Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: INSANBILIM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: INSANBILIM
    Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2017 Saat 16:17
İNSANBİLİM'im anahatları belli oldu..


20170707_161844_SIN.rar

SIN dizin içindeki dosyalar.


İnsanlar çok nesneleri ve kimseler merak ederlerde kendilerini merak etmezler.. bu tümceye "Çoğunlukla insanlar" diye başlamam lazımdı.. lakin insanı merak eden insanlar o kadar az ki.. çok çok nadir olarak merak edenler çıksa bile onlarda işte benim gibi "hasta" olurlar.. yani insanlar arasında garib kalırlar.. acaib görünürler.


Bu dizin içindeki tablolarda görülen o ki eş zamanlı meşiet ve mantık dikmesiyle yürüyen ard zamanlı idrak ve irade ekseninde ilerleyen bir var oluş var.. bu insandır. . ey insan denilen ya sin’dir.

Elbette buradaki üç beş tablo ile bunu anlayacak insan çok az.. kısmı ekseri için onlara hikaye tadında.. edebiyat kıvamında ve vaaz formadında somut ve örnekli kitaplar yazmak lazım.. burada soyut ve biçimsel bilgilerin ilmi saptamadan fazla bir değeri yoktur.


Zaten buradaki paylaşım da bunun içindi.. gelecekteki çalışmalara bir hazırlık bırakmaktı.. çünkü insanı aramaya ve anlamaya azm edenlerin çoğalacağı gelecekte bunların büyük bir hazine olacaklarını ben şimdiden görüyorum.


elbette her insanın kendin gösterirken ortaya koyduğu görsel ve işitsel materyal.. dilsel ve düşünsel gösterim.. birikim.. kazanım yine "insan"ı gösterecektir o belirli kimseyi ve gerçek ya da tüzel kişiyi gösterirken.


Zaten geçmişte PSL (psikoloji, sosyoloji ve linguistik) bilimlerin ortaya koyduğu sonuçlar.. hikmet ve san'at ile funun ve hukuk etkinliklerinin meyveleri.. uygarlığın kazanımları.. devletlerin birikimleri bize zengin ve geniş bir insanbilim envanteri ortaya koyacaktır.


Ancak bu kadar büyük bir yığın içinde insanın kendisini bulması.. ve özellikle bunlar bu bilimler ve etkinlikler insanı KULLANMAYA ilişkin çalışmalar olduğu için üstelik.. insanı aramak ve buldukları içinde kendini bulmak bana göre düşük bir olasılıktır.. eğer insan kendi kendini aramıyorsa..


ÇÜNKÜ.. bu kaynaklarda kullanılan günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin metamatiği zaten yeterince engel ve perdedir. Buradaki tablolar da zaten bunu göstermeye çalışıyor. Başa geçirilen DÜŞ çorabı ve kafaya geçirilen DİL sepeti diyor.


Biçimin tasarımı ile tasarımın biçimi arasında ne fark var.. sorusuna yanıt vermek için biçim ve tasarım hakkında bir tanı ve tanım koymak gerekiyor önce..

çünkü SAĞLAM bilgi hem gerçek hem doğru olmalıdır...

Tattığınız ve hoşuna giden nesne ile tuttuğunuz ve hoşunuza gitmeyen nesne arasında bir seçim yapmak gerekirse hangisine öncelik tanırsınız ?

çünkü SAĞLKLI buyruk hem güzel hem iyi olmalıdır...


Sağlam ve sağlıklı olmakla birlikte yararlı ve çıkarlı olmasını da istiyorsanız.. sözlerinizin ve işlerinizin...
Ne yapmalısınız ?

Amaaan kardeşim ben böyle ince işlerle hiç mi hiç ilgilenmiyorum.. diyebilirsiniz..


Ben ilgileniyorum..


Peki ilgileniyorum da SÖZLERİM sağlam ve sağlıklı.. İŞLERİM çıkarlı ve yararlı.. SONUÇLARIM yetkin ve erdemli.. KENDİM de mutlu ve kutlu bir adam olup SEVGİ ve SAYGI'dan geberiyor muyum ;)


Hayır!


Öyle ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! demeyin...


Bilim adamları ve filim adamları biliyorsunuz.. kendileri için değil başkaları için çalışır.. bunların büyükleri olan felsefe adamları ve din adamları da bunlardan daha çok başkaları için uğraşır.


Niye ?


İnsanın kendisini görmesi ve göstermesi.. en büyük kazançtır. Kendisi kendi sonucundan 1 gram yararlansa bu sunucudan çıkanlardan başkaları 9999 gram yararlanır.


işte ben kendimi geleceğe SUNUCU yaptım.. siber uzaya çıkabilecek on binlerce tablo yaptım.. Herkes kendini bir sonuçla.. bir hedefle.. bir amaçla.. bir inançla avutur.. bende bununla memnun ve mutmain ve müteselli oluyorum.

Sizlerde bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız.


osmanziya
07.07.2017 KARTAL






Düzenleyen osmanziya - 07-Temmuz-2017 Saat 16:20
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2017 Saat 21:16
cismin altında hayat.. zihnin üstünde şuur.. şuurun üstünde HİSSİYAT.. hayatın altında HASSASİYET.. hassasiyet ve hissiyat arasındaki dar aralık görünüyor.. lakin siz o görünüşe bakmayın.. orası KOCAMAN bir boşluk.. ben ona akıl dedim.. kuramlar şuur altı diyorlar.. akıl teorik olarak böldüğü zaman MANTIK ve idrak .. akıl pratik olarak seçtiği zaman MEŞİET ve irade adını alır. Meşiet ve Mantık eş zamanlı çalışır.. idrak ve irade eş zamanlı çalışır.. ve böylece akıl, görür.. bilir.. anlar.. inanır.. bağlanır.. güvenir.. sever.. sayar.. ister.. diler.. eyler.. işler.. yürür.. ilerler.. araştırır geliştirir.. değiştirir düzeltir.. elbette bu aralarda çok işler yapar.. önce umut ile işe başlar sonra dener yanılır.. düşünür taşınır.. kurar ve kılar.. yapar ve eder.. serer ve sunar.. daha çok iş yapar.. işte bunları hakkında Yöntem Bilimsel Analizle binlerce yazı yazdın on binlerce tablo yaptım.. işte birinci tekil şahıs eki olan "m" (mim) sesini kullanan BEN.. bir dil içinde kendimi buldum.. lakin o dilin bir İNSAN kökeninden kalktığını gördüm.. ve böylece kendimi ördüm.. kimlik ve kişiliğimle.. zihniyetim ve ferdiyetim ile.. ve hala bunların içini doldurmaya çalışıyorum.. ancak bütün türlü ve çeşitli işleri.. çok yanlı ve yönlü işletimleri.. sibernetik ve semiotik işlemleri YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ (YBA) adını verdim anlam sürücüsü ve anlatım aygıtının platformu olan ANALİTİK düzlem üzerinde örerek.. görerek ve göstererek.


dilin altında düşünce var.. bir de dil ile düş arasında AKIL... ona dikkat edin.. ondan hem bir âlem çıkıyor.. hem bir lisaan çıkıyor.. hem kalb hem ruh ile etkileniyor.. buradaki resimde gösterilmemiş ama bir de BEN çıkar akıldın.. biz bunların hepsini bir SİN dalgasi ile gösterdik..



web sayfamda başka tablo ve yazılarla birlikte Insanbilim INSANBILIM başlığı ile yayımladık..

insanı bilmek.. insanın kendisini bilmesiyle başlar.. insanın kendisini bilmesi günlük dilin.. bilimsel bilginin olduğu kadar felsefi edebiyat ve dini vaazlarla sunulan anlatım ve tanıtımlarla olur. Bütün bunlarda genelde başkaların.. uzmanların.. bir felsefi kurama ya da bir dini yaklaşama dayanan açıklamalarıdır. Örneğin dini alanda Haz-reti. Adem İnsanı. felsefi alanda hazır-et Maymun Hayvanı.. bulunur. Ancak sonuçta her ikisi hakkında kesin karar veremezsiniz. Tanrı'ya inanıyorsanız.. Tanrı'nin Kitab gönderdiğine inanabiliyorsanız sorun yoktur.. ama eğer inanmıyorsanız başkalarının ve bu arada felsefenin ve din haline getirilmiş bilimin.. dediğine bakarak evrim ve maymun fikrine bağlanabilirsiniz.. fakat gerçekçi düşünenler kalitesi insanlar.. ciddi filozoflar maymun fikrine bağlanmazlar. Örneğin Takiyettin Mengüşoğlu eserlerinde bu kök ve kaynak sorunu kapalı bırakır ve çözülmeyeceğin söyler.. ona göre insanın olmazsa olmazları vardır.. ancak bunların kökenlerinin ve kaynaklarının ne olduğunu bilemeyeceğimizi söyler.


Darwinist değilim.. müslüman olduğum için değil.. kişisel sayfamda bu konuda gençliğim yazdığım yazılar
http://www.mustafabugucam.com.tr
bu konuları uzun uzadıya düşündüm ve yazdım.. uzaktan bakarsan yirmi ışık yıl uzaktaki bir güneş ile yirmi kilometre uzaktaki bir mum aynı görünür.. yakından bakınca biri mumdur.. diğeri ise kaç dünyayı yutan bir yıldız.. insanda böyle.. uzaktan bakarsan insan ile maymun aynı görünür.. peki insana nasıl yakından bakacağız..

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2017 Saat 21:29
Mustafa Buğuçam İNSANBİLİM yapar da başkaları insanın bilimini yapamaz mı ? Elbette yapar.. hatta insanbilim'den daha öte İNSAN olur.. adam olur.. evrenin bir göz bebeği haline gelir.. gelebilir.. gelecektir de.. ancak önce insanı bilmenin yeni dilini öğrendiğinde bu çok daha kolay ve çabuk olacaktır. İnsanı bilen.. insanı sever.. insanı sayar.. insana değer verir. Ancak insanbilim yapan MUSTAFA BUĞUÇAM'a âmâde ve İNSANBİLİM'e angaje olur mu ? Olmaz çünkü M.Buğuçam nebi ya da veli olmadığı gibi İNSANBİLİM de bir din dizgesi ya da felsefe sistemi değildir. Ben nasıl ISLAMBİLİM yapıyor ve kimseyi kendimi âmâde ve islambilime angaje saymıyorsam.. bu Mustafa Buğuçam ve İnsanbilim içinde geçerlidir.

Dinnur YAŞAR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk