Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: EVRENSEL Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: EVRENSEL
    Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2017 Saat 10:10
EVRENSELLİK


EVRENSEL   dizini içindeki dosyalar

20171110_100948_EVRENSEL.rar


1980’lerde İLİMLER ATLASI ile tarafımdan bir ilimler sınıflamasını girişmiştir.. fen ilimlerini insan ve evren ilimleri din ilimlerini de zahiri ve batını ilimler diye ikiye ayırarak ayrıntılı bir bölümleme yapmıştım.. buradan yıllar sonra YBA çıkmıştı.. nerede ise kırk sene olacak.. bu gün bu tablo ilmi aşan ve iradeyi de içine alan bir kültürel atlas sunuyor. Yukarıdan aşağı iniyor.. yukarıda; MATEMATİK temelli evren ilimleri FİZİK olarak. Aşağıda;   MANTIK temelli insan ilimleri PSİK olarak yer alıyor


Tabi biz bunları yaparken oylama yapmıyoruz.. öyleme yapıyoruz. Oylama olsaydı.. kabul edenler.. say.. kabul etmeyenler.. say.. parmak hesabı ile kabul edilmiştir deyip geçemiyoruz.. müzakere yapıyoruz ve müzakereye katılmayanları da göremiyoruz.. katılıp da karşı oyları da sayamıyoruz.. göremeyince ve saymayınca sonunda kabul edilmiştir deyip geçiyoruz.. nitekim bu da öyle olacak.. ben bunu sunacam.. en az beş on kişi görecek.. hiç biri itiraz etmeden bu tabloda geçip gidecek.. siber uzaya emanete edilerek geleceğe aktarılacak.. bana kalsa sorardım.. şu filoloijiden filozofiye nasıl geçiliyor ?


Ben kendime de sordum dedi ki teolojiden teozofiye nasıl geçiliyorsa öyle geçiliyor.. yani ortada bir METİN var.. eğer bir metin Beşer sözü bir dil eseri ise Filoloji olur.. yok Tanrı sözü bir dil eseri ise din olur ve biz buna yani bu metin üzerine yapılan loji’ye da TEO-LOJİ adını veririz. Fakat bu tartışma ve konuşma resmi konular ve metinler üzerine olursa teolojidir..gayrı resmi olursa.. yanin dinin metinlerine ve kurallarına bağlı kalmadan din yapılırsa bu TEO-ZOFİ’dir. Nitekim tarikatlar böyledir. Yokluğa giden Nirvana üzerine tüm doğu metinleri böyledir.


Beşer metinleri üzerinden de tartışma yapılır.. bunlar genelde İLİMLER’dir.. Bilgilerdir.. Bilgiler söz konusu ise aynı zamana diller de söz konusu olacaktır.. Bilgi söz konusu olduğunda dört dil katmanı kabul ederim; Bilimsel bilginin altında günlük dil ve bilgi.. bilimsel dilin üstünde felsefi (filozofik) dil ve bilgi.. Bu üç katmanın üstünde ise dördüncü katman olan Dini bilgi ve dil oturur. Bunların hepsi bizim kökümüz olan vehim ve hayalden çıkmıştır.. bütün bunların konuşmasını ve tartışmasını yaptım.. kimseden ses çıkmadı.. öylediğimi oylandım.. itiraz ve karşı oy olmadığından bunların hepsi kabul edilmiştir oldu.. zaten tüm bilgilerimiz eğer bir öyleme olmuş ya da oylama olmuşsa hep var sayımlar ve yok sanımlar ile örülmüştür ve öylecene de görülmüştür. Tabloda bilgi katmanları gösterilmedi.. ama siz evren ilimlerini günlük ve bilimsel bilgi katmanı.. insan ilimlerini de felsefi bilgi ve dini bilgi katmanı olarak görebilirsiniz.


Şimik ve etnik ile bio ve soyso simetrisini de görmüş olmalısınız.


Yukarıdaki dil ve din ayırımını aşağıda ki doğu ve batı ayırımına bağlayarak dil ve din arasına DÜNYA’yı.. doğu ve batı arasına da orta doğu ve batı da bulunan medeniyeti (islamı) koyarak bu tabloyu kültürel ve coğrafi bir harita olarak görebilirsiniz.


Bu şu demektir beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği insaniyetten sonra gelen aşama İslamiyet olacaktır.. çünkü İslamiyet insaniyet-i kübradır ki bu şu demek oluyor İSLAMİYET dini temamına ve kemalin eriştiğinde medeniyetle özdeşleşerek evrensel olacaktır. Zaten bu yazı islamiyetin evrensel olup olmadığı tartışmasından çıkmıştı ve bu tartışmaya ilişkin düz yazıyı da dizin içinde bulacaksınız.

Bu tabloyu kültüre ilişkin bir büyük resim olarak kendinizde değiştirerek ya da eleştirilerek ve sesini çıkarmamış iseniz katılmış bir halde örebilir ve burada fünun BİLGİ   hukuk ile hikmet SEVGİ san’at etkinliklerini dikkat ederseniz dizin içindeki tablolarda görebilirsiniz.

Bilgi, sevgi ile Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk