Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 2020 yılı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 2020 yılı
    Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2020 Saat 16:04


2020 ye gülerek başladım.. gülelim.. güldürelim.. dünya dikene kalmasın.. yaptıklarımız.. ettiklerimiz.. yarattıklarimiz.. kurgularımız.. kıldıklarimiz.. buyurduklarımiz.. mevhum rububiyetimizin ve mecazi malikiyetimizin yapıtları ve sonuçları... Biz bunlarla kimliğimizi ve kişiliğimizi kuruyor..bireyselliğimizi ve başkanlığımızı kurtarmaya uğraşıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Bu resmi iki yıl önce 10.07.2018 de face de Osmanziya isimimde paylaşmışım ve Dün adalet yürüyüşüne katıldım.. ohhh rahat ettim.. bizim başımızdaki dünyaya muhalefet ettiği gibi bende bizim başımıza muhalefet eden yegane adam Kemal KILIÇTAROĞLU'na muvafakat ettim.. adama mal mal deyip duruyor mallar.. kendi mallıklarını görmeden.. ne amelleri var ne emelleri.. hazır ver yesinler.. hazır ver giysinler.. hazır ver içsinler.. Kemal Kılıçtaroğlu dedi ki 15 Temmuz Şehitleri.. bizim şehitlerimizdir.. Demokrasiyi korumak için kendilerini feda ettiler.. lakin 20 temmuzda OHA çıkarıp SİVİL DARBE yapanlar bizi kendilerine feda ettiler.. siyasi hasımlarını içeri alarak demokrasi yapılmaz.. saraydan onaylı iddianamelerle savcılık yapılmaz.. .biz.. HAKK... HUKUK... ADALET istiyoruz.. sen OHAL yapıp bizi sokağa attıysan.. demokrasi koruması sokaktan geldiyse 15 Temmuz darbesi.. adalet darbesi sokaktan.. buradan istanbul Maltepeden gelecektir.. Çok şükür ülkemde DEMOKRASİ var ki bu mitinge imkan verildi.. ancak biz daha kaliteli.. daha iyi.. hepimizin kardeş olduğu demokrasi istiyoruz. Asayiş ve Güvenliği sağlayan hükümete de yağ çekmiyoruz teşekkür ediyoruz.. çünkü bu demokrasi ve laiklik ve cumhuriyeti.. atalarımız bize kanla.. canla.. başla.. göz yaşı ile emanet ettiler.. biz de başımızla.. canımızla.. kanımızla torunlarımıza bırakacağız ki artık GÖZ YAŞLARI daha fazla akmasın..

Bu profili ve bu yazıyı yazalı en az üç sene olmuştur.. siyasi mesajı ise açıktır.. kavgasız ve döğüşsüz bir siyaset istiyorum.. OLAGANÜSTÜ HAL.. hukukun üstünde bir hal demektir.. değil hukukun altında bir haldir.. DESPOT bir rejim ile HUKUKSAL bir rejim arasındaki bir DURUMDUR.. dış dünyada hukuk var mı biz de hukuk olsun diyebilirsiniz.. dünya beş süper devletin yönetiminde ise.. ülkede beş süper adamın yönetimindedir ki bunun HUKUK ile pek alakası yoktur.. ancak DESPOTLUK ve ANARŞİ (kargaşa, darbe, ihtilal) arasında HUKUK yer alır.. yani kuvvetlinin haklı olduğu Orman Yasası ile hakkın hiç söz konusu olmadığı KORMAN durumu arasında NORMLARIN egemen olduğu HUKUK DEVLET'i bilgi toplumu gibi hepimizin idealidir.. gerçekleştirilmesi istenilen bir ülküdür.. bende bu ülküyü dile getirdim.. doğuda Rusya ve ÇİN.. batı da Avrupa ve Amerika arasında sıkışmış bu ülkenin ve bu bölgenin yani ANADOLU'nun düze çıkması ÜRETİM ile mümkündür.. başka çare yok.. üretim ise barışta.. hukukta.. demokraside namı diğer meşveret-i meşruada.. laiklikte namı diğer hürriyet-i şeriyye dedir.

Demişim.. 3 +12 + 12 = 25 aydır değişen bir şey yok.. demek ki iktidarın da işi tıkır muhalefetin de işi tıkır.. emelki olalı 3 sena oldum benim de işim tıkır.. işler tıkır tıkır giderken de yeni bir iş olmaz.. Umarım bu bu sene değişir..




Dünya.. bir ayna ise ona dayna diyebilir miyiz ? Hem dili hem dini içeren bir kültür ile ortaya ćikiyor.. dil bugün teknolojiye.. din ise ideolojiye evrildi.. yani LoGoS bugün böyle görünüyor.
D aynası hangi dimension katmanında.. dördüncü...
Vucud.. hayat.. şuur ve iman.
İMAN sferiden ve zaferiden sonra gelen tabakalar nedir ?
Marifet.. Muhabbet.. Hayret.. Mahviyet ve ötesi...
Şimdi biz bunun neresindeyiz ?
Sükût edilmeyecek bir durum şu ki INSANIYET inşası sukut ediyor.. imanı ve islamı kaçıran beşer kendini YZ ya teslim ediyor...
2020 nin şu ilk gününde.. beşeriyetin yapısından çıkan MEDENIYETİN insaniyet inşasının profilini yukarıya çıkardım.. burada her sözcük ve sözcük kökü sadece bir NOKTA.. fakat sizin görmeniz.. okumanız.. çevirmeniz.. adlandirmaniz.. anlamlandirmaniz daha da önemlisi izleyebilmeniz.. imgeleyebilmeniz.. irdeleyebilseniz.. inceleyebilmeniz.. ve DÜŞÜNEBILMENIZ için sözcük ve kökleri yazılmıştır.


Peki bu ne demektir.. makina değilseniz yukarıda sayılan işleri yapacaksınız.. sözcüğü ve kelimenin anlamını bilmiyorsanız b i r t ı k k a d a r ü z a k t a SÖZLÜĞE bakacaksınız.. kökün kelimesini bilmiyorsanız b i r t ı k k a d a r uzakta bana soracaksınız.. çünkü ANLAM bilinmeden ANLATIMI düşünmek.. kurmak.. kurgulamak.. sormak.. tartışmak ve eleştirmek olası değil.. bilmemek ayıp değil.. sormamak ve öğrenmemek kayıp..




2020 simetrik ve paralel bir yıl.. 2 ve 2 paralel, 0 ve 0 ise simetrik bir HATT çiziyor.. sanırım bu yıl dünyanın hizalanmaya başladığı bir yıl olacak.. İnşaallah ben dahi kendimi hizaya getireceğim.. dil ve din ve dünya.. üç nesne.. yukarıda dünya denilen alt yapı aşağıda din denilen üst yapı.. şimdi bu yukarıyı ve aşağıyı.. altı ve üstü hep karıştırırırız.. bu yüzden Hegel ve Marksı da karıştırırız.. zaten onlarda bizim kafamızı karıştırdılar.. oh olsun.. bütün bunlar ne bizden ne de bu iki zattan.. bütün bunlar dünya ve din arasındaki bulunan DİL'den doğuyor.. fakat insanlar ya birbirlerini ya da dünyanın yönetimini ya da dinin eğitimini suçluyorlar.. esas suçluyu.. kötü ve kötüye kullanılan dili karalamıyorlar. Fakat aslında dil de bize bu kadar kötülük yapsa da yine masum.. çünkü biz onu kötü ve kötüye kullandığımızdan o da bizi bizden daha çok kötü kullanarak başımıza bu sorunları açıyor.. fakat sorunlar açılmasa çözüm çareleri yoluna gidilir mi ? Gidilmez ! Biz sorunları önce sorular haline getiriyoruz.. sonra sorulara yanıtlar arıyoruz.. aramalar ve bulmalar.. sorular ve yanıtlar.. savlar ve kanıtlar derken bir hır gür içine pardon hür ve gür içine giriyoruz.. aslında gür hür demek.. hür de gür demek.. biri arapça biri türkçe ÖZGÜRLÜK anlamını geliyor.. amma tam da öz-gür değil.. çünkü adama sorarlar özün mü gür.. yoksa gürün mü öz ? İkisine de hayır diyeceğiz.. işte bize dilin bir oyunu.. öz olmadığı halde güre ÖZ-GÜR diyor.. eh sen kendini öz-gür sayarsan.. din de yakana yapışır.. ahlakta.. hatta hukuk bile yakanı bırakmaz.. eğer böyle ise biz niye birbirimizi suçluyor.. marksistler masonları.. masonlar müslümanları.. müslümanlar insanları.. işte bende bu halimize katıla katıla gülüyorum.. çünkü benin işim.. inançları sallamak ve mümkünse sarsmak.. çünkü başka türlü kurulmaz sağlamı ve sağlıklısı.. sonuç hepimiz birbirimizin aynısıyız.. çünkü biz OSMANLI BANKASIYIZ ;)

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

Osmanziya                      01.01.2020 Üçkuyular İzmir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2020 Saat 16:39
20200101_163232_DUNYA.rar

bu dizinin içindeki DILEGETIRME dizini içinde 30 a yakın tablo var.. bu tabloları versiyon sırasıya izler, imgeler, irdeler ve incelerseniz.. ki yaklaşık kırk yıllık ve kırk bin tabloluk.. (bu sayı abartı değil az bile) bir konfigürasyonu ele alarak DİL hakkında bir fikir edineceksiniz.. kim bilir bu arada YBA hakkın fikir elde edineceksiniz.. bu dizinin 29 uncu yazısını da buraya tablo olarak buraya yapıştırıyorum.


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk