Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: indirilmis ve uydurulmus din Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: indirilmis ve uydurulmus din
    Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2019 Saat 13:51
Bu indirme ve uydurma konusuna daha önce girmiştim..
ancak konuyu şimdi hatırlıyorum..
din olayını giren herkes bilir ki
YORUMLANMADAN.. yani yorulmadan din elde edilmez..
edilirse ana ve babadan..
çevreden ve toplumdan edinilen din olur.. yorulsak ve yorumlasak bile yine elde ettiğimiz din BİZİM (benim) dinim olur..
sonuçta ortak bir din ideali..

Şu da var ki
ortak bir dil ideali varsa olası olur.. ancak çoğumuz din haline getirilmiş felsefeler (ideolojiler) ve felsefe haline getirilmiş dinler (miteolojiler) yüzünden..
henüz ortak bir arayışına girilmemiştir..

çünkü acil ekonomik ve politik çıkarlar vardır ve uzun vadeli kültürel hedefler, projeler yavaş yavaş gereksinim duyulurlar ve ortaya çıkarlar.


Buna rağmen biz bu günden konuya el attık.. ve dediğim gibi zamanı gelmediğinden de gündeme girmedi..



İNDİRİLMİŞ VE UYDURULMUŞ DİN


DIN dizini içindeeki dosyalar

20190622_134917_DIN.rar




Din deyince artık bazı insanlar ikiye ayrıldı.. bazıları indirilmiş dine uyduklarını ve kendilerine uymayanların ise uydurulmuş dine uyduklarını söylüyorlar.. aslında bu “indirilmiş” yerine “uyulmuş” din deseler.. “uydurulmuş” suçlamalarına daha bir nesnellik kazandırabilirler.. biz dine uyuyoruz.. siz dine uymuyorsunuz uyduruyorsunuz demeye getirebilirler.. lakin bu sav bile kanıt ister.. ya suçladıkları değil de kendilerini “uyduruyorlar” ise.. zaten uyma yani İTAAT ve İTTİBA karmaşık bir konudur.. kolay kolay da çözülmez.. lakin YBA ile bir derece tefrik etmeye çalıştık. Bu konu Ali İmran suresinin 31/34 ayetlerin açıklığa kavuşturulmuş. Ancak biz bu konuya doğrudan girmeyeceğiz dolaylı olarak dünya, dil ve din ayırımına açıklık kazandırarak konuyu çözmeye çalışacağız.

Hadise olur.. sonra bu olay bazen haber olur.. ancak haberi dirayetle hakikati hikaye edilir.. sonra bu haberin hikaye edilen hakikati rivayet edilir…

Hadisenin olduğu yer DÜNYA’dır.. siz buna doğa (tabiat) dersiniz.. döne (tarih derim).. doğa ve döneyi birleştiren evren (kainat) diyelim en iyisi.. ancak evren doğa halinde iken evrendir, varlıktır, mekandır, yapıdır.. fakat işin içine zaman olayı girince işlev haline gelir.. bakın DÜNYA ne kadar karışık ve karmaşık..

İşte dünyadaki olayı bir anlam ve anlatım haline getirene kadar devreye giren başka bir olayı görüyoruz.. bu da DİL’dir.. belki dil, dünyadan daha karmaşıktır ya da dünya dilden daha karmaşıktır.. ancak konumuz bu değil ve durum şöyle özetleyebiliriz; dil dünyayı belirliyor.. dirayet, hakikat, hikaye, rivayet, işaretlerin tercümesi.. delaletlerin tevili.. barizlarin tasrihi.. beyyinleri teşrihi derken daha dünya gibi kökeneni inemediğimiz SENTAKS ve SEMANTİĞİ ile bir dil var.. her ne kadar koşullandığımız, kurallandığımız, öğrendiğimiz, çalıştığımız ve alıştığımız ANA DİLİMİZ bize kolay bir olay görünse de yalın görüntüsü ve görüngüsü ve göstergesi altında kafa karıştırıcı bir dilimiz ve bunun belirdiği dünyamız var.

Dil ve dünyadan sonra bir de DİN’den bahsetmiştik.. altı bin yıllık YAZILI dil ve din birlikteliği ile ortaya çıkan KÜLTÜR’ümüz bize nerede İNSAN varsa oradan dil ve din bileşenleriyle birlikte bir KÜLTÜR ortaya çıktığını ve bunun bir DÜNYA inşa ettiğimi gösteriyor.. Genel dünyadan kopyalanarak ortaya çıkan kimseler sayısınca ÖZEL DÜNYA’ları nazara alırsak.. din olayının öyle kabaca indirilen din ve uydurulan diye kolayca ayrılmayacağını gösteriyor. Ancak buna rağmen biz bu dizine ekli tablolarla ki otuz tane DİN diziminde 7 tane ESRARISERİAT dizinin kırka yakın tablo ile bu olay nisbeten kolay bir şekilde anlamaya ve anlatmaya çalıştık..

Her işte olduğu gibi bu tabloları anlamakta
(USR) ZOR ---- OL (hudus)AY ----KOLAY (YSR)
Üçlemesinden oluşuyor.

Kolaylık istiyorsanız tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izlemeli.. imgelemeli.. irdelemeli ve incelemelisiniz .

Kolay gelsin.
OSMANZİYA 22.06.2019 Üçyol
Bilgi, sevgi,saygı ve sağlıcakla kalınız.

     


Düzenleyen osmanziya - 22-Haziran-2019 Saat 14:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk