Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: SIMETIR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2601

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SIMETIR
    Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2019 Saat 08:44


SIMETIR



SIMETİR dizini içindeki dosyalar

20191214_083937_SIMETRI.rar


Bildikleriyle yazıma bakanlar hiçbir şey anlamaz değilse de ancak bildikleriyle anlarlar.. bildikleri kadar demiyorum.. çünkü büyük bir olasılıkla onlar bildiklerimden daha çok biliyorlardır.. buna rağmen benim onların bildiklerine yazmam ve onların benim bildiklerime göre yazmamız da pek olası değil.


Şu kadar var ki benim burada yazacağım konular.. bilgi derecesine.. bilgi içeriğine.. bilgi kazanımına ve bilgi birikimine göre anlatılabilecek bir alanda söz konusu edilmiyor. Bilginin içeriğine göre değil bilginin kabına.. bilginin tasarımına göre değil bilginin biçimine.. bilginin anlamına ve anlatımına göre değil de bilginin “kendisine” göre anlamaya ve anlatmaya çalışan YENİ ve ÖZGÜN bir dilin reklam ve propagandası ilişkin konulardan söz ediliyor.


İşte bu konuya ilgi duyan ve bu konuya ME.R.AK eden.. rüyet edeyim.. re’y edeyim.. rabas edeyim.. rasat edeyim.. “R” sırrını bulayım diyenler bütün bilgilerini bir kenara bırakıp izlemeye.. imgelemeye.. irdelemeye.. incelemeye başlayacaklardır. Çünkü onlar zaten böyle yapmazlarsa intiba etmeyeceklerini.. tahayyül edemeyeceklerini.. tevehemmüm edemeyeceklerini.. ince ince eleyemeyeceklerini bilirler. Ancak böyle olsalar bile buna vakti ve fırsatı ve imkanı olanlarda çok değildir. Çünkü onlarında yine büyük bir olasılıklar kendi dilleriyle.. yöntembilimsel analizleriyle uğraşıyorlardır. Kendisininkini bırakıp başkasınınkiyle ilgilenmekte her adamın kârı değildir. Yöntembilimsel Analiz’in önemini ve değerini bilen bildiğim arkadaşlarım bile yıllardır, aylardır ve günlerdir böyle yapmamışken bu alakalıların konuyla ilgilenmesini ve meraklıların dikkatini çekilmesini beklemek kârı akıl olmaz.. ancak umutsuz kalmakta doğru değildir.

Daha önce DELİŞİM diye bir yazı yazmışım.. bu sayfada ondan kalan bir kalıntı.. bunu bu yazının OSMANZİYA sından sonra kalmış eklerinden anlayacaksınız. Bu dökümanın son değiştirme tarihi 01.05.2014.. yazının kendisini de m=düzyazi00 adıyla klasöre yerleştireceğim. Belki bu daha içerikli yazıyı daha çok seveceksiniz ancak benim muradım yazı içerikleri değil YBA biçiminin öğrenilmesine çalışılması ve alışılması ve böylece kullanılması ve kullanılarak yararının görülmesi ve benimsenmesidir.

Dizin içinde ekli kırka yakın tabloyu bırakıp bu günlük dilin düz yazısıyla ilgilenmeniz belki bu tablolar size fayda vermez.. lakin belki tabloların anası olan (+) gösteriminin önemini ve değerini bildirir de YBA öğrenmeyi arzu ve talep edebilirsiniz.. alaka ve merakınızı şecerenizi semeredar edersiniz..şcr olur smr.. zaten cer cer eden mır mır eder.. mır mır eden de cer cer eder. Bunu “Ş ve S titreşim ve dalgalanması ile yaparsınız.. İnşaallah.




Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

(*)
Buradaki “L” harfi, olanak’ta, “elimlammim”de “mimselam”da bulunan harftir. Yöntembilmsel olarak ta imtidad eden vetireyi ve temadi edilen meddi hattı temsil eder. Suret olarak dikey elif’in altına eklenmiş ve yatay uzanılmış çizgi ile bir elifi dört koordinat alana böler. Yöntembilimsel dillendirmenin ana platformunu oluşturur. Bu iletinin dizininin dosyalarına incelerseniz olanak ve delişimin dansını izlersiniz. Belki de bu izleme ile “hvl” ve “kvl” köklerinin ortak sesi olan “vel” dönüşünün “lam” eksenini görürsünüz.

DUYURU

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim.

UYARI

Düz yazı bahane.. şemalar şahane.. yazının dizinindeki tabloları izlediğinizde imgelemiş ve irdelemişte olacaksınız isterseniz.. böylece emellerine nail olacak ilmi AÇIKCA görmüş ve hatırınıza sail olacak iradeyi SEÇİKCE örmüş bulunacaksınız.


http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com


     
     

     


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk