Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: esitlik.. musavat.. equality Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: esitlik.. musavat.. equality
    Gönderim Zamanı: 26-Mart-2020 Saat 18:29


Mantığın esası ayniyet (özdeşlik).. matematiğin esası musavat (eşitlik), Bilimin esası iktisad, hukukun esası adalet ve bütün bunlarla kurulan san'at ve hikmet ile fünün ve hukuk etkinliklerimiz.. bazı ideolojilerin nas-ı avam tarafını tutarak EŞİTLİK fikrini.. bazı ideolojilerin nasın havass tarafını tutarak ÖZGÜRLÜK.. insanı insandan.. bireyi toplumdan.. kadını erkekten ayırma çabaları insanları giderek birbirinden uzaklaştırmaktadır. Bunun ifrat nereye kadar ? Birde bunun tersi bir TEFRİT ile dinler insanları inananlar ve inanmayanlar olarak ayırarak aynı dinden hatta aynı mezhebden insanların birbirlerine hasım hatta düşman hatta katil ve maktul konumuna düşürmektedir.


Buna bağlı olarak ve bu suistimallari bahana ederek dil (ırk), din, sınıf ve cinsiyet ayırımlarını TAMAMEN kaldırma yolunda çalışan akılsızlar da bulunmaktadır.


Herkesi ayni dile, aynı dine, aynı sınıfa ve aynı cinsiyete sokmak gibi ahmakları doğrudan dillendirmeseler bile tarzı nazarları ve tavrı niyetleri bu yönde yaşantı ve davranışı yönelmektedirler.


Elbette akıllı insanlar böyle aptalların peşinde gitmez.. ancak uygarlığımızda toplumun akıl ayarları ile oynanarak ve ortak insanı değerlerden (dil, din, emek, özgürlük, barış) birisini ideolojisini hasredip alet ve suistimal ederek dil, din, emek ve özgürlük adına ideolojilerden öte partiler ihdas etmişlerdir.


Hatta bu nedenler bizim gibi ülkelerden bazen sol bazen sağ sonra tekrar sol ve sonra tekrar sağ ideolojileri destekleyerek ülkeleri üretimlerine panel ticaretlerine pano ve siyasetlerine pan etmek için böyle "endemik" salgınları bile pandemik yapabiliyorlar.. desem beni belki KOMPLE teorici sayabileceksiniz.. ancak bu benim değil toplumun yarısının düşüncesi olduğunu da biliyorsunuz.


Öyle ise şu sarı tabloya bakın ve bir daha düşünün
Musavat ve eşitlik nerede var ?
Equality olduğunda kalite oluyor mu ?
Yani eşitlik olduğu yerden çeşitlilik çıkıyor mu ?
Yani özgürlük olmadan çalışma, üretim ve başarı oluşur mu ?

Yani kuru mantıkta bulunan özdeşlik ve ayniyet, soyut matematikte bulunun eşitlik ve müsavat ile toplum inşa etmeye çalışanlar; bunu hariçte ve dışarda değil ancak bu kuru ve soyut zihin dünyalarında var edebilirler ve bunu dair kör ütopya ve boş distopyalarında vakit geçirirler..
Benim anlatımım da biraz soyut oldu fakat hiç olmazsa onların somut var sayımlarından daha daha akılcı ve gerçekçidir.


26.03.2020 Üçyül-İzmir [OSMANZİYA]


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk