Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: Niğde'nin dagları Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Niğde'nin dagları
    Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2019 Saat 13:18



Memleketimin dağları.. Niğde'nin dağları.. sade Niğde'nin değil bütün şehirlerimizin dağları bizim dağlarımızdır.. çünkü burası bizim vatanımız, ocağımız, yuvamız ve hanemizdir. Gençliğimde bu dağları çıkıp dolaşmadığıma hep hayıflanırım.. çocukluğumda kuş lastiği ile Niğde'nin tepe bağlarında ve kayardı bağlarında kuş vururdum..lakin büyüyünce Tüfeğe elim gitmedi.. avcılığa ve can kıymaya içim elvermedi.. amma dağa çıkmak için ille de avcılık yapmak gerekmez.. başka yerlerde de bu dağcılık sporuna girişemedim.. araba sürmeyi de spor edinmeyince kendimi kitaplarla baş başa buldum.. ve sonunda YBA ile aşık oldum ve tüm dünyam kelimelerden ibaret oldu.. dünya eşya ve eşhası ile silindi.. ve bir süre sonra da KELİMELER kalabalık etmeye başladı.. artık harfler ile arkadaş olduk.. bir süre sonra HARFLER de silindi.. artık meydanda ÇİZGİLER (HATTLAR) kaldı.. horizantal ve vertilak çizgiler.. simetrik ve paralel hattlar.. global ve lineer blokeler.. ve sonuçta (+) lar ve (x) lar dan ibaret bir yalın dünyaya düştük.. şimdi yeniden dağları özlüyorum.. ancak yaşlanmış ve dağları gezecek güç kalmamış halde..

peki bu özlemler de benimle beraber toprağa mı gömülecek.. sade benim mi.. benim gibi.. geçmiş milyonların.. istekleri ve gelecek milyarların.. dilekleri.. yok mu ? Hadi bu dilekleri DOĞULU mistikler gibi nirvanaya erişmek için yok mu sayıyorsunuz ? Ya da BATILI misyonerlerin özlem, dilek ve isteklerini elde etmek için dünyayı kana ve göz yaşına boğmak için dünyayı yutmasına razı mısınız ?

Dünya öyle bir meret ki gücünü elde ettiğine doğulu, batılı ve ORTALI olmasına bakmaksızın.. dünyayı kendine bırakmak için başkalarını feda etmeye hazır hale geliyorlar.. ve bundan anlıyoruz ki dünya bir güç dengesidir.. güçler dengede olduğunda barış olur.. savaş bozulan bu dengeyi yeniden kurmak ve barışı sağlamak için yapılır.. özetle güçlü olmadığında kimse sana yaşam hakkı vermiyor.. ya yaşlı-zayıf isen yük sayıyor ya da genç-zayıf isen iştahını kabartıyor.. ve sonuçta gücün mecazi olmasından çıkan naksını itmam etmek için yapılan İNSAN yapısının hacatı bozuluyor.. ve bu gürün mevhum olmasından çıkan kasrını tehir ve terkini ikmale eldirmek için yapılanan Hür-ruH harratı İSLAM'ı arıyor..

dediklerimi anlamak için savaş ve barışın altında bulunan sınav ve yarış gerçeğini ansımanız gerekir.. yoksa sadece savaş ve barış yansıması ile dünyayı yüzeyden görür ve gösterirsiniz.. çıkılacak manevi yoluculuklardan.. derelerden.. tepelerden.. dağlardan.. kanyonlardan yoksun kalırsınız.. körü körüne inanır ve boşu boşuna savaşırsınız.



Dünyayı kimseye kaptırmamak.. ülkeni kimseye kaptırmamak.. yuvanı kimseye kaptırmamak.. olarak ilerleyen bir SAHİP OLMA sürecidir.. sahip olma olgusunu bir yana bırakır da sahip olmaya çalışanlara bakarsan ülkeye sahip olmak üzere islami gelencekçiler ve islami yenilikçiler arasında bir savaş yapıldığını görürsün.. yenilikçileri feto ve gelenekçileri reto temsil ediyor.. sade islami olarak değil dünyevi olarak baksan gelenekçi solu TÜRK perinçek ve yenilikçi KÜRT solunu öcalen temsil ediyor.. fakat bir süre sonra görüyorsun ki bunlar ülken çapında dünya çapında baktığın gelenekçileri İNGİLTERE krallığı ve yenilikçileri AMERİKAN demokrasisi temsil ettiğini görüyorsun.. fakat bir süre sonra bununda bir görüntü olduğu beliriyor.. dünyayı yöneten beş aileden en zengin ikisinin Rockfeller in Amerika.. Roschild'in İngiltere ardında at koşturduğunu anlıyorsun.. öyle ki bunlar için ne gelenek ne yenilik.. ne sol ne sağ.. ne krallık ne demokrasi.. ne Amerika ne Çin ve ne de rusya . hiç önemli değil.. hatta çalışanlarının müslümanlık ya da masonluk ya da marksizme adanmasının ya da işin akışına dayanmasının hiç mi hiç önemi yok.. sadece çalış, üret ve başar.. PARA'ya yaptığım bu hizmet karşılıksız kalmayacaktır.. diye düşünürken bir perde açılıyor ve görüyorsun ki NE EDERSEM KENDİME EDERİM KENDİ KENDİME...

Halka kalbini kaptırma.
Seni senin için istemezler, kendileri için isterler. Hâlbuki Aziz ve Celil olan Hak, seni senin için diler.
Seni senin için arayana talip ol.
Onunla meşgul ol.
İyiliğin için arayanın olmak, şahsî menfaati arayandan daha iyidir.
Her şeyi onda bul.
Kullardan bir şey umma.
O' nun Sevgisini ara.
O Ezelden beri seni arar.

Abdulkadir Geylani hz

Ne SADECE şeyhe hizmet Hakka hizmet.. ne SADECE halka hizmet Hakka Hizmet.. şeyhine ve babana ve kocana ve karına da hizmet et.. ve dön çalışarak ve üreterek halka ve yurttaşa ve dünyadaşa da hizmet.. ve hatta kendine unutma ona da hizmet et.. lakin bütün bunları Allah emrettiği için yapıyorsan ve sonuçta O'nun rızasını arıyorsan ORTA YOL karşında duruyor demektir.
Zaten mübarak KALBİNİ kaptırma diyor.. bedenin de elbette halka hizmet edecektir.
İşte durumun budur, kalk, kıyam et.. sen iki taraf arasındasın:
Halk <.... kalk....> Hakk

Bu gun insaniyet neden ya da niçin islamiyeti ister diye düşünüyordum ? 25.08.2019


TANRLIĞI yükselir demişim.. yanlış olmuş TANIRLIĞI olarak düzelttim.. yanlış söylemişim.. TANRILIK ve TANIRLIK öylesine birbirine karışır ki sonunda insan kendini TANRI sanmaya başlar.. burada ben kasden ve delaleten ve illmen yani bilerek ve isteyerek söylemedim.. yanlışlıkla ve sehven TANRLIĞI yükselir yazdım.. yani Tanrı Tanırlığı yükselir.. bulunduğu esma-i hüsna'nın azam mertebesine doğru ilerler.. işte sanırım burada ŞEYTANLIK'ta ilerler..ve bu nedenle Ali imran suresinin ilk sayfasının sonunda yukarıda serlevha yaptığım ayet önemlidir.. Ya Rab kalblerimizi zayg ettirme.. zıydırma.. kaydırma.. verdiğin hidayet ve imandan sonra.. vehben ve ikramen verdiğin iman gibi sonumuzu keremin ve ikramınla ile hüsn-ü hatime ile bitir. Amin.
Rabbena lâ tuzig kulubena ba'de iz hedeytenâ.. veheb lenâ min ledünke rahme.. inneke entel vehhâb.AMİN

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

Osmanziya





Düzenleyen osmanziya - 25-Ağustos-2019 Saat 13:34
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2019 Saat 14:36


Benim ve başkasınin arasinda dil var.. senin ve ötekinin ortasinda düşunme ve konuşma var.. butun bu seslenmeleri bozan.. ciddi olmama belirtisi olan küfur ve layb.. samimi bulunmama belirtisi kizb ve raybdir.. YBA retorik ve diyalektiği dilin kotu ve kotuye kullanmasina dikkat çekerek din icin koru körune inanmalara.. dunya icin boşu boşuna savaşmalara engel olmaya çalısir insaniyetin islamiyete koşmasina ugraşır.



Dağlar ve ovalar ve kanyonlar.. yer yüzü bizi çeker fakat yer çekimi ve cazibesi ile değil engebelerinin dokusu ve süsüyle.. bu çekime rağmen biz şehirlerin çalibe ve çelimiyle ve çağdaş yaşantının zecri ve zorlamasıyla.. ancak tüm bunların hepsi bir cerb ve deneyimdir.. yani CEBR edilen bir durum değil.. aksine CEZRİ ve kökten bir çığlık içimizde bangır bangır bağrmaktadır.. beni çevreleyen sözde dünyanın camlarını   ve çerçeveleyen sahte dinin pencerelerini aşağı indirin.. demesi kolay ve işlemesi olay olan bir hareketin başlangıcı senin kendinden kurtulma girişimindir.. sahip olduğun damarlarında dolaşın kanla beraber sinirlerde de olan akışkandır.. işte bu ikisini dünyadan ahirete odakladığında bu yazıyı okuyacak.. anladığını eleştirecek ve anlamadığın soracaksın.

Osmanziya

25.08.2019 Üçyol İzmir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk