Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hacc Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hacc
    Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2020 Saat 09:16



Bu tablo yalından karmaşığa doğru yapılmış 28 tane word dosyasının sonuncunun JPG resim dosyası haline getirilmişi.. bu 28 tablo ve bazı düz yazılarında bulunduğunu dizini de aşağıda yapıştırdım..

20200417_083037_HACC.rar

internette ve bilgisayarda KOPYAYA ve YAPIŞTIR tekniği ile çalışılır.. ne kadar karmaşık bir konu ve alan olursa olsun tüm işler bu COPY ve PASTE tekniği ile işletilir. bundan başka birde CUT ve DELETE işlemi vardır yani bir dosyayı ya KESERSİN ve başka bir yere yapıştırırsın ya da tamamen SİLERSİN.


Yani bunlar matematiğin dört işlemi gibidir.. beşinci işlem ise KAYD etmektir.. yani SAVE yapmaktır.


Ancak tüm bu işleri yapabilmek için azm ü cezm ü kasd etmen lazımdır ve tüm bu işlere HACC etmek denilir. Bir işi kast (KSD) edeceksin.. sonra azim (AZM) edeceksin ve sonra cezim (CZM) edeceksin.. yani Kur'an harfleri şu işaretlerle okunur: esre (e-a) ve ötre (ü-u) ve kesre (i-ı) ve bunlarda ya CEZİM ile durularak bitirilir veya ŞEDDE ile yinelenerek kuvvetlendirilir ve şiddetlendirilir..

Aslına hangi işi yaparsanız yapınız.. orada dört beş tane temel işlem vardır..
Zaten bir makalede de dört beş tane yeni kavram vardır.. o yazıda ya da konuda ki dört beş fikri anlatmak için bir sayfadan on ve yüz sayfaya kadar bir BAŞLIK altında durum dile getirilir.

YBA tablolarında bu işler daha açık ve seçik.. ancak her iş ve çalışma ve alışkanlık gibi onunda başlangıcında ilgi gerekir.. sonra merak.. sonra çalışma ve sonra alışma.. ancak bunun içinde malum o işin önemini bilmek ve değerini anlamak gerekir.
Pek çok işin önemini ve değerini biliriz de ancak onu yapıp etmek.. işlemek ve işletmek.. eylemek ve etkinlikte bulunmak daha başka süreçleri gerektirir.
Mevcut alışkanlıklarımıza ve alışkınlıklarımıza.. itiyad ve adetlerimize rağmen o işe başlamak için o işe girişmek bizden samimi ve ciddi bir emasyon ve motivasyon ister.. bir işin heyecanı ve güdülenmesi ve hatta ereklenme ve hedeflenmesi (İSTİHDAF edilmesi) hacat ve gereksinimlenilmesi gerekir .. hatta bazı işlerin ve konuların amaçlanması ve gayelenmesi (TAAMMUD) harrat ve arayışlanması.. ve hatta bazı vizyon ve misyonların Âm de ve angaje olunmasını gerektirirler.

Ancak çoğumuz çıkarımız ve yararımız dışında olan işlere ADANMAYIZ.. işte bu işi deDELİLER yapar.. Herkeste bir işin yeteri ve gereği kadar hastası ve delisi olamaz.

Bu nedenle kırk yıldır bir kimsenin gereği ve yeteri kadar YBA adanmasına tanık olmayışıma şaşırmam.. zaten bende tamamiyle ve kemaliyle bir çalışma ve sunum ortaya koyabilmiş değilim.
Gereği ve yeteri kadar SAMİMİYET..
Tamamiyle ve kemaliyle CİDDİYET..
Bunlar daha derinde olan dört beş taneiştir.
Hamlinde ve hükmünde samimiyet..
Arzu ve talebinde ciddiyet..
Biz insanların SINAVI ve YARIŞI..
Aslında bu tüm SAVAŞ ve BARIŞ’ların moturu..
Gördüğünüz HACC konusu nedeniyle dört beş iş türlerini örnekledim.
HACC
SALAT
ZEKAT
ŞEHADET ve TANIKLIK..
Bütün bunlar ile AMUDE kalkıyoruz.. dikiliyoruz ve dikleniyoruz.
KIYAM ederiz.. ikametimizle birlikte KIYAMETE gidiyoruz.
Ve fakat farkında değiliz.. YBA size bu farkındalığı kazanmanız için kolaylık sağlar ve fakat sizi buna yeteri kadar ağırlık.. önem ve değer vermiyorsunuz diye sızlanmayacağım.. çünkü bende tamamiyle ve kemaliyle sizlere sunum yapamıyorum.
Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler..

Yeter ki siz bu tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru..izleyiniz.. imgeleyiniz.. inceleyiniz ve irdeleyiniz.
Azm ü cezmü.. kasd ü hacc ediniz kim bilir belki bir gün amd edep âmâde olursunuz da benim gibi gözünüz kör olur ;) hasta olursunuz.   
Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınz.
Osmanziya
17.04.2020 Üçyol-İzmir



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk