Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: BUTUNU GOREBILMAK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BUTUNU GOREBILMAK
    Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2017 Saat 12:01
BÜTÜNÜ      GÖREBİLMEK


Eskiden bilimlere FÜNUN adı verilirmiş.. fünun dallar demektir.. her bir bilim türü bir varlık türünü incelediği için bu ad verilmiş.. ilim ya da irfan terimlerinin geniş anlamı ULUM olarak saklanmış.. ve doğru da yapmışlar.. ancak zaman ilimden yan fakirleşenler içinde bulundukları türü ve çeşiti bütün haline getirmişler.. çünkü bütünle hikmetle.. san'atla.. hukukla.. dille ve dinle bağlarını koparmışlar.


Final.. fatal.. fan.. fanatik.. gibi her tür parçaya bütün haline getiren bu FİTNE’lerin bizim için bir sorudur.. bunları toplamışız ve toplamına birden FÜNUN adını vermişiz.. İmamı Nursi buna Fünun-u Medeniye adını veriyor ve Ulum-u Diniye’den ayırıyor. Ve diyor ki;

“Hayatımızın bekası imanın, sıdkın ve tesanüdün devamıyledir.
Aklın nuru fünun-u medeniyedir.. kalbiz ziyası ulum-u diniyedir.
Hakikat ikisinin imtizaciyledir.
İftirak ettikleri vakit birininde hile ve şüphe diğerinden taassub tevellüd eder.
Talebenin himmeti bu iki kanad ile pervaz eder”

Der MÜNAZARAT isimli eserinde.. Üstadın MUHAKEMAT isimli eserini Osmanlıca yazarak okumuş birisi olarak ta 1980’den beri İLİMLER atlasını yapmış ve insan ilimleri ve evren ilimleri bütünlüğünü savunmuş ve aynı zamanda dini bilmeden fenni.. fenni bilmeden dini bilmen YARI AYDINLIKTAN başka bir paye vermediğini öğrenmiş biri olarak diyorum ki

Fenni ve dini bilmek yeterli değil DİL’i de bilmek gerekiyor.


herkes baktığı açından hakikatı görür..
klasik misal fil.. çağdaş misal masa..
fil objektiflik örneği.. masa subjektiflik örneği..

hakkı ve bütünü ve gizleneni ve görünmeyeni ve noumenon'u görmek kabil değil.. çünkü ilim şuhuda ilişkinden gayba değil.. onun derim ki siz hakikati örün.. böylelikle gördüğünüzü tamamlarsanız ve gayba geçmek için daha bir fırın ekmek yemeniz ve yememiz lazım.. oy far fara farfara.. ateş düştü şalvara...

Gizli olan gayb görünmez.. eğer görünür ve şuhud olursa inanç bilgi haline gelir. Keza gizlenen gözlenir olursa bilinmez bilinir hale gelir ve gizemli bir nokta kalmaz.
Bir kaç yerde söylediğim gibi siz hakikatı aramıyorsunuz satıyorsunuz.. bildiğinizi de değil bulduğunuzu da değil ördüğünüzü satıyorsunuz.. bende farklı bir iş yapmıyorum.

Çünkü bilim adamı değiliz.. MASA adamıyız. Dağda bayırda türler arasında dolaşıp gözlem ve deneyim ve araştırma yapmıyoruz. Zaten bilim değil bireyin devletin gücü ile bile yapılamıyor. Devletler birleşiyor koca bir platform (CERN) yapıyorlar fizik araştırmaları orada yapılabiliyor. Ancak bizim kafamızda daha büyük bir platform var on milyar sinir hücresi (NÖRON) zemin.

Eğer bu zihin zeminini DİL'in KENDİSİNİ öğrenmek için kullanırsak daha büyük bir iş yapmış oluruz.. lakin siz hep içerik.. içerikli bilgi.. bilgi içeriğini pompalıyorsunuz.. daha bununla yetinmeyip inançları bombaliyorsunuz..bununla açık ve seçik bilgiye erişmeyi umuyorsunuz.. daha çok bilgi.. daha çok bilinç.. bunlar ham hayal.. sizin yapabileceğini son iş gerçeği SİYAH ve BEYAZ olarak görmektir. Murada da ermişsiniz.

Yanlış bilimsel gerçeği.. yarım tarihi bilgiyi.. yanlı sosyal bilgiyi.. yalan dini bilgiyi dilinize dolayarak gerçeğe, bütüne, tama ve doğruya ulaşamazsınız.. zaman içinde bunların daha doğrusuna, daha tam tümüne, daha tüm bütününe, daha çok gerçeğe bizden sonrakiler ulaşacaklar.. bizim yapabileceğimiz iş "gerçek" ördüğümüzün farkına varmaktır diye düşünüyorum.
YBO

Yatılı Bölge Okulları (YBO) bir örnek.. daha büyük bir evrenin örneklemi.
diğer taraftan cematlare tevdi edilen din
ve cemaatler tarafından yapılan eğitim bu kadar olur
ve devlet tarafından yapılan eğitim de ancak YIBO kadar olur..
halk yapamazsa devlet yapamazsa kim yapacak.. millet yapacak..
millet olmaya lakın olan cemiyet yapacak..
işte dört terim.. halk.. millet... cemiyet.. devlet...
Eskiden ezberimden söylerdim;
Bilgi Toplumu ve Hukuk Devleti..
bağımlı olduğumuz teknoloji ve bağlı olduğumuz ideolojilerden sonra
mezkur ezberim yerine şu fikri söylüyorum;
medeniyet ve insaniyet kökenli
uygarlık eğitimi ve insanlık yönetimi..
yani devlet ortadan kalkıyor...




Devlet ortadan kalkar mı ?
Kalkar.. elli sonra başlar 950 yıl sonra
bin yıl sonra ortada devlet diye bişi kalmaz.
Nereden biliyorum..
sonradan çıkan nesne sonradan ortadan kalkar.
Anamızın karnından devlet ile doğmadık
ki zaten öldüğümüzde devlet ortadan kalkar.
Devlet kalkar peki onun yerine ne gelir ?
Devlet kendinden önce anarşiden daha iyi olduğu gibi
devletten sonra gelecek nesne de devletten daha iyi olacağı kesin.
Beşerin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği devlet ise..
Devletin inşa edeceği nesne de İNSANİYET olacak.


Beşeriyetin yapısı
Beşeriyetin işlevi;
Medeniyet ve insaniyet..
Uygarlık ve insanlık..
Uygarlık eğitimi ve insanlık yönetimi.
Dinden ayrılan bilimden sonra
Dinden ayrılan hukuk tamamını ve kemalini buldukça
Din partilere paravana ve ideolojilere paratoner edilmekten kurtulacak.
Zaten dilin, emeğin ve özgürlüğün ideolojilere alet edildiğini uyanık herkes görüyor.
Uyuyanlarda dinin alet ve para-vana ve n-alet bir bir paratoner ediğini anlayınca


Laiklik (hürriyet-i şeriyye)
ve demokrasi (meşveret-i meşrua)
ve cumhuriyet (insan hakları)


Giderek değiştirilip düzeltilip geliştirildikçe devlete gerek kalmayacak.
Tepede bulunan en seçik ve en akıllımız olan ŞEYTAN.. müslüman olunca.
İnsaniyet-i Kübra olan İslamiyet ortaya çıkacaktır.


PARA-PSİKOLOJİ

Bazı arkadaşlar beni para-psikolojiye çağırmış… Para-toner.. para-vana.. para-zit.. şu para sinirlere iyi geliyor lakin fazlası toner ya da vana ya da zit oluyor.. bende uyuz oluyorum. Lütfen çağırmayın. Astronomi varken ASTRO-LOJİ'ye.. Kimya varken SİMYA'ya el atmak ne ise FİZİK varken meta-fiziğe.. PSİKOLOJİ varken para-psikolojiye gitmeye aklım yatmıyor. Tamam inanıyor değil biliyorum.. fiziğin ötesi ve psiğin berisi var.. lakin bunlara yine fizikle ve psikle gidilir.. şunu da kabul ederim; filolojinin gayrı resmisi olan FİLOZOFİ'si olur.. teolojinin resmi olmayan TEOZOFİ'si bulunur. çünkü İNSAN insan ilimleri olan PSL (Psikoloji, Sosyoloji Linguistik) e münhasır kalmayacak kadar GENİŞ olduğu gibi.. EVREN.. evren ilimleri olan FKB (Fizik, Kimya ve Bioloji) kapsamında kalacak kadar DAR değildir. Biraz bekleyin bilim kindar dindarların tekelinden çıktığı gibi hukukta Allah'ın kutsallığını enelerine yapıştırmış ve ahiretin sonsuzluğunu nefislerine yansıtmış dindar kindarların tekelinden çıktığında işler biraz daha sağlam ve sağlıkla hale gelecek.


ATEİST
Sadece bilimin sonuçları bu Hilmi Bey.. eğer bilim ve bilgi ile birlikte inanç sahibi olsaydı başkalarının inançlarına saygı gösterirdi.. ancak bize güzel bir örnek "Bilim Devingin" adını ve soyadını unutacak kadar BİLİM ile hem dem olmuş.. inanç denen nesne sıfır.. acizane herkesin ATEİST dahi olsa bir inancı olduğunu düşünürdüm.. çok ateistler vardır insanlara saygılı.. başka insanların inançlarına saygılı.. başka insanların dinlerine saygılı.. deist bile değiller.. lakin bir müslüman imandan çıktıktan sonra ateist kadar bile olamıyorlar.. zekalarına güveniyorlar.. bilgilerine güveniyorlar.. kendilerine güveniyorlar bu yüzden başkalarını.. bilgilerini.. inançlarını sıfırlıyorlar. Onun için bunların bu gibi tutumlarına karşı en güzel tutum sanırım susmaktır. Susma çok işe yarar bunlardan biri de en güzel yanıt olmasıdır.

NOT:
20170908_141223_GIZEM.rar

bir ve birkaç gün içinde face de yazdığımız düz yazıları böyle topluca yayımlıyorum. Bu yazılarda tablolar için reklam mahiyetinde. Elbette hocalık ve yazarlık suretiyle hazır bilgi ve görüş ve düşünce paylaşmak amacımız bulunmuyor. Ancak son yazılarımın önem ve değer itibariyle özet ve soyut bilgiler bulunduğundan bunları bu şekilde siber uzayda saklamak amaçlı paylaşıyorum.Ancak asıl olan GIZEM adlı rar dosyası içindeki tabloların şuhud ve gayb hakkında gayyı rüşde çıkaracak temel bilgiler sunmasıdır.






Düzenleyen osmanziya - 08-Eylül-2017 Saat 14:22
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk