Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: yeni insan modeli Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yeni insan modeli
    Gönderim Zamanı: 26-Mayıs-2017 Saat 11:05
MECELLE TARTIŞILIYOR


Nasıl bir insan MODEL'i oluşturur hukuk.. ya da oluşması öngörülen model'den ayrılanları modele dönmesini denetler ?

Musevinin ya da İsevinin ya da Muhammedinin öngördüğü gibi.. ya da Protestan veya katoliğin ya da sünni ve şiinin dayattığı gibi mi ? Herkesin herkesi kendine benzetmeye çalıştığı dünya da elbette Tanrı’da insanı kendine benzetecek lakin Yaratan bu işi ZORLA yapmıyor!

Sonuçta ortada egemen olan ve başkalarını kendine benzetmeye çalışan GÜÇLER var ve bu ulusal.. yerel.. bölgesel ve küresel güçler, KÜLTÜR'lerine göre bir İNSAN modeli ve bu modele göre ekonomi ve politikalarını oluşturuyorlar.. şirketlerin politikaları olduğu gibi devletlerin de ekonomileri var.

Doğunun ve batının bu ortak ve küresel ekonomik ve politik çıkarlarına göre biçimlenmesi istenilen insan modelinin HANGİSİNİN daha yararlı ve geçerli olduğunu BAŞARILARI mı gösterecek ?

Dinlerin ve diğer geleneklerin dünyaya çözüm getiremediklerinden dolayı yeni dinler doğmadı.. nasyonalizm.. kapitalizm.. sosyalizm.. çıkmadı mı ?

Nasyonalizm ya da sosyalizm KAPİTALİZM ile başa çıktı mı ?

ve özellikle SOSYALİZM davasında başarı olup emeği yükseltip işçi sınıfının derdine derman oldu mu ?

Solun başındaki dinsizler ve sağın başındaki hırsızlar.. solu dinsiz ve sağı hırsız gösterdiği sürece kapitalizm insanı doğaya ve kendine yabancılaşmasını sürdüreceği ve hatta Jupiterin Yükselişi’nde kurgulandığı gibi kölelilği geri getirecektir.

Dinler dindarların dünyada işlerine yarıyor mu ? ve en son birbirine en yakın İKİ din modeli.. gelenek ve yeniliği temsil eden cemaat ve parti uyuştu mu ?

Öyle lütfen dinden ve dindar insanlardan öykünmeyi bırakalım da insanın oyununu anlamaya soyunalım.. İslahat Tanzimat.. Meşrutiyet.. Cumhuriyete rağmen en gelişmiş Müslüman örneği ve modeli ve türü olarak biz Türkiyedeki müselmanlar kafalarımızı güncelleyebildik mi ?

Kafalarındaki otoriter ve totaliter DOĞU anlayışını silebildik mi ? Yıllardır bekledik.. hala bekliyoruz.. Gelsin bi ATATÜRK kurtarsın diye beklerken bir APOKÜRT çıkmadı mı ?

Sanırım insanın realitesinden epey uzaklaştık.. bu yüzden müslümanın idealini bulamıyoruz..
öyle ise kaybettiğimiz yere döneceğiz.. insana...

Burada başka bir adla yazmıştım doğal insan modelinden nasıl saptığımızı İNSANIN YAPTIKLARI NI HAYVAN YAPMAZ;
İnsanın birimi ve bilimi olan aile TEMEL'dir ve aile dişil ve eril üye ile kurulur. Bu eşeyli çoğalma programı ile türün çeşitlenerek artması gerçekleştirilir. Aksi halde insan popülosyonu giderek yok olacaktır.. diğer kaybolan hayvan türler gibi.. insanın bu yaptığını diğer hayvan türleri yapmaz.


EKONOMİ ŞİMDİ NASIL


İstihsal ve istihlak ile ithalat ve ihracat vardı.. iktisat biliminde 1970'lerde

İKTİSAD fakültelerinde yeni terimleriyle ülke çapındaki makro ekonomi için üretim ve tüketim ile dış alım ve dış satım okutuluyordu.. şimdi artık durum değişmiş olmalı.. üretim öyküsü uluslar arası şirketler tarafından oynanıyor ve tüketim olayı da uluslar arası devletler tarafından ayarlanıyor olmalı.. bize de bilgisiyara programları yüklemek ya da kaldırmak.. internetten data indirmek ve bindirmek kaldı.. ve geleceğin savaşçılarının da aslında bilgisayar korsanları denilen "hacker"lar olduğu anlaşılıyor.. Julian ve Snovden bunların öncüleri.


Bunları "hacı"lar diyorum.. belki bunların karşısında da "haçlı"lar olacaklar.. sonunda acılar ve açlılar savaşacaklar yukarıdaki beyler saltanatlarını yine sürecekler.. ancak ilim.. irade.. güç.. teslisini kurutanlar kurtulacak.. bu güçlerin sahibi rahmete ve ahmete ve tevhide teslim olarak.. ilim ve irade ile kudret ve rahmet dörtlüsünün devri başlayacak El-hakku ya'lu


İKİ SİNEK


Ben iki san'atçı sinek okudum   özellikle san'atını ahlak düzeyine yükseltmiş oradan siyaset kulvarına uzanmış ünlü sinekler.. bunlar yaşam bulvarında başka yollar yokmuş gibi birbirlerini hırsızlık ve hainlikle suçlayan kalabalıkları idare ediyorlarsa.. ülkenin ve dünyanın ZEKA yaşını merak ediyorum.. müslümanları.. masonlar ve marksistlerden söz ediyorum.. bırak ahaliyi.. beysiz yapamayan düşünmeye üşenen beyinleri.. birilerine ölüm vaad ederek.. birilerine yaşam vaad ederek.. daha nereye kadar gideceğiz ? Acaba dinde.. dilde.. dünyada.. yaşam ve ölümden.. kar ve zarardan.. hayır ve şerden başka bir nesne yok mu ? Eğer bütün bunlar bir HAKİKAT ise bunun bir HAKKI bulunmuyor mu ? Sözümün altına da alıntı olmaması için ismimi yazıyorum OZ...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk