Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: kadin nedir senin adin... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kadin nedir senin adin...
    Gönderim Zamanı: 08-Mart-2020 Saat 21:16



20200308_211608_KADIN.rar

KADIN dizini içindeki dosyalar..


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2020 Saat 02:12
KADIN

Kadın önce kız idi sonra karı oldu.. bu yetmedi sonra ana oldu..
sonunda kaynana olur ve intikamını alır kendinden yani gelininden.

Nasıllar krallar toplumu esir etti ise koca da karıyı köle yapmadı ise tutsak etti..
Çünkü dünya kaviler ve zayıflar dünyasıdır..
güçlüler gücü olmayanları her zaman kullanmışlardır.

Güçsüzlerin dünyasında en güçlüsü yine kadındır.
Kadından başka çocuklar ve yaşlılar ve hastalar kadından daha kötü bir konumdadırlar.
Kadın işte bunlarında koruyucusu ve kollayıcı durumunda dayanıklı ve katlanıcı bir duvar ve kılıf ve kaledir. Onun belki erkek gibi gücü olmayabilir lakin dayanıklılığı ile ayakta kalır. Hatta erkeğini de önden gönderir toprağa..

Dünyanın düzeninde.. düzenin ezen ve ezileninde.. kadın-erkek ilişkileri.. kadın hakları.. kadın-erkek eşitliği.. diğer bütün sorunların evvelinde ve kıdemindedir. Bir toplumda ekonomik emek ve sermeye ilişkisi.. bir ulusta politikanın iktidar ve muhalefet ilişkisi.. bir ülkede devlet ve millet ilişkisi..   sorunları ve çözümleriyle temelindeki ailede ve ailedeki kadından kaynaklanır.

Erkekler neden imam olmaz diye sormuşlar ?
Çünkü imamları kadın yetiştirir de ondan, demişler.
Her meslekte kadın mesleği olsun erkek mesleği olsun.. usta ve çırak ilişkisi vardır lakin insan yetiştirmenin ustalığı kadına aittir ve ona kalmıştır. Reislerin reis.. imamların imam, başkanların başkan yetiştirdiği görülmemiştir.. çünkü hiçbir başat rakibini kendi eliyle yetiştirmez. Çünkü ikinci bir başa tahammül edilmez ve katlanılmaz. İşte bu işe kadın el atar. Yavrusunu geleceğin başatı ve başkanı olarak yetiştirir.
Bu yüzden oğlan erkek olduktan sonra koca ve baba olduğunda onun vardığı son durak HOCA olmaktır. Kadın ise asıl yeri ve makamı olan USTALIĞI ilmek ilmek dokuyarak eğitme mesleğinde son noktayı koyar.. ancak akıllı ise KOCASININ VE HOCASININ yönetme erkine müdahele etmez. Zaten ederse KADINLIĞINA ihanet ederek yapar bu işi..

İşte İNSAN kadının eğitim ve erkeğin yöntem işbirliği ile oluşan bir üründür. Fabrika ailesi ve tarlası evidir. Onda hem ananın hizmetçiliği ve ustalığı hem babanın uşaklığı ve hocalığı vardır. Ancak emek ve gayret ağırlığı ANA’ya aittir. Benim üzerimde anamın emeği var.. çocuklarımın üzerinde analarının emeği var.. her ne kadar yemeklerini babam ve ben vermiş isemde.

Ancak çağımızda kadın-erkek eşitliği konusu suiistimal edilerek kadını ve kadın haklarını kötü ve kötüye kullanma eğilimi var.. bunun için de kadını ve insanı ve sonuçta aileyi tanıma ve tanımlama noktasında duyarlı ve sofistike bir “ararlık”.. kadının güç sağlama bahanesiyle ailenin dengesini bozmama açısından ince ve spesifik bir “ayarlık” göstermek gerekiyor. Çünkü PARA ve KARA.. koca ve karı.. erkek ve kadın.. eril ve dişil eşlikleri ve eşitlikleri genetik kodlardan nörolojik modlara kadar RASTGELE yapılanmaz ve GELİŞİGÜZEL işlevlenmez.. özenli ve aykılı yaşanılması ve davranılması gerekir.

Kadın.. adın.. dın.. in.. n... Kaf din.. Kef deyn.. hayri beriyye ve şerri beriyye den süzülen ADN cenneti.. cinsi latif olan ÜNSA.. taife-i nisa olarak NiN sırri ile tek başına bir MiM teşkil etmez.. amma INSAN gizemini taşır.. insanin rabb sırrın taşiyip rabb olamadiğı abd kaldığı gibi.. fakat kadin ve insan bu sırr nedeniyle yarimligina bakmadan tek başına butune ulaşmaya çalışir.. aldanir.. çünkü mulhim erkek ve mutmain kadin razi ve marzi sirrini unutmustur.. hasretinden ve hırsından hüsrana uğrar.. hurriyet ve özgurluk peşinde koşarken kölelik ve esarete düşer. Allah azze ve celle yâr ve yardimcimiz olsun. Amin.

Bu gün seyrettiğim “28 gün sonra” filminde kadının öneme ve değeri anlatılmış..
Filmi seyrederseniz mesajını alırsanız ancak daha adından başlayan anlatım kadının 28 gün süren adet yani yumurtalama ve reglam dönemidir.. Kadına yaratılıştan 400 tohum (over) verilir ergenlikten menapoza kadar her ay bir tanesini yumurtalıktan fallop borusu vasıtasıyla uterus’una (rahimine) gönderir.. oysa erkek her tohum döküşünde bir şehir nüfusu spermi boşaltır.. hangisi az ise o kıymetlidir.. over, spermden değerlidir ancak erkek kadından önemlidir.. Yaratan zıtları birleştirerek bu ikisini birbirine bağımlı kılmıştır.

İnsanın ve erkeğin ve kadının önemini ve değerini yitiren ve bitiren HARİRİ’nin kitabıyla sonra hesaplaşacağız şimdilik bu yazıyla yetiniyorum.

Bilgi, sevgi,saygı ve sağlıcakla kalınız.
Osmanziya




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk