Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: notlar 09.12.2020 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3438

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: notlar 09.12.2020
    Gönderim Zamanı: 09-Aralık-2020 Saat 23:58
OKUMAK

Bol bol okuyun ve okumayı terk etmeyin.."Derdi olan insan okur" derdi, derdi olmayanda okuyarak dert sahibi olur. Asıl mesele bir derdimizin olmasıdır..
-Rasim Özdenözen

Okumak ve yazmak düşünmenin bir parçası.. düşünmekte konuşmanın.. konuşmakta iletişimin bir parçası, iletişim de etkileşimin bir parçası.. sonuçta okumaktan ve yazmaktan önce soru ve yanıt.. etkileşimden sonra ortaya çıkan sevgi ve saygı bunların hepsi bir bütün halinde insanda toplanır.

Bu yüzden Koca Yunus "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır demiş.. hasılı iş okumakla başlar lakin onunla bitmez.. diye düşünüyorum. Osmanziya

Konul Qarayeva paylaşımı
Soru: Ben bedenin ölmesi gerektiğini kabul etmiyorum. Bizim fiziksel ölümsüzlüğe erişebileceğimize inanıyorum. Biz ölüme inandığımız için beden ölüyor.
Eckhart Tolle: Beden siz ölüme inandığınız için ölmez. Beden siz ölüme inandığınız için vardır ya da var gibi görünür.
Beden ve ölüm egosal bilinç tarafından yaratılmış aynı illüzyonun bir parçasıdır; bu bilinç yaşam Kaynağının hiç farkında değildir ve kendisini ayrı ve sürekli tehdit altında görür. Böylece o sizin bir beden, sürekli tehdit altında bulunan katı, fiziksel bir vasıta olduğunuz illüzyonunu yaratır.
Kendinizi doğmuş ve bir süre sonra ölecek incinmeye alışık bir beden olarak algılamak, işte illüzyon budur. Beden ve ölüm: bir illüzyondur. Siz biri olmadan diğerine de sahip olamazsınız. Siz illüzyonun bir yanını koruyup diğerinden kurtulmak istiyorsunuz, ama bu mümkün değildir. Siz onun ya iki yanını da tutar, ya da iki yanını da bırakırsınız.
Bununla birlikte, siz bedenden kaçamazsınız, bunu yapmanız da gerekmez. Beden gerçek doğanızın inanılmaz bir yanlış algılanışıdır. Ama, gerçek doğanız o illüzyonun bir yerinde gizlidir, onun dışında değil, böylece beden hala ona tek giriş noktasıdır.
Eğer siz bir melek görüp de onu bir taş heykelle karıştırırsanız, yapmanız gereken tek şey görüşünüzü uyumlayıp o “heykele” daha yakından bakmaktır, başka bir bir yere bakmak değil. O zaman ortada bir taş heykelin asla bulunmadığını keşfedersiniz.
Alintı

Illüzyondan başka illüstrasyon.. illimunasyon.. inisinasyon var.. bunlardan başka mesaj.. misyon ve vizyonda bulunuyor. Osmanziya

ÖLÜM

1.     Zamanı gelince ölmek.. ECEL
2.     Bir katilin eliyle öldürülmek KATİL
3.     Kendi kendini öldürmek yani İNTİHAR
4.     Ölmden önce ölmek. UYANMAK
5.     Yarı ölüm UYKU
6.     Çevrek ölüm DÜŞÜNMEK

Burada altı çeşit ölümden bahsedildi.. Dikkat çekmek istediğim üç numaralı kendi kendini öldürmek yani intihar bu gün öğrendiğim bir intihar var; Edebiyatçı Stefan ZWEIG (1881-1942)..Artis Marilyn MONROE (1926-1962) ve Aktör William ROBİNS (1951-2014).. https://www.haberturk.com/abraham-lincoln-kimdir-hbrt-2750500 bu linke göre Amerika’da köleliği kaldıran Avukat ve Devlet adamı.. suikasd sonucu öldürülmüştür.. İNSANLIK istemeyenler tarafından.. Üstad İmam Nursi eğer imanın beni intihardan men etmeseydi ben çoktan gitmiştim diyor.. İNSANLIK yetmiyor İSLAMLIK gerekiyor insana.. İnsanlar her bir tek başına bir âlem olan DÜNYA.. bizler daha çok beş ve altı numaralı ölümü tercih ederiz.. birincis ve ikincisi istemeden başımıza gelir.. bu ikisinin arasındaki İNTİHAR ile dördüncü madde olan ölmeden önce ölmek UYANMAK.. birbirinin tam tersi bir ölüm..

İşte bunun için İSLAMİYET’e İmamı Nursi insaniyet-i Kübra adını vermiştir ki bu paylaşımda (Dinnur YAŞAR sayfamdaki İSLAMİYET paylaşımı) tabloda KÜBRA açıklanmıştır.

osmanziya 09.12.2020 Üçkuyular İZMİR
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3438

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2020 Saat 00:19
IP