Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: atalet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: atalet
    Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2018 Saat 03:59
Atalet üzerine bir düz yazı yazdım.. sonra atalet üzerine adım at ve siyaset üzerine iki düz yazı daha eklenin üç tane oldu ve burada 24 tane de tablo bulunuyor. Hepsi bu RAR dosyasının içinde.

20180429_033438_ATALET.rar

Bu 24 tablonun 13 ncüsünü buraya yapıştırıyorum



Atıl ve boş durma anlamına geliyor atalet sözcüğü..
ancak ATILIM şeklinde türkçe bir söz de var tam tersine bir anlam içerir.. âtıl adam atılım yapamaz.. girişim yapamaz.. başlangıç yapamaz.. harekete geçemez.. ne ise o halde sakin ve miskin durur.. alışkanlıklarından ve alışkınlıklarından vaz geçemez.


YBA ile konular çok yönü ve yanlı alındığı için sadecede ihtiyarın İTİMAD ve iktidarımızında İTİYAD şeklinde olan ATALETİ değil.. batalet ve dalalet hastalıkları da nazara alınmıştır.

Atalet.. genel bir mübtela ve umumi bir meftuniyettir.. çoğumuzun içinde bulunduğu DURAĞANLIK'tır..

işte bu durağanlığın
tekrir ve yinelemeden..
sebat ve değişmezlikten..
devam ve süreklilikten..
sekene ve dinginlikten

farkını ortaya koymak istedim.

Bu beş kavram; atalet, tekrir, sebat, devam, sekinet birbirine benzer.. lakin asıl kötü olan ATALET'tir diğerleri değil.

Fakat bu birbirine benzer durumları hakta sebatı.. ihtiyacın tekririni.. hakikatın devamını.. kalbin sekinetini.. NEFSİN ATALETİNDEN ayırmak kolay değildir.

Hele ataletin bataletle bir araya gelip İSTİKAMETİ geri çevirdiğini ve insanın gelişimini engellediğin ve bu işin de sinsi bir bela olduğunu şu söz çok güzel anlatır:

"Alışmış kudurmuştan beterdir."
Yani atalat, bataletten ağırdır.
insan batıl bir kötülük işlediğini bilir.. öfkelenip etrafı yakıp yıktığını anlar ve fakat kendi kendisini atalet ve durağınlık ile bitirdiğinin farkında olmaz.

Bu konuda pek çok edebi yazı ve ögüt ve nasihat ve tavsiye bulabilirsiniz.. ancak kişisel gelişimin başı ataletini yenmektir ki bu söylenmesi ve eleştirilmesi ve uyarılması kolay zor işlerden biri olduğunu belirterek konuşmaya kapayacağım.

Adaletin bu mu dünya diye SORUNLARI eleştireceğine.. kendi ataletine bakarak ve onunla başa çıkarak ilk çözümünü sağlayabilirsin.

Kötü alışkanlıkları tek tek yıkarak..
İyi alışkanlıkları tek tek yükleyerek..
Düzeltmeleri birer birer yaparak..
Değişimleri birer birer yükselterek..

Aslında ATALETE karşı savaş açtığını bilmelisin.
Eğer bu aşamaların birinde yorgunluk dışında bir durağanlık geldiğinde bilmelisin ki atalete karşı geri bir adım atmışsın..

insan gerilir.. yorulur.. bu normaldir.. yorulunca gevşeyecektir.. sonra uyuyup dinlenecektir.. ancak ertesi sabah yine GERİLEREK çalışmaya.. yorulmaya.. gevşemeye.. dinlenmeye.. yani ertesi sabaha erişecektir.. ancak yeniden gerilerek işine.. hedefin ve amacına doğru gidemiyorsa.. hedefleri tazelemeyi ve amaçları zinde tutmayı bilmiyorsa ATALET mikrobu çalışmaya başlamıştır demektir.


Kusura bakma.. lafı uzattık.. siz bunları benden daha iyi bilirsiniz.. bizim muradımız bu bildiğiniz işin konusunu ele alarak YBA tablolarını size tanıttırmak.. onların öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması konusunda ADIM attırmaktır..

Allah hepimizi nefsine gayrette ve başkasına himmette geri bırakmasın.. nimetinin külfetin katlanmayı ve ücretinin hizmetine adanmayı nasip etsin. Amin.

Bilg, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalın.

Osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk