Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3997 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2010 Saat 18:30 |
Merhaba, Son günlerde foruma giren arkada?laryn sayylary artty...
Yeni üyelerimiz oldu.. Hatta bazylaryny hiç tanymyyorum.
Hepsine bu vesile ile ho? gelmi?ler diyorum.
Konularyn soyut ve anlatymyn a?yr oldu?unu dü?ündükçe bir taraftan gelenlere di?e dokunu? bir söz ve edebiyat ikramy yapamamanyn mahcubuyeti di?er taraftan bu soyutlu?un kurulu?u va a?yrlyl?yn çekilmezli?i gelenleri bir süre sonra kaçyraca?y endi?esi kar?ysynda anla?ylabilir ve keyifli bir anlatymy nasyl sunmaly tasasy çekmeye ba?ladym.
Ciddi bir anlatymda bile araya bir latifeli nükte yerle?tirmeyince insanlaryn uykusu gelir.
Çünkü insan gülen bir varlyktyr. Ynsanlary güldürmek için yeteri kadar dizi ve filim var deyip bu i?ten syyrylmak istemiyorum. Bu gün mesleki sitede bir söz okudum ve güldüm...
"Aldy?yn abdest, ürküttü?ün kurba?aya de?mez" Yani hak bir i? yapaca?ym diye pek çok hakikat kaybyna razy olmak ve bir kar görece?im diye çok zarara girmemenin gerekçesini ifade ediyor bir deyim. ?imdi abdestleri da?daki derede de?il evdeki çe?melerde alyyoruz ve deyim de bu suretle demode olmu? bir deyim fakat bana ?unu anlatty ki soyut konulary anlataca?ym diye somut, belli ve anla?ylyr olmaktan uzakla?mak do?ru ve yararly bir i? de?ildir.
O zaman anlatymda soyut konulardan ba?ka somut konulara yer vermeliyim.
Yer vermeliyim ki okuyanlarda konu?maya katylsyn ve anlatymym monolog olmaktan kurtulsun.
Kurtulsun dedim amma zaman bitti.. sanyrym yazy somut bi?i oldu.. Yn?aallah gerisi gelir.
Kalyn sa?lycakla
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |