Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: neden usul ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: neden usul ?
    Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2019 Saat 00:58
USul ve ÜSlub.. iki de ilginçtir US sesiyle başlar.. acaba kasıtlı mı yoksa rast gele mi bilmiyor.. usul ASIL'dan türeve.. uslüb da sülb ya da SULB'den türev olabileceğini.. ancak bu konuda da etimolojik araştırma yapma yetkim ve vaktim bulunmadığını belirtmeliyim. (sadece usul un “s”nin SAD harfi.. üslübün “s” sinin SİN harf olduğunu söyleyebilirim)

Uslu uslu duran "akıl"lardan biri varsa o da benim.. sessiz sedasız yaşadım kim beni nereden bilecek diyen pek çok şair ve yazar gibi desem o da doğru değil.. açık ve seçik yazarak kendini gösterme becerisini de edinemedim..

Asıl'ın kökü de SAL ve sulb'un kökü de SUB ise salın altında sub mu yoksa sub un altında sal mı var bilinmez.. sal’ın küllisi olan SALAVAT.. hatta belki salavat-ı tayyibe.. proto-type ve stylo-type TYPE'leriyle TAYYİB bir noktaya gider.. AYB'dan ari GAYB'a eğer rayb ve zayg etmezse gider. görüyorsunuz açayım derken kapatıyorum.. işte bu da bu fakirin uslübü.

Her ne ise siz bu yazıyı HOŞ görün.. hatta yazının götüreceği tabloyu LOŞ görün.. lakin tablonun altında düz yazıyla yapılan reklamı BOŞ vermeyin.. YBA önem ve değer verin.. belki burada karma-karışık bir tablo olabilir ama site içinde versiyon sırasıyla tek tek yazılmış binlerce tablo bulunuyor.

(sülale ve uslüb, asıl ve usul bağlantısı bizi yine genetik ve kültürel kodlara götürüyor)



Evvel emirde yıllardır.. beğenileri ve özendirir yazılarıyla yalnız bırakmayan Esin Ulusal Hanıma teşekkür ederim.. Ana sultan.. Hanım sultan.. Bacı sultan gibi beni inşa eden kadınlardan başka   YBA nadir destekçilerinden biri olarak minnetimi bildirmek isterim.

Bu uygarlığın kurumları ve generkin örgütlerini ayrıntılandırmadan medeniyet ve devletin ÜSTÜNDEKİLERİ   gösteren tabloya bakarsak tıb.. ahlak.. san'at ve hikmet.. ki bunlar bilim (fünün) ve hukuk (fıkıh) hazinelerimizi geliştiren ve derinleştiren etkinlikler alt faaliyetlerdir.

Bilimin “usul” ve hukukun “uslüb” ile bilgi ve buyruklarımızı temellendirdiğini nazara aldığımızda elimize geçenin ne olduğunu da sorarız ?
Dört tanedir; kalem ve kitabet.. kelam ve kıraat.. mal ve amel.. mel ve emel...

Ben dörtledim, bazıları beşler bazıları üçler.. hiç önemli değil değerli olan bunları hangi düğüm (ukde) üzerine bağlayacağınız.. bu düğüme bazen kaide ya da bazen akide diyebilirsiniz.. Kur'an UKAD olarak işaret ediyor.. bazılarının buna iman da diyebilir.. ancak imanın de men'den geldiğini çıkartırsak.. yani İCAB edilen vucubun karşısındaki SELB edilen imtinadan.. sonuçta neyimiz varsa İMAN noktasında düğümleniyor.. kurallanıyor.. koşullanıyor.. kararlaşıyor ve zihnin ya da şuurun ya de beynin ki (bunların simetriğini son TENCERE tablomda ayrı ayrı gösterdim.. windows pencereleri varsa bizimde analitik mutfakta kaynattığımız tencereler var   ) temeline indiğinmiz de kurduğumuz; kimlik, kişilik, bireysellik, başkanlık, ürün, ün, ben, kendi, özgürlük, emek ve sair hem dil ve dinden müteşekkil KÜLTÜR denilen yapı içinde bir tarafı biolojik genetik kodlara.. bir yanı lojik ya da psikolojik kültürel modlara.. yansıyan etnik (dil) ve etik (dil) değerleriniz.. bilgilerinizi buyruklayan kodlar ve modlar ve komutlar haline gelir

Belki bu YBA ile yıllardır yaptığım analizlerle anladığım ve şimdi bu düz yazı ile anlattığım ve sonuçta ördüğüm ve gördüğüm düzeye.. BU GÜN İÇİN.. ne kadar kimse gelebilir ve erişebilir bilmiyorum ama.. gelecekte YBA dilini kullanan ve insanbilimsel ve islambilimsel içeriklerle verdiği bilgiyi öğren pek çok kimsenin bu dediklerimi rahatlıkla anlayabileceğini düşünüyorum.

Amma şimdilik sadece YBA in hızlı anlam sürücüsünü ve anlatım aygıtını öğrenmenizi.. kullanmanızı ve yararlanmanızı isteyeceğim.. USLÜB içeriklidir ve özel ve özgündür ve özgüdür.. ancak USUL biçimseldir, geneldir, tümeldir.. bunun için çağrımda zaten bu metod v yöntemedir.. benim uslübunda şimdilik böyle reklam ve propagandadan ibarettir.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
09.05.2019

Düzenleyen osmanziya - 09-Mayıs-2019 Saat 02:05
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk