Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: DAVAM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: DAVAM
    Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2019 Saat 10:08
DAVAM


Yöntembilimsel Analiz.. 1990 dan beri aşama aşama.. evrilen bir ana salis.. yani üç ana anlama ve anlatma yolu; analoji.. deduksiyon ve indüksiyon. Eski tabirle temsil, istintaç ve istikra.. yeri terimlerle benzetme.. tümden gelim ve tüme varım.


Bilimsel yöntem bu üç düşünme şekli ile inşa edilen genelleme (jenerasyon) ya da bütünleme (totoloji), bireşim (sentez), çözümleme (analiz) ile yapılır. Fakat biz kısaca ANALİZ diyerek adlamayı yalınlaştırdık.


Yöntembilimisel analiz kaynağı ve kökeniyle birlikte yine yöntembilimsel analizlerle yapılmış Dava, Oner, halas, kapılar, sıla, usul, şuur ve bab dizinilerindeki 120 tablo ile aşama aşama gösterdik. Bunu siber uzaya yüklemekle de geleceğe ve uygarlığa açtık.


DAVAM dizini içinideki dosyalar:


20190104_094238_DAVAM.rar

Burada sadece dizin içinde açıkta olan bir dosya "varedilen" tablosunu yapıştırıyorum;





2017 eylülünde yapılan bu dosya KENDİ'mi gösteriyor.
Bu resim seksi ve pornografik bir resim olsaydı.. erotik duygularınıza seslenirdi.. ya da doğal bir manzara resmi olsaydı estetik duyumlarınıza seslenirdi.. fakat YBA in tablo ve resimleri sizin DÜŞÜNME ve DÜŞÜNCE'lerine seslenir..


Bu tabloda kendiniz kimse ve nesne tarafında olan ikişer nesne görüyorsunuz.. ben ve tin ile ten ve can.. bunları başka sözcüklerle de seslendirebilirsiniz.. BEN'E ego ve ene diyebilirsiniz.. TİN e ruh ya da geist diyebilirsiniz..      TEN e beden ve body diyebilirsiniz..   CAN diye seslendirilen SÖZCÜK'e hayat ve life ve live ve vital sözcükleriyle diri bir yaşamın türlü belirtilerinden ve değerlerinden birisini yükleyebilirsiniz.

Fakat bunların hiç birisi bu yedi sözcüğü bu tablodaki diziliminden daha fazla bilgi vermez.. tin ve ten simetrisi.. ben ve can simetrisi.. kimse ve nesne simetrisi.. bu üçünün birden DİK bir çizgi üstünde birleştirilerek verilmesi.. bununla ortaya çıkan ANLAM DERİNLİĞİ.. günlük dilin düz yazısından çok daha fazla çok daha hızlı.. çok daha kolay.. bir ANLATIM yapar.


Ancak bu sonuca buradaki 120 tabloyu.. eğer yalından karmaşığa doğru sırayla izldiğinizde.. imgelediğinizde ve tahayyül ettiğinizde.. irdelediğinizde ve tevehhüm ettiğinizde.. hasıl olan fikir ve zikir.. bunun ortaya çıkardığı fehim ve fıkıh.. zamir ve zebur.. size burada anlamını bildiğiniz ya da bilmediğiniz sözcüklerden daha fazlasını verecektir.. ancak bu şu demek değildir.. anlamını bildiğiniz ya da bilmediğiniz yerli ya da yabancı sözcükler gereksizdir.. hayır.. asla.. ister yabancı ister yerli olsun tüm sözcükler önemli ve değerlidir.. ne kadar çok sözcük biliyorsanız o kadar çok terime ve o kadar çok kavrama sahipsiniz demektir ki bu sizin anlama kapasitenizin artması demektir.. bilgi arttıkta bilgelikte artar ve bilinçte çoğalır lakin insan bütünların üstünde bir var oluştur.. insan lisanın nasılından fazladır ki ben ona güvenerek YBA ANLAYAYACAĞINI hiç bir ön bilgilenmeye gerek duymadan YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZİ öğrenebileceğini var sayıyorum.

Yeter ki öğrenmek İSTESİN.. öğrendikçe onu kullanmayı DİLESİN.. zaten öğrenip kullandıkça onun YARARINI da görecektir.. böylece öğrenme tutkunluğu ve kullanma düşkünlüğü artacaktır. Ancak bu işin ilk aşaması olan ÖĞRENME, zamanımızın öğrenme ve öğretmedeki çekici görsel materyallerle ve hazır lop öğelerle kolaylaştırılmış ve insanı tembelliğini yenebilen    güçlü bir MERAK.. yoğun bir TECESSÜS ve derin bir arayış gerektirir.

Diğer taraftan hazır bilgi vermeye ve almaya alıştırılmış yazar ve okurluktan fazla bir BİLGİLENME güdüsü ve amacı ister.. Bu öğrenme çağrısı.. şimdilik bir kişinin (bu fakirin) icad ettiği dili öğrenme gibi bir salaklığı da içerir.. Ancak zamanla bu çok hızlı bir anlam sürücü ve çok kolay bir anlatım aygıtı içeren YBA in çok yanlı ve yönlü konulara ve katmanlara ilişkin dili zamanla yerleşecek ve yaygınlaşacaktır. Bizim görevimiz ve işlevimiz bu iş çekirdeği ve filizi olmaktır. Bu tohum zamanla bir ağaç haline geldiğinde de meyvelerini uygarlık olarak hepimiz toplayacağız.
Bilgi, sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 04.01.2019



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk