Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: BUYUK PATLAMA Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BUYUK PATLAMA
    Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2019 Saat 02:14
Büyük Patlama ünlü Big Bang kuramıdır.. kainat ve insan başlıklı DVD imde bu BÜYÜK PATLAMAYI İnfilak-ı A'zim diyerek "Kul euzu birabbilfelak min şerri mâ halak" ile başlayan FELAK suresiyle ilişkilendirdim.. Halk'tan önce FELAK vardı.. infilak vardı.. patlama vardı.. Doğrusunu Allah Bilir..

Evrenin hiçten vBe yoktan yaratılmasını (fani evren) savunan bu yerleşik kurama karşı Fizikçiler Paralel Evren kuramıyla karşılık vererek yaratılmanın PATLAMA ile değilde paralel evrenlerin ÇARPIŞMALARIYLA.. sonsuz evren düşüncesini diriltmeye çalışılıyor.. Bizim gençliğimizde başlangıcı olan evreni savunan George GAMOW ile kararlı evreni savunan Fred HOYLE arasında fani ve baki evren tartışmaları vardı.

Evet.. biz anne ve babanın patlayan tohumlarıyla oluştuk.. eğer bu BENZETMEYE'yi ileri götürürsek anne evren ile baba evren birbirlerine dokunduklarında bu çarpışmalardan patlayarak birbirlerinden ve yeniden ortaya çıkıyorlar ve sürekli böyle bir araya gelerek birbirlerini artık yaratıyorlar demeyelim de oluşturuyorlar diyelim..
Peki bu anne ve baba evreni kim yarattı diyeceksiniz ?
O da size diyecek ki Tanrı’yı kim yarattı ?

Böylece düşünce ve inançlarınızı.. felsefe ve dini birbirinden ayıracak ilim ve fen ve san’at ve hikmet yolunda beraber ilerleyeceksiniz.. kimse kimseye inancını dayatmayacak.

Ali İmran Suresinin.. ilk sayfası bu rahimlerimizdeki genetik yaratılmamızı ifade ettiği gibi bu genetik kodlardan önceki kültürel kodları da söylüyor.. Tevratta tahayyül ettirdiği (imgelettiği), incilde tevehhüm ettirdiği (irdelettiği) ve Kur'an-ı Mu'ciz-ül Beyan'da fark ettirdiği (ayırt ettirdiği).. kültürel kodları.

Evet macro evrende ve âlemlerde büyük patlamalar olurken micro evrenlerde ve âlemlerde de küçük patlamalar olur.. Yasa külli ve cüz’i her alanda cereyan ediyor. Zerrelerden hem yıldızlar hem hücreler oluşur.. enelerden hem zümreler ve bilim, tarih, kültür, din yıldızları ortaya çıkar…

Evet, uygarlık tarihimizin ve dil ve dinden ibaret kültür tarihimizin.. bilim ve teknoloji tarihimizin evrimleri küçük patlamalar.. devrimleri büyük patlamalardır.. keza dil ve bilim ile   felsefeler küçük patlamalardır.. din ve hukuk ile devletler de büyük patlamalardır.. parça parça ilerleyen kuşkulu sorularıyla eklemlenen felsefelerin ve biriken bilimin ortaya çıkardıkları küçük patlamalardır.. toptan ve kesin yanıtları ve birden çözümleri ve aniden ortaya çıkan dinlerin ve kuşkusuz ahlakın söyledikleri büyük patlamalardır.

Evrenin patlaması ya da paralel evrenleri çarpışması BÜYÜK infilaktır.. anne ve babamızın orgazmından çıkmamız ve tek başına doğmamız KÜÇÜK patlamadır…

İşte tüm bu patlama ve çatlama ile çarpışma ve çatışma.. ÖNCE başlat SONRA bitir OLAYI .. yasasının geçerli olduğu OLANAKLAR yüzünün olgusudur.. nerede bir olanak varsa bu da bize GEREKLİLİK yüzüne götürür.

Şimdi böyle sadece iki “evren” değil bunlardan başka bir de iki yüz, iki cihet ve iki daire var;

itikad dairesi ve sebebler dairesi..
illet ve manzara dünyası ve akibet ve mubsıra dünyası..
mülk dünyası ve melekut evreni.. rububiyet ve ubudiyet kainatı
nasut âlemi ve lahut îlmi..
Daire-i imkan ile daire-i vucub ve rububiyet..

Eğer ben bunları anlamıyorum diyorsanız.. sizi bu dünyalar ve dinler ve inançlar yerine ortak iletişim ve bilişim ve hatta iletişim platformumuz olan "dil"e çağırayım..

Burada harflerin ve işaretlerin ve anlatımların suretleri ile isimlerin ve delaletlerin ve anlamların şekillerini ayırınız. bu modları ve kodları anladığınızda.. içerikli dilin gerisinde dilin biçimi açılarak kendiliğinden gelecek böylece hem kendi düşüncenizi sorgulayacak hem başkasının inancını eleştireceksiniz…

Bu sağlam bilgiler ve sağlıklı buyruklar içeren sözlerle başkası da kendi düşüncesini sorgulayacak sizin inancını eleştirecek.. ŞAYET arıyor ve düşünce ve inancınızın satışıyla meşgul olmuyorsanız.. böylece iki paralel evren olarak kendinizi giderek daha sağlam ve sağlıklı bir şekilde ve surette inşa edeceksiniz.

Peki şekil ve suret nedir.. onu da YBA hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtını kullanmayı öğrendiğinizde daha çabuk ve rahat anlayacaksınız.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk