Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: GUNAHSEVAB Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: GUNAHSEVAB
    Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2021 Saat 09:52

GÜNAH VE SEVAB



20210109_093617_GUNAHSEVAB.rar

Bu rar dizini içinde 70 den fazla tablo var ve bunların versiyon sırasıyla izlenmesi, imgelenmesi, irdelenmesi ve incelenmesi gerekir.. Bu dosyalardan 11 numaralı dosyanın resmini buraya bindirdim.




Büyük bir olasılıkla hiç bir kimse yukarıdaki önerimi tutmayacak.. çünkü bu güne kadar kimseye bu ögütüme uyacak GÜVENİ ve önerimi uygulayacak AMACI veremedim.. ÇÜNKÜ herkesin kendini gösterme ve kendi etrafında toplama amacı var benim gibi ve büyük bir olasılıkla buna ilişkin güvende veremediklerinden yine benim gibi oluyorlar ve benim gibi olmasalar bile etrafında insanlar olan bazılarının ehli hakikat yanında MASKARA olduklarını görünce çok şükür diyorum böyle olmamışım.. zaten olamazdım da.. çünkü kimseye hazır açık ve seçik bilgi vermediğim gibi böyle bir talebi olanlarla da arkadaşlık etmedim..

Bir kaç gün önce bir yazı paylaştım:


Fatiha-i Şerife Ana-Hatırı Bu anahar ( FSA ) hem bir giriş eylemi hem bir kapı nesnesidir. Feth etmek nasr ile olur.. iman etmek nasıl hidayet ile olursa... Kezâ felak varsa felah.. salah varsa halas.. zaman varsa namaz.. mizan varsa nizam.. nesif varsa nefis.. nazif varsa nüfuz.. bulundugu gibi... LUGAT ve sözlük olmadan dil ve LISAN işe yaramadigi gibi bunu terside boyledir. Metin ve manayı ayirt etmeyenden akıl ve kalbi fark etmeleri beklenebilir mi ?
Akil ve kalb ile lisan ve nakil dörtlüsunun.. gunluk dilin duz yazisiyla yapilan FELSEFI EDEBIYAT ve DINİ VAAZ ile açiklanayacağini bildigimden bu çok yönlü ve yanlı konular icin inşa ettigim YBA duyuru ve çağri ve tanitim yapiyorum. Zaten bende bu düz yazinin soz dizimini (beyan ve sentaksini) guzel kullanamadıgimdan ve anlam bilimini (maan ve semantigini) iyi yapamadigımdan yazılarim da anlaşilir olmuyor.
Bu nedenle ilgi ve merami bilgi içerigi toplamak ve icerikli bilgileri edinmek olanlar ya semtimize ugramiyor.. ugrayanlar edindikleri goruşve dusuncelerin aydinligi ile yetiniyorlar. Anlayanlar zaman harcayan ve meşakkat veren yoruma girişmeden kaptigini goturmeyi kâr.. anlamayanlar bilmedigini sormayı ar sayiyor ve sonuçta emek ve zaman ve dikkat harcanmiş binlerce tablo ve yuzlerce yazi ne bana ve ne de sizlere yâr oluyor.
Çunku YBA öğrenme.. kullanma ve yararlanma motivasyonu ortaya çikmiyor.. arada bir anlamiyorum yakinilari zaman zaman da " ah bir anlasam " feryadlari duyuluyor. Amma benim "ah bir anlatsam" gayretim yok.. çunku biliyorum ki.. iki senede bir DIL ogrenme zahmetine katlanmayanin.. kodlari çözmeyenin modlari okuma olanagi bulunmaz ki mesajı alsın. Ozetle on senedir YBA ile kurulan FSA anahtari ile sunulan "rububuyet ve ubudiyet ile velayet ve risalet" olan ESRAR-I ŞERIAT bugune ugramadan siber uzay ile gelecege emanat edilmeden başka bir yansima bulamadı.. ben sahib ve sahabe olmayinca ki.. buna TÂLIB ve ögrenici adini verdim.. messagener ve nebi ve postacı olmuyor derim.. siz molla ve şeyh olmadan talebe ve murid olmuyor diyeceksiniz. Ancak sonuçta bu işin bir dunya ve din sorunu degil bir DIL konusu oldugunu hepimiz gözden kaçiririz.
Bu süerç ve sonuç burada yaptigim ISLAMBILIM icinde böyle.. BUGUCAM sayfamdaki INSANBILIM icinde böyle.. hepsi toplanıp OSMANZIYA nin YBA gidip baglaniyor ve saydigim üçu de birbirinin işine yaramiyor.. öyle bize duşende tasi taragı toplayip yontembilim.com köyümuze dönmek.. Inşaallah.


Not: Bu yakınmam demek değildir paylaşımları izleyenlerin ve beğenenler bir kıymeti bulunmuyor. Başka bir paylaşımımda belirttiğim gibi gerek beğenileri ve gerek yorumları ile, isimlerini tek tak kendi dosyama yazdığım ve kendilerini yeni bir beğenme durumuna getirmemek için buraya yazamadığım Sevgili Akrabalarımın, Kıymetli Arkadaşlarımın ve Değerli Kardeşlerimin ve isimlerini burada görmekle onur duyduğum FACE arkadaşlarımın hepsine TEŞEKKÜR ederim.. Allah azze ve celle maddi ve manevi rızıklarını artırsın, sevdikleriyle birlikte gönüllerinde ne muradları varsa versin.. sağlık ve afiyet ihsan etsin.. imanı kamil ve hüsnü hatime versin, ömürlerini bol, sonlarını güzel ve ahiretlerini iyi etsin.. Yüce Yaratan kendilerini ve sevdiklerini iki cihanda aziz etsin.. Yüce Yaradan beni ve bu duamda adı geçen kimseleri.. sevdiği kimselerin duasına ve özellikle komşum âlim ve fâzıl insan ve kâmil ve ârif müslüman Hocam Mehmet TURAN hocamın duası içine dahil etsin.. Amin. Ancak beğenenler beğenmenin ötesinde görüş, eleştiri, yorum ve uyarıları ile ben uyarıp hizaya getirirlerse onlara minnettar olur, çünkü eleştiriye hava ve su gibi muhtacım.
Dinnur YAŞAR

bu yazımı kimse okumamış.. tablosunu kızım bile beğenmiş.. içeriğini okumamış.. sonuçta merakımı en yakınlarıma bile anlatamıyorum.. tabi bu kızımdan yakınma değil.. yakınlarıma da ve uzaklarıma da YAKINMADIN.. çünkü.. belki onlara dahi YAKIN da olamadım.. kimbilir belki kendimden UZAKLAŞMADIĞIMDANDIR.. KENDİM deyince içinde BENİM de vardır.. sonuçta bu ikisini barındıran BENLİK ve BENCİLLİK yapabilir.. ancak ister öyle olsun ister olmasın dünya ve ahiret dengesini kurmak zor olduğu gibi belki akıl ve kalb uyumunun sağlanması bu benin kendisi hakkında bencillik ve sencillik.. bencillik ve başkacıllık bağdaşımını çözememiş olması da bulanabilir. sonuçta dünya bir YUMAK dil ve din ile açıla açıla akibetine doğru gidiyor ve biz de içinde beraber gidiyoruz. Allah bizim ve sizin akibet ve ahiretinizi iyi ve güzel etsin. Amin.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk