy past yapıp millete pasta sunmak karın doyurmuyor.. sadece büyüklük taslayan şeytanların oyuncağı oluyoruz o kadar... bu bakımdan yazılarımı okumadan ve anlamadan yüzünden yalamaları.. sormadan ve eleştirmeden paylaşımları doğru bulmuyorum.

Yontembilimsel analizi öğrenmeden YBA'e önemv ve değer vererek öğrenilmesi dileyen garib istekleri anlamıyorum.. beni bir iki yıldır izleyipte hala yöntembilimsel analiz öğrenme talebinde bulunmayan arkadaşlarıma şaşıyorum.. sanırım onlarda benim gibi bir face mahkuma olarak face'sin götünü yalamakla meşgülüz... yani ona güç vermekle beni ayıplayacağınız ve kınadığımız işi SÖVME yapanlara destek vermiş olduğunu biliyor mu idiniz ? Aileyi çökerten LBGT yani lezbiyen.. bioseksüel gay ve transseksüel tayfasına güç vererek Face.. uygarlığı dibinden deliyor.. fakat ne yaparsın ki çoğumuz makul ve makbul amaçlar uğruna ve en kıymetli malımız olan zamanımı heder etme garipliğiyle buradayız... öyle ise ya bu hazır face konup onu üstünden yalayacağız.. ya da kendimizi sayfa yapıp kendi sayfamızda gerçeğe yapışık olarak doğruya ilerleyeceğiz..


Bu vesile ile şunu da ilan ediyorum ki,   Güzel Türkçe’mizi temel alma’dan İngilizce ve Fransızca sözcüklere düşman olmamaya.. İNSAN olma kökümüzü aramaktan   Osmanlıca sözcüklerini benimseme ve Kur’an terimlerini sevmeye kadar genişleyen bir ŞETTA ve çeşitlilik, türlü etnik ve etik var oluşları içeren ve kapsayan   çağdaş Anadolulu olmanın gereğidir. Lisan hangi milletin olursa olsun bir din kadar saygı görmeye müstehaktır.

Keza   YBA samimiyetle ve ciddiyetle izleyen arkadaşlarımı
www.yontembilim.com
sayfama ve YBA öğrenme.. kullanma.. yararlanma..yaygınlaştırma çabalarına katılıma ve katkıda bulunmaya çağırıyorum.
osmanziya 05.12.2016
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk