Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3852 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2020 Saat 14:15 |
Söz verme, borçtur, derler lakin, başta kendimiz olmak üzere, çok kimselere BORÇ veririz.. yana BORÇ para değil.. bir işi yapmak üzere boyunduruk altına gireriz.
Örneğin ben oturup bu yarım saatte kitabımı üzere borç verdiğim halde bu yapmak yerine face de dolaştım ve aşağıda şimdi burada da paylaştım: ------------------------------- Değerli bir arkadaşım Peyami Safanın bir sözünü paylaşmış; 'Kendi kendime çok borçlandım. Kendime vaadettiğim şeyleri yapamazsam utancımdan aynaya bakamayacağım.'' Bende dedim ki; Hep ayni dertten muzdaribiz.. ancak huzur tek başina olursa da başarı sadece senin elinde değil.. Başka bir Değerli Arkadaşım bize umutsuz bir tablo çizdi.. bende dedim ki: Ben ve senin biz olması önce ailede sonra şirkette ve partide oluyor.. ancak yerleşmiş aileler.. yenilige.. geleneksel siketler degisime ve demo-stize olmuş partiler anti-tezlere izin vermiyorlar.. ancak hiç bir dogma kalici ve hic bir paradigma surekli olmamiştir.. ben ve sen.. biz ve siz olarak suruyorsa.. bize de yeni bir ben ve yeni bir sen oluşturmak duşuyor..eger yenilige taraftarsak... Değerli bir kardeşim bir ALINTI paylaşmış ; BU YEDİLER DE NE OLUYOR? Türkiye tarımsal hasılada Avrupa’da 1. dünyada ise 7. sırada yer alıyor. İstanbul için 7 tepe Türkiye niye 7 bölge Dünya niçin 7 kıta Soyumuz niye 7 göbek Gökyüzü niye 7 kat Dünya'nın neden 7 harikası var Hafta niçin 7 gün Gökkuşağı neden 7 renk Şeytana atlan taş niçin 7 Gül neden 7 veren Ejderha neden 7 başlı Kur'an'ın kapısı kabul edilen Fatiha neden 7 ayet Neden 7 düvele meydan okuruz Niçin müzik notası 7 Prematüre doğan çocukların 8 aylık olanın çoğu ölürken 7 aylıklar nasıl yaşıyor Neden insan 7'sinde neyse 70'inde aynı Neden pis 7'li Niye 7 kocalı Hürmüz Neden 7 cüceler James Bond niye 007 Zindan niye 7 kule Yahudilikte şamdan niye 7 mumlu Kabe'de tavaf niye 7 Merve Safa arası niye 7 Hayvanlardaki boyun omuru niye 7 Okula niye 7 yaşında başlanır Cennet cehennem niye 7 kat Kurbanda dana hissesi niye 7 Niye 7 uyuyanlar Biri ölünce niye 7 si Niye 7 kat yerin dibi İcra haczettiği şeyi niye 7 emine bırakır Niye 7 sülaleni.... Niye 7 göller Yunan mitolojisinde tanrı sayısı niye 7 Niçin büyük ayı da 7 yıldız Sezeryanla doğumda neden derinin altı 7 kat kesiliyor vs...vs...vs... Bu 7 ömrümü 7 derler mi? alıntı Dedim ki Eliniz neden 5 + 5 on parmak.. Gozun ve kulagımız1 + 1 iki tane veya neden iki bobregimiz var.. Genel olarak 1 den 10 kadar gereksinime gore bir yapilanma var.. (Bu aynı zamanda decimal matematiğimizin de temelidir) ayetlerde bu HAYAT parite ve ŞUUR dualitesine işaret ediliyor. Dikkat ederseniz 7 üç cift 1 tek bileşeni olan sayi.. siz burada buna dikkat eder düşünurseniz lem yelid (kadin) ve lem yuled (erkek) olmayan Yaratanin tek bir eşsiz ve EHAD bir Tanri oldugunu ve bu anti ve kontra ikiliklerle BIRligini gosterdigini anlar ve belki inanirsiniz. Ozetle imamı Nursinin yedi gökleri izahatta dediği gibi "yedi" ( el anlamına da gelir ) SAYISI çokuk ve kesretteki birligi ve vahdeti gostergeler ve işaret eder. (YBA analiz analitik düzlemin çiftliğinden ve dualetisinden dolayı 4 sayısı Üzerine yapılanarak gerçekleri örer) Bir hocamız köy enstitülerine mersiye okudu.. KÖY ENSTİTÜLERİ Onlar, Köy çocuklarıydı. Kurumuş çalılar gibiydiler bozkırda. Kavrulmuş ekinler gibiydiler. Geldiler, Yalın ayakları Ve Yırtık mintanlarıyla geldiler, Gönen’e, Aksu’ya, Kepirtepe’ye. Ezilmiş, sömürülmüş, horlanmış Ve Unutulmuştular bin yıldır. Ferhat oldular, Yardılar İdris Dağını. Gürül gürül akıttılar suyunu, Hasanoğlan’a. Köroğlu oldular, Kafa tuttular Bolu Beylerine. Yıktılar saltanatını ağaların. Tolstoy’u Balzac’ı okudular koyun güderken. Mozart’ı, Bethoven’i çaldılar dağ başlarında. Moliere’i, Sophokles’i oynadılar. Horon teptiler Beşikdüzü’nde kol kola. Halay çektiler Yıldızeli’nde türkülerle. Diz vurdular Ortaklar’da efece... Siz, Her gece, Mehtaba çıkarken Heybeli’de, Onlar, Duvar ördüler, Çatı çattılar. Yıldızlara bakarak yaz geceleri, Harman yerlerinde yattılar. Kazma salladılar yorulmadan. Kerpiç döktüler Kerpiç. Sızlanmadılar hiç. Yakıştı nasırlı ellerine, Kitap ve çekiç. Başladı yurt harmanında imece... Bir gece, Karanlık inlerinden sinsice, Brütüsler çıktı ansızın. Çektiler zehirli hançerlerini, Vurdular sırtlarından haince... Çıktı mağaralarından yarasalar, Çıktı halk düşmanları, Üşüştü sülükler gibi üstümüze. Emdiler kanımızı, Doymadılar. Yıktılar umudunu Türkiyemin. Aydınlık bir Türkiye gelir aklıma, Kalkınmış bir Türkiye gelir, Köy Enstitüleri denince. Özbek İNCEBAYRAKTAR Dedim ki; Atatürk ve İnönü.. İnönü ve Menderes.. Menderes ve Demirel.. Demirel ve Özal.. Özal ve Erdoğan.. yaşam 67 son iki çifti bilirim.. hepside bu halk ile ve halkın parçaları ile geldiler lakin bu parçayı halkın kendisi sayanlar yanılıyorlar.. Olayı bütün olarak görmek gerekiyor.. bin yıldır DÜŞÜNME (si) durdurulan ve statik hale getirilen, felsefe ve hikmeti unutturulan.. son üç yüz yıldır DÜŞÜNCE (si) kurutulan ve stabilize edilen, bilim ve hukuk dondurulan.. bir kültürün kırk elli yılda ayağa kalkacağını sanıyorsanız, aldanıyorsunuz.. ancak şu anda müslümanlardan ve ona muhalif olarak doğan masonlardan ve ona muhalif olarak çıkan marksistlere kadar tüm ideolojiler GELENEK ve YENİLİK olarak çatışma içinde.. bir yerde konuşlanıp karşı tarafa yaylım ateşi yapmak yerine oturup uygarlığın evrim ve insanlığın gelişim çizgisini izleyerek konuşmak gerekiyor. Sonuçta 6 bin yıllık YAZILI dil ve din birlikteliği olan kültürün inşa ettiği bilim ve hukuk, siyaset ve ticaret, teknoloji ve ideoloji bir yere geldi ve tıkandı.. teknoloji bizi giderek doğaya yabancılaştırıyor ve ideoloji durmadan insanı insanı düşman, buradaki gibi, ediyor. Bunun çaresine bakmak gerekiyor.. yakınmak değil, saygıdeğer Hocam. ---------------------- ACABA NEDEN ? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |