Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: YBA oykusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YBA oykusu
    Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2020 Saat 23:33

DÜZELTİLMİŞ
Hepinize Merhaba Efendim,
Önce hikayemi anlatmak isterim.

Bir YBA HİKAYESİ
Yöntem Bilimsel Analiz 1980 lerde Kültür Bakanlığı Hukuk Müşaviri iken Ankara Ulus'ta Atatürk Heykelinin bulunduğu meydanda Otobüs Duraklarının önünde kaldırımda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Kitabevinin vitrinindeki bilimsel Kitapları seyrederken ve Keçiören’e gidecek otobüsümü beklerken ünlü yazarların isimlerinden bir isim olma hayali içinde yaşarken ve hayatım bu betikler arasında geçerken bir gün Hacı Bayramdaki dini kitapçıların birinde bir kitap ya da bir dergi gördüm.. gidip satın almadığım için bilmiyorum.. keşke alsaydım.. Kitab ya da dergide yalın bir tarzda Analitik Düzlem çizilmiş kapağında.. düzlemin köşe alanlarına "itikad ve ibadet ile ahkam ve ahlak" yazılmıştı.. zihnim de o aralar "sayısal ve sözel ile nicel ve nitel" alanlar ile meşguldu.. düşündüklerimi gördüklerim üzerine yansıttım ve bu kongreye sunulan çalışmayı hazırladığım sırada (2020) KÜLTÜR TABLOSU adını verdiğim ana format çıkmıştı.

Bu şemayı yıllardır kullana kullana 1999 da rahmetli Profesör Necati Öner Hoca ve Muhterem Kemal GÜRSOY hocanın da yer aldığı akademisyenlerin bulunduğu   Ankara da Türk Felsefe Derneğinde sunduğum çalışmada.. kongreye sunulan 17.09.1999 tarihli 25 sayfadan ve 09.09.1999 tarihli 23 tablodan oluşan yaklaşık 50 sayfalık çalışma ile YBA temellerini elde etmiştim.

Daha sonra daha çok çalışmaya vakit bulabilmek için Kültür Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden emekli oldum ve Noterlik (Yazerlik) mesleğine geçtim.. zaten daha çok çalışmak için de Savcılık mesleğinden ayrılmış Hukuk Müşavirliğine geçmiştim.. Bakanlıkta da bu çalışmaları sürdürüyordum.. çalışmalarımı   sol kesim takdir etti.. hatta Saygıdeğer Kültür Bakanım Fikri Sağlar’ın siparişi ile 16-19 Aralık 1998 de yapılan IV.ulusal yayın kongresinde “ULUSAL KALKINMANIN KOŞULLARI: Bilgi Toplumu ve Hukuk Devleti” bildirisini sundum ve bildiri ertesi gün CUMHURİYET gazetesinde haber oldu.. Daha sonra bu çalışmanın temeli olarak yukarıda hikayesini verdiğim Türk Felsefe Derneğindeki çalışma oluştu..

YBA tablo çalışmaları ve tabloları kullanma uygulamaları yaparken ara sıra   YBA doğrudan bir metinle Yöntem Bilimsel Analizi anlatma yolunda 50 sayfalık çalışmayı   100   sayfaya yakın metinler halinde elimde süründürürken.. hatta bir seferinde hazırladığım metni nette 60 aydına gönderdim.. hiç geri dönüş olmadı haliyle sadece 2 ateist ve 1 teist arkadaştan teşvik aldım.. hatta Sibel ATASOY demiş ki Osmanziya benim nineme bunu anlatsın.. o zaman ortaya çıkacaktır.. demişti..   süründürürken diyorum çünkü vaktimin çoğu web sitemde ya da face YBA reklamını ve propagandasını amaçlayan düz yazı ve tablolarla geçiyordu.. .

Biliyordum ki kitab haline gelse bile büyük bir olasılıkla çoğu kimse anlamayacaktı.. ancak doğrudan öğrenmeye istekli öğrenici arkadaşlar aradım.. dört beş arkadaşım olsa yeterdi.. hatta bunun için izleyicilerimin çok olduğu İstanbul’a gitmek için Gebze 1.Noterliğine atandım.. eşimi ve annemi götürmedim.. yaklaşık iki yıl yatsı namazı ile sabah namazını birleştirerek geceleri var gücümle face de çalıştım.. sonunda Mehter marşıyla kos kos gittiğim (GOSGOS dedemin lakabıdır) İstanbul’dan İzmir’e İzmir Marşıyla kös kös döndüm. İşte bu Kongre hazırlığı sırasından SAADETLİ bir akademisyenin vesilesiyle YBA bilimin TOWER’ine yükselttik. https://webyonetim.bandirma.edu.tr/Content/Web/Yuklemeler/DosyaYoneticisi/437/files/2nd%20BICOASP%20Proceedings%20Book.pdf

Ancak ne yazık ki linkini size gönderdiğim Kongrenin tam metin kitabında sadece YBA düz yazılı metni ortaya çıktı tablolar görünmedi.. Oysa ben bu düz yazılara karşı savaş açarak YBA yı   ortaya çıkarmak istiyordum. Bu durumda tablolu ve bol örnekli bir YBA kitabı çıkarmak yine boynumun borcu olarak ortada duruyor. Bu kitab ortaya çıksa bile YBA öğrenilmedikçe.. kullanılmadıkça.. yararlanılmadıkça.. kullanılarak yayılmadıkça ve yararlanılarak yerleşmedikçe yine düz yazılarla halka retorik ve aydına diyalektik yapılarak antik yunandan bir adım daha ileri gidilmeyecek.. bu arada ortaya çıkan bilimi dahi kullanarak ARAYICILARIN önü kesilecek.. dili ve dini kullanan partilerin paravasına.. emeği ve özgürlüğü kullanan ideolojilerin paratonerine zihinler angaje edilecek. Bunun için sloganım: “Düşünenleri ARIYORUM çünkü arayanları DÜŞÜNÜYORUM.”

Bunun için bu çalışmayı size göndermemden maksat.. aferin Osmanziya Amca kitap yazmış.. dedirtmek değil.. YBA yı kuramsal çalışmalarınızda kullanmanız.. eğer gönderilen metin, öğrenmeye ve kullanmaya sizi ikna etmişse maksad hasıl olmuş demektir.. olmamışsa size ek bir tablo daha gönderiyorum.. orada KASD’ın hedef güttüğü.. AMD’ın gaye tuttuğunu gösteriyor mu.. göstermiyor mu ? Gösteriyor ve de dört sözcüğü tabloda görüyorsanız.. sorun yok.. göstermiyorsa bu tablonun evvelindeki 10 a yakın ve giderek karmaşıklaşan tablonun yalınından başlayarak birlikte çalışmamız gerekir.. elbette önceliğiniz.. vaktiniz.. fırsatınız varsa.. ilgilenmiyorum ya da zamanım yok gerekçeleri daha başka bir konu.. ilgilenmiyorsanız elbette sizi zorlayamam.. ancak vaktiniz yok ise,   ne zaman vakit bulursanız o zaman çalışırız.. bu çalışma ile   yüz.. iki yüz.. üç yüz tabloyu birlikte yapalım.. ha.. bu mu idi.. diyeceksiniz. Nitekim bir arkadaşıma bir aydır anlatıyordum.. sonunda bunu söyledi.. Yani YBA’in YALINLIĞINI sunduğum örnekler ve bilgilerimle kendim kapatıyorum. Kırk yılda öğrendiğimi.. ya ben kırk dakka da anlatmak istiyorum ya da muhatabım kırk dakka da almak istiyor.. böylece İRTİBAT kurulamıyor.. kopuyor.

İşte irtibat kurmak için.. vereceği öncelik ve ilgiyle izlemekle.. web sitemi iki yıl inceleyen kendi kendine, bana asla ihtiyaç kalmadan, YBA öğrenecektir. Bende zaten bunu kendi kendine yapacak ve sonra beni arayacak VAR SAYIMIMLA.. siz buna kader de diyebilirsiniz.. ARAYICILARI bekliyorum yıllardır.. çünkü öğretici olamadım, umudum öğrenicilerde.. ölmez sağ kalırsam.

Sevgili Hocam size minnettarım..
S. A. Yazerim.. YBA sana ilk anlattığımda.. ya bu bir anlaşılsa ülkücü ve Marksist farkı kalmayacak anlamındaki sözünü dün gibi hatırlıyorum.
Hakim Bey.. YBA anladığınızda düşün-me’nizde bir devrim yaşayacağınıza size garanti veririm.
Bu vesile ile bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.
Mustafa BUĞUÇAM namı diğer Osmanziya

İMZA: Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

NoT: Metinde geçen "Ünlü" bir isim olmak bana atılan bir "yem" idi.. biz bu zokayı yuttuk belimize YBA gibi ağır bir yükü bulduk.. bakalım altından nasıl kalkacağız.. Allah azze ve celle bizim ve sizin yar ve yardımcınız olsun. Amin.


Not: tablolu metin ve sözünü ettiğim kasd-amd-gaye-hedef tablosu ekte sunulmuştur.

   
Osmanziya 09.11.2020 Üçyol-İzmir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk