Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: MİNE hanım Hoşgeldiniz.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: MİNE hanım Hoşgeldiniz..
    Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2019 Saat 15:27
Nisan bir şakası değil NİSAN ARMAĞANI gibi oldu üyeliğiniz.. İnşaallah yararlı ve verimli bir çalışma yaparız.. siz bana METAMATİK öğretirsiniz.. ben de size YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ'i kendi kendine öğrenmenize yardım ederim..


Matematik, Mantık gibi ayniyet ilkesine SOYUT ve BOŞ ve KURU bir ilim olarak, sizin gibi uzmanı olmayanlarca pekte sevimli gelmez.. bana da öyle idi.. çünkü pek zeki bir çocuk değildim.. Bizim zamanımızda fen ve sosyal konuları öyle taleb ya da ölçüm ile değil.. garip ama gerçek.. lise birinci sınıftan sonra ikinci sınıfa geçildiğin sene başında ilk derste kim fencilerin odasına oturursa fenci.. kim sosyalcilerin odasına oturursa sosyalci olarak kayd olurdu.. bende fenciler odasında yer bulamadığından sosyalciler sınıfında kendi bulmuş ÇEKİNGEN bir çocuktum.. amma bunun acısını fizik, kimya ve bioloji ve Astronomi derslerinde yüksek notlar alarak acısını çıkarttım. Hala o gün bu gün TEMELLİ bir MATEMATİK öğrenmeyişimin acısını çekerim. Belki bu acı YBA doğurdu.. kim bilir..


Ha bu arada bir anımı hatırlatayım.. Bizim süper bir MATEMATİK Hocamız vardı.. EMİN ERKE.. imtihan sorularını kafadan hazırlar.. A.. B.. C.. diye ayırdığı guruplara sorardı.. biz de sınıfca bu A ve B ve C sorularını kendimiz hazırladık.. tabi cevaplarıda.. kağıtları yazdık verdik.. hoca yazılları okuyor.. notlar hep 10, 9,8 tabi bir bit yeniği var.. başka sınıfta olan öğretmenimizin oğlu durumu babasına bildiriyor.. bu sefer hoca bizleri sözle sınava tabi tutmaya başladı.. tabi notlar 1, 3, 3... bende 10+1=11 / 2 = 5,5 ile sınıfı geçtim..


Yani böylece topluca yapılan bir günahın kurbanı oldum.. bu yüzden bir ömür matematiği topallayarak götürdük.. sosyal meslek içinde bulunduk.. bilim yapamadım.. fen yapamadım...


Ancak sonra öğrendim ki MATEMATİK gerekli bir bilim lakin yeterli değildir.. her işi ve eylemi matematiğe indirgemek bizi fizikçi yapar lakin daha öteye götürme.. olsa olsa meta-fizik düşmanı yapar.. Matematin kökeni MANTIK da öyle.. gerekli ama yeterli bir temel değildir.. Mantıkçı olmak insanın düşüncesine bir disiplin verir.. lakin daha öteye götürmez.. olsa olsa DOĞMATİK eğilim verir .. skolastik zihniyete sokar.. çünkü ördüğümüz gerçek matematiksel siyah-beyaz ve mantıksal doğru-yanlış olabilir lakin gördüğümüz gerçek gri ve renklidir.


Ancak MATEMATİK.. hesab ve hendesesiyle aritmetik ve geometrisiyle sorunlarım çözümünde ve sorumluluklarımız çaresinde en büyük bir yardımcımız ve değerli bir aracımızdır.. Günlük dilin mantığı kadar gerekli bilimin dili ve eli ve gözüdür.. diye düşünüyorum.


Bilgi, sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız.
02.04.2019 Osmanziya       
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk