Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ahseni takvimden ahseni amele Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ahseni takvimden ahseni amele
    Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2019 Saat 18:02
Ahsen-i Takvim.. Ahsen-i Amel’e programlanmış ve protokollendirilmiş br PROJE..


Bu iletinin dizinlerini ve hablolarını oluşturan tabloların kablolarını versiyon sırasıyla izlediinizde ve imgelediğinizde ve irdelediğinizde bunu göreceksiniz.


20190505_175955_AHSENITAKVIM.rar

Burada 4 dizini (hablo) dağıtılmış 45 tane dosya (tablo) bulunur.

Bu tablo TAKVİM türlerini gösteriyor



Bu tabloda ahseni takvimden ahsene amele ilerleyen İNSAN modelini gösteriyor

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2019 Saat 20:24
YENİ İSLAMİYET



Geciktirirsen
ATALET
bırakırsan
BATALET
bataleti sürdürürsen
DALALET dir..
"ileriye" gitmeyi...
İnayet, hidayet ve istikamet İLERİ gitmektedir.
Bu Müslümanlığın GERİCİLİKTEN kurtulması demektir.


Ahseni takvimden   ahseni amele doğru gitmek İLERİYE gitmektir.

Ahsen-i Takvimi tespit etmek;   buyruluşu ve yaratılışı, dayatımı ve deneyimi, evrimi ve devrimi, dürülüşü ve dirili saptamak demektir.. bu dört madde medeniyet ve insaniyet tarihi boyunca ortaya çıkan ŞERAİT yani süreçler ve sonuçlar.. parça parça açığa çıkmaktadır.

Ahsen-i Ameli isbat etmek ise zordur.. İmamı Şafi bunu sünnet-i seniyye olarak saptamıştır.. İmamı GAZALİ ve sair islam müctehidleri Kur’an-ı Mu’ciz-ül-Beyan’dan çıkan marzıyat-ı ilahi olarak İSLAMİYETİ düşünmüşlerdir.. kısaca ŞERİAT olarak adlandırmışlar ancak bu yukarıda belirtilen ŞERAİT gibi kolay saptanamıyor.

Biz bunu kısacak İLERİ GİTMEK olarak tanımladır.. Bu bir tür Kant’ın kısaca AHLAK YASASI saptaması gibi kolay bir tarif.. bu tarif KISA YOL olarakta dillendirebilirsiniz.. KOLAY yol olarak ta dile getirebilirsiniz.. ORTA YOL olarak ta söyleyebilirsiniz.. kim ne derse desin kalbinizin huzur bulduğu bir EMİR olarak ta düşünebilirsiniz.. Ancak 6000 bin yıl içinde zaman içinde YAZILI olarak birbiri üzerine BİNEN dinlerin.. ilk din ve son din olarak yine büyük bir farkı yoktur.. Yahudi bir dindar ile dindar bir Müslümanı birbirinden ayırt etmeniz o kadar zor ki.. ancak her ikisi de kendinin EN DOĞRU.. EN KISA.. EN KOLAY.. EN ORTA ya da EN ESKİ ve EN YENİ bir din olduğunu düşünür.. eskisi yenisi UYDURMA.. yenisi eskisini BOZULMUŞ olarak görmekten geri kalmaz.

Ancak felsefe ve din arasında ortak bir BİLİM bulundukça ortak bir DİL de ortaya çıkacaktır.. MÜŞTEREK bir bilimin ve dilin olduğu yerde MÜŞTEREK bir dinin belirmesi de kaçınılmazdır.. şayet dindarlar kindarlıklarını bırakıp AKLIN yolundan giderlerse.. böylece NAKİL de ortaya bir BİRLİK çıkacaktır.
Bunun için benim önerim.. nasıl zengin Hristiyanlar Tevrat ve İncili birleştiren bir KİTAB-I MUKADDES ortaya çıkarmışlarsa.. zengin Müslümanlarda Tevrat ve İncil ve Kur’anı birleştiren bir MUKADDES KİTABI ortaya çıkarmaları lazım.. yani tüm DİNİ VE SEMAVİ VE İLAHİ VE KUDSİ metinlerin bir araya gelmesi gerekir.. fakat bunun için önce Müslümanların ZENGİN olmaları gerekiyor. Sanırım zenginlik AKLI da çalıştırıyor ki Kitab-ı Mukaddes ortaya çıkmış.


İşte bu bize YENİ İslamı verecektir.. İslamiyet yenilecek ve reforme edilecek değil YENİ Müslümanlar ortaya çıkacaktır.. mehdi ve imam ve rehber bekleyen Müslümanlar yerine BEKLENEN MÜSLÜMANLAR gelecektir.. gelmesine gelecekte fakat biz o zaman kadar sıkıntılardan yakınmak yerine zorluklara katlanmak tarafını seçmeliyiz.. çünkü bu yol bizi İLERİ GÖTÜRECEKTİR.. bu ileriye gidenlerin katıldıkları ve katlandıkları ortak yoldur.. işte bu ortak yol.. şirke ve küfre karşı.. şirk ve küfür suçlamalarına karşı.. en güvenilir yol.. tezini test ederek.. davasını isbat edip ileriye götüren İSTİKAMETİNİ bulacak ve sorunluluk ve sorumluluktan kurtulacaktır. İnşaallah.
Osmanziya
05.06.2019
    
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2019 Saat 06:13
3 MAYIS 1944 TÜRKÇÜLÜK HAREKETİ başlamış
3 Mayıs 1952 Resmi Doğum Günüm (Mustafa BUĞUÇAM)
5 Mayıs NOTERLER GÜNÜ
6 Mayıs 1440 Hicri yılı Ramazan Başlangıcı
6 Mayıs Hızır (Yaz) günlerinin Başlangıcı..
Tarihlerin Denk gelmesi ve Uyuşmasının
YAZGI'dan başka bir anlamı yoktur.. Bunlarla bir kişi ya da bir ulusu veya bir kavramı ya da anlamı yüceltemeyiz ya da küçültemeyiz.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2019 Saat 22:00
Ahseni amel.. hattı vasat.. istikamet.. sırat-ı seviyye.. sebilillah.. hasenat.. hayrat..   salahat.. gibi pek çok yanlı ve yönlü var oluşumuz.. bir tek mezheb, meslek, meşreb.. ya da bir tek tarikat, hizb ve fıkra içinde ve bitirmek.. partileri ve cemaatleri tefrika ve ayrılık vasıtası ve vesilesi haline getirmek.. işin kökenini elimizden kaçırdığımızdandır.. metremiz ve miyarımız bulunmayınca kıstasımız ve miyarımız   ölçütümüz ve ayarımız olmayınca takım tutar gibi cemaat ve parti tutunca.. tuttuğumuz elimizde kalmıyor.. elimiz tuttuğumuzda kalıyor.. onları üzüm salkımı tutar gibi bizi oradan buraya sürükkleyebiliyorlar.. işte buna çare.. ben olma ile biz olma arasında bir yerde bulunmalıyız.. bu da başta kendi benimizi tanımakla başlıyor.    
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2019 Saat 22:04
Ahseni TAKVİMden Ahseni AMELe giden yolun yolcusu.. İNSAN.. bir insan önce TAKVİM'i bir öğrenmeli.. TAKVİM.. beşerin yaptığı bir TARİH çizelgesidir.. tarih YORUMUNDAN önce bu çizelgenin nasıl işlediği ve ilerlediği bilinmelidir.. SABİT ve fakat dünya işleri için kullanılan güneş takvimi nedir.. DEĞİŞKEN ve fakat din işleri için kullanılan ay takvimi nedir.. öğrenmelidir.. TAKVİM sözcüğünüm kökü olan KVM (kavm) aile, şube ve kabileden sonra gelen.. "kültürü olan bir millet" ifade ettiğini düşünüyorum. KAVM, dil ve dinden sonra "bilim" ve "hukuk"unu oluşturmuş bir ulus.. ticaret ve siyseti ile bilim ve hukuku işletmeye ve geliştirmeye başlamış bir halk.. ve böylece RASUL'e muhatab olabilen bir cemiyet ve toplum.. aşağıda "insan"nın bir kavram tasarımla oluşturulmuş bir modelini görüyorsunuz...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk