Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: SOZ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SOZ
    Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2019 Saat 18:12
Az önce değerli bir arkadaşım.. komplo teorileri üzeri yaptığım bir yorum için başkasının para gücünü riske atmadığınız da dilediğini söyleyebilirsiniz dedi.. haklıdır kimsenin çıkarını bozmazsanız size bişi olmaz.. hatta dilimizde bu Fincancı katırları diye bir fıkra vardır.. (fincancı katırlarını bilmeyen varsa sorsun anlatayım) ancak burada SÖY-lemek üzerine değil de SÖZ-lemek üzerine konuştum.. fakat bu işleri yapmak için önce SOY-acaksın.. sonra OY-acaksın.. sonra KOY-acaksın.. çünkü söz aslında SOYUT ve "insana" özgü bir nesne.. örneğin maymunlar giyinik muzu bilirler.. soyup yiyebilirler.. soyulmuş muzu verirsen onu da yerler.. fakat muzu yarı yarıya soyup söyle püsküllü bir nesne haline getirip verirsen korkup kaçarlar.. diye bir söz okumuştum.. ne derece doğru bilmem amma çiti merdiven haline getirip ağaca çıkmak işini yapabilirler mi.. bilmiyorum.. çünkü bu da soyut bir zeka işi.. söz-lemek ve SES-lenmek ve seslenmekte bir tür konuşmak.. konuşmakta söylemek ve dinlemektir.. yani SÖZ, söylemek, dinlemek, konuşmak, düşünmek gibi pek çok ön süreçleri ister.. hale düşünmenin dibini bulunacağını sanmıyorum.. ben vehim ve hayale kadar indim.. buradan ötesini bilmiyorum.. her ne ise bu "LAF KALABALIĞI" ile uğraşacağınızı direkt tablolara giden daha yararlı IŞIK ve ZİYA bulacaksınız ve bunlarle pek çok kapılı kapıları açacak ve bir sürü karanlık odaları aydınlatacaksınız.. Osmanziya ne ki.. kurumuş bir çubuk....       


Bir haftadır bu tablo üzerine çalışıyoruz..
Bu gün 44 tabloluk çalışma ile 24.449 sayılı
tabloyu tamamladık.



bu halde iken bu gün bu hale geldi:



varlık katamanları:



bu halde iken şu tablo ile sadeleştirildi:


bu şu dizindeki 44 tablo ile konuya etraflıca analiz ediyor.. yani SÖZ'ü didik didik ediyor:

20190602_175607_SOZ.rar


Söz.. bir ömür kurduğumuz tamlamalar.. benzetmeler.. tanımlar.. yüklemler.. tümceler.. sözcüklerle inşa ettiğimiz açıklama (izah) ve betimlemelemeler (tasvir) indirgemelere (irca, reduction)   ve yorumlamamalar (tefsir; bindirgemeler) hasılı iki addan kurulu TÜMCE ya da iki sözcükten kurulu SÖZ dediğimiz DİL NESNESİ.. dünyanın en karmaşık yapısıdır.. sizin ona kolay ve yalın şekilde kurmanız ve söyleminiz onun kompleklisini ortadan kaldırmaz.. YEDİ KATMANLI dil aygıtını kullanmanız ve YETMİŞ katmanlı dil aygıtını kullanmanız.. sizin akıllı telefonu kullanmanıza benzer.. o cihazın bütün özelliklerini farkında mısınız.. o cihazın bütün işlevlerini işletebiliyor musunuz.. üstelik doğru, yararlı ve verimli bir şekilde çalıştırabiliyor musunuz ?

Şimdi bizim gibi bu işin "taban"ına inmiş az sayıda kişi bu işi bir günde yapmadılar bir ömür uğraştılar.. ancak siz böyle olmayacaksınız.. bunu TABAKAT gurubumuda paylaşırken şöyle dedim:

Söz hakkında 44 tablo çalışmasi yaptiktan sonra varlik katmanlarini bu gune şimdi buradaya getirdik.. şu imde bu araya konumlandirdik..bu 24.449 numarali tabloya yerleştirdik.

bu şu demektir bu tabloyu yapmak yani örmek için bir ömür verdik.. fakat siz YBA ogrenerek.. kullanarak.. yararlanarak bu orülenleri tartışmak ve eleştirmek.. değiştirmek ve düzeltmek için 24 bin tablo yapmak zorunda kalmayacaksiniz.. İnşaallah.

İşte bu tablo:




Sizin bu tabloyu bakıp bütün ikili sözcükleri bir düz yazının sözleri ve tümceleri gibi birden anlaylıp hoop güm zihninize indirmeniz mümkün mü ?

Tabloya sakince ve korkmadan bakıp.. ilgili ve dikkatli bir şekilde yönelip.. kelimeleri yavaş yavaş okuyup birleştirirek anlam ışıklarını ve mana aydınlıklarını elde edip.. okumanız elbette YBA dilini öğrenmekle olabilir.. ancak bu dile öğrenmeden bile BEYNİNİZİN MUAZZAM YORUMLAMA gücünü kullanarakta bazı anlamlar çıkarabilir.. hatta anladıklarınızı eleştirebilir.. anlamadıklarınızı sorabilirsiniz..

Bir süre sonra artık sözleriniz kendi sözleriniz olacaktır.. bir süre sonra Kur'an sizin kuranınız olacaktır.. bir süre sonra dil sizin diliniz olacaktır.. bir süre sonra dünyanız sizin dünyanız olacaktır.

Ancak oraya gelinceye kadar başkalarının sözlerini.. düşüncelerini.. görüşlerini.. tümcelerini taşımayı sürdüreceksiniz.

Sonuçta SÖZ'leriniz MEKTUB'lar dönecek.. bu mektuplardan LEM'ALAR ve ışıklar parlayacak.. ışıklardan ve lem'alardan ŞUAAT aydınlıkları saçılmaya başlayacak.. bunu hem siz fark edeceksiniz hem başkaları fark edecek.. ama hemen değil.. bir süre sonra.. çünkü burası hikmet ve süre diyarı.. YBA ile sizi buraya taşıyacak HIZLI bir anlam sürücü ve KOLAY bir anlatım aygıtı..


Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 02.06.2019 ÜÇYOL İzmir.

Düzenleyen osmanziya - 02-Haziran-2019 Saat 18:25
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk