Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3997 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2017 Saat 10:16 |
Kaderi anlamaya ve anlatmaya başlamıştım aşağıda bulanan en yalın tablo ile.. bu tabloda iki KABLO var..
![]() birisi YATAY kablo ki sağ ucunda külli sağ ucunda cüz'i bulunur.. diğeri DİKEY kablo ki alt ucunda irade bulunur üst ucunda ilim.. bu yatay ve dikey iki kablolara da DABLO adı veriyorum. Burada tablo'nun resmi (+) biçiminde.. bu (X) suretinde yani SİMETRİK de olabilir.. dikey ya da yatay PARELEL şeklinde de olabilir.. böyle her dablo da bir versiyon atmak suretiyle yetmişe yakın TABLO yapmışım ki bunları her biri 13 tablo içinde 7 tane HABLO haline getirdim. Bu tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru ve sözcüklerin anlamlarını bilerek ilerlediğinizde size evvel ve ahir ile zahir ve batın isimlerinin sırrıyla kader konusu aydınlanacaktır. Sağ evvel Sol ahir Üst zahir Alt batın Tarafı göstermektedir. İşte bilmeniz gereken tek nesne bu.. bundan gerisini beyniniz halledecektir. Ancak sizin merakınızı harekete getirecek ilginiz.. aşkınızı hareket getirecek bilginiz.. konuyu aşacak sabır ve tahammül gösterecek sevginiz yok ise elbette gerisi gelmeyecektir.. ne yazık ki yaşam ne kadar ekmeğiniz ve emeğiniz varsa o kadar köfte ve ödün veriyor… İşte bu indireceğiniz dizin için 70’e yakın doküman var. 20170112_094959_KADERrk.rar Yetmiş kablo yaklaşık 300 yakın KELİME var demektir. İşte benim bütün bilgim bu.. insanbilimi inşa ederken kullandığım. Ve bu sözcüklerin hepsi arapça yani kur'anca kökenli ve türkçeye mal olmuş sözcükler.. peki bunların türkçe olanları yok mu ? elbette var.. olmayanları da ben UYDURUYORUM zaten.. örneğin en son olarak dikkat için AYKI sözcüğün pazarladım.. kimse sahip çıkmadı.. neden ? Çünkü insanlar hazır bilgi ve hazır kararı severler.. deneyerek ve yanılarak öğrenmek meşakketli ve güçtür.. düşünmek ve yargılama yaparak sonuca varmak.. zor ve zahmetli bir iştir. Fakat canınızı sıkmayın.. ben de sizin kolayca yaptığınız işleri yapamıyorum.. Böylece ne oluyor.. bizim gücümüz alışkanlıklar.. ve seçimimizin alışkınlıklar.. kadar oluyor Bu şu demektir hassasiyet ve duyarlığımız. Hissiyat ve uyarlığımız her nesneye ve kimseye ve işe açık değildir. Alışkanlık ettiği işlere.. alışkınlık eylediği işlere.. açıktır. Herkes.. yaratılıştan verilen role uyarak oyununu oynar ve buna iradesini ve ilmini kattığı kadar ya düşürür ya da yükseltir.. Nerede ilmini ve nerede iradesini katacağını ya da çekeceğini bilmek onun yaşam san’atıdır. İşte YÖNTEMBİLİMİ öğrenmek.. kullanmak.. yararlanmak isteyenler için kabloları.. dabloları.. TABLOLARI .. habloları izlemek.. imgelemek.. irdelemek İSTEYENLER için bir fırsat.. Fakat GÖRÜYORUM Kİ arkadaşlar.. sağdan ve soldan hazır bilgileri bilgileri TOPARLAMAKLA meşgul.. acaba neden ? Bu paylaşım başkalarını yararlı olmak için mi ? Olabilir.. keçi boynuzundaki şeker kadar bir kırıntı saçarlar lakin keçi boynuzu kadar da kendilerini gösterirler.. insan kendini göstermeye bayılır.. nitekim bende aynı şekilde kendimi göstermekten böyle.. yöntembilim kitabını yazmaya fırsat bulamıyorum. Peki kendimi göstermekten nasıl kurtulacağız ? Kendimi ÖRMEKLE.. Kendini görmek ve göstermek var ise Kendini örmek ve ölmekte vardır.. İşte sır burada.. ölmekten korktuğumuz için kendimizi göstererek ölmekten kurtulacağımızı sanıyoruz... Bu SAV doğru olmayabilir.. Peki ya DOĞRUYSA.. İşte bu yazının ve tablonun adı ne idi ? KADER... YAZGI anlamında Kader.. GÜÇ anlamında kudret.. DEĞERLENDİRME anlamında takdir.. KIYMET anlamında kadr.. bi de KADİR gecesi.. ne kadar çok yönle ve yanlı bu KDR kökü.. yöntembilimsel analiz ise böyle çok yönlü ve yanlı kavramlar.. konular ve alanlar için biçilmiş bir kaftan.. fakat giyecek kaptanları bekliyor. KADR'in ne olduğunu biliyormusun ? diye sorarak başlıyor sure.. zaten yaratan Nebi aynasında insana hep sorar.. sanki o bilmiyormuş da biz biliyor muşuz gibi.. Garip değil mi ? Ben de bu gün O'na bu sorunun yanıtını verdim.. İnşaallah bir gün bu yanıta uygun eyleyerek sadıkıyetimi de gösteririm. Sağlıcakla kalınız OSMANZİYA 12.01.2017 kartal İSTANBUL |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |