Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: etkinlik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: etkinlik
    Gönderim Zamanı: 27-Mart-2018 Saat 17:25
Bu dizine ekli 54 tablo var.

20180327_172206_ETKINLIK.rar

Buraya yapıştırdığım 52 numaralı tablo içinde toplam 112 isim kullanılmıştır.

Bu tabloda bir sözcük ikince kez kullanılmamıştır.
Bu şemada bir terim ikinci kere yer almamıştır.
Bu resimde bir kavram hiçbir zaman yinelenmemiştir.
Yani her bir sözcük, terim ve kavram yenidir.
Ve sadece bir kez BİRBİRİNE BAĞLI OLARAK kullanılmıştır.

Köşelerdeki bir kare kutuda 11 sözcük var.. dört tanesi 44 eder.
İki yatay dik dört gen kutuda 8 sözcük var.. dört tanesi 16 eder.
İki dikey dik dört gen kutuda 13 sözcük var.. dört tanesi 26 eder.
Köşelerdeki yumartanın birinde 7 sözcük var.. dört tanesi 28 eder.
Ortadaki büyük yumurtada 24 sözcük var.
Ortadaki merkez kutuda 11 sözcük var.
Başlık kutusunda 3 sözcük var.
Toplam yüz on iki ( 112) sözcük bulunuyor.

Her hangi bir makale sadece dört beş tane yeni sözcük yani makalenin ana fikrini bulabilirsiniz. Bu Bu demektir ki bu tablo en az 22 tane makale çıkar bu rahat bir kitab eder. Yani bu tablo bir kitabı kadar anlam içeriyor.
Ancak önemli olan günlük dilin düz yazısıyla ortaya çıkmış 20 ve 30 tane makale yada iki ya da üç kitab değil.. önemli olan fikirleri ve düşünceleri bir tablo ile yansıtabilmek.. elbette biz bunu da analitik düzlemin matematiksel kullanımı olan klasik analizle zaten yapıyoruz.. ilişkileri matematiksel bir yapı olan grafiklerle gösterebiliyor ve animasyonlarla bir akvaryum yapabiliyoruz.

Ancak burada analitik düzlemin metodik kullanımı ile bir fikri ya da sureti değil şekilleri ve mantıksal ilişkileri metodik olarak yansıtabilmek ve bunu yaparken bir DİL kullanmak.. işte bu yenilik yöntembilimsel analize özgür bir gösterim.

Bu iş dahi benim kişisel bir cambazlığım ve becerim ya da bireysel bir yeteneğim ve kabiliyetim değil isteyen herkesin öğrenip kullanabileceği bir dildir. Bu güne kadar bunu ciddi ve samimi bir şekilde öğrenip kullanabilen çıkmadı.. lakin bu güne kadar olmaması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez.. zamanı gelince olacağına kesin gözüyle bakıyorum.. lakin bunu ben görürüm ya da görmem bu ayrı bir konu.

Burada etkinliklerden ve faaliyetlerden söz ettim.. insanların ULUM olarak fünün ve fıkıh etkinlikleri var.. keza yine insanların hakaik olarak san’at ve hikmet etkinlikleri var.. fakat bu etkinliklerden önce orta çağdan beri geliştirdikleri insan ilimleri ve yeni ve yakın çağda ilerlettikleri evren ilimleri de var. Ve bu ilimlerle beraber her zaman hikmet ve san’at ile bilim (funun) ve hukuk (fıkıh) etkinlikleri de bulunmuştur.

Burada bulunan yaklaşık 55 tablo versiyon sırasıyla izlendiğinde.. imgelendiğinde.. irdelendiğinde.. incelendiğinde sürekli kullandığım sözcükler (terimler/kavramlar) bu tabloya özgü olarak az ya da çok değişik bir bağlamla yer almıştır. Bu sözcükler değeri olan kavramları ve değişkenleri olan terimleri sizlerde az ya da çok yaklaşık bir anlamda kullanıyorsunuzdur. Bu adlar ve anlatımlarının uyuşması ya da çakışması hatta çatışması önemli değil.. önemli olan burada yeni bir anlam sürücü ve yeni bir anlatım aygıtının kullanılıp kullanılmadığın saptanması ve ortaya çıkmasıdır. Zaten tabloları versiyon sırasıyla izlemeye ve incelemeye aldığınızda.. onları simetrik veya paralel olarak imgelemeye ve irdelemeye başladığınızda bu YBA dilinin nasıl kullanıldığında öğrenmeye başlayacaksınız.. burada aldığınız esinleme ve sezinleme ile sizde kalemi ve kağıdı alıp buna benzer tablolar yapmaya başladığınızda kendinizde yapmaya başlayacaksınız.

Fakat bu kolay değildir.. nitekim 1990 yıllarında Biltav derneğinin ARAŞTIRMA dergisinde bu mentalite ile yapılmış yirmiye yakın yazım ve tablolarında bu çalışmanın çekirdeğini atmıştım.
Daha sonra bu derneğin ve derginin kurucusu Değerli ilim adamı Ziraat Mühendisi Ali KÖMÜRCÜ (Kutlu AYTUĞ) Beyle on yıl sonra karşılaştığımızda sağ olsun www.yontembilim.com web siteme yakın ilgisi ve desteği ile yazı ve tablolarla ilgilenmeye başladığında bir yıl geçmeden oda bağımsız tablolar yapmaya ve kısa yazılarıyla açıklamaya başladı.. demek ki bu YBA, öğrenilebilen ve kullanılabilen bir dil.. ancak ne yazık ki daha yedi sene önce siyasi bir anlaşmazlık yüzünden işbirliğimizi bitirdik.

Sonuçta arayışı olanlara hitap eden bu çalışmalar yine taharrisini sürdürüyor. Biz projeyi oluşturduk ekibi ve partiye arıyoruz.. kim parayı arar veya yatırır kim pazarı oluşturur ve bulur.. bu nasip ve kısmet işidir.

Bilgi, sevgi ve sağlıclakla kalınız.

Osmanziya     

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2018 Saat 08:05
konuya daha da derinleştirdik..

20180328_080506_PARCALI.rar

ve bu resmi elde ettik

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk