Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: kadın ve erkek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kadın ve erkek
    Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2021 Saat 18:11
KADIN VE ERKEK..

Eğer şu dünya bir DAĞ olarak temsil edilirse bunun iki yararı olur, birincisi BUZDAĞI denilen AYSBERG gerçeğini gösterge haline getirmeye diğeri kadın-erkeği birlikte göstermeye yarar.

Çünkü bir buz dağında suyun altında görünmeyen kısmı ŞUUR ALTI’nı   temsil ediyorsa   ve suyun üstündeki kısmı ŞUUR’u göstermeye yarıyor.. Bunun gibi aysbergin suyun üstünde görünen kısmı KADIN-ERKEK’tir.. altındaki görünmeyen kısmı bizim KURAMLARIMIZLA, bilgilerimiz ve inançlarımızla ördüğümüz GERÇEK’tir.

Bu gerçeği altı bin yıldır.. özellikle son bin beş yüz yıldır.. özellikle son üç yüz yıl yıldır.. özellikle son otuz yıldır ve özellikle son ÜÇ yıldır.. öre öre bitiremiyoruz ve bunu İSTANBUL sözleşmesi ile noktaladık…

Şimdi bu noktayı tartışıyoruz.

Aşağıda FACE dünyasında Kadir AKTAŞ Kardeşimle Dinnur YAŞAR adımla bir paylaşım yaptık.. o görüşünü söyledi ben görüşümü söyledim.. bu söylediklerimi ve onun face sayfasında yayımladığım tabloları aşağıda yükledim.. buraya bakarak konu hakkında bilgilenebilirsiniz.


Buraya da sıkıştırılmış iki alt dizini bulunan   KADIRAKTAŞ rar dosyası içinde 27 tablo Word dosyası ile kadın ve erkek ilişkilerinin YBA çözümlemeleri yaptım. Versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru bunları imgeler ve irdelerseniz burada yapılan analizleri görsel, mantıksal ve metodik olarak muttali olursunuz. Bu rar dosyasını buraya yüklüyorum:



20210119_181046_KADIRAKTAS.rar


Şimdi bunların hepsini günlük dilin düz yazısına döküp çevirmeyeceğim. İlgilenen arkadaş olursa bu tabloyu JPG dosyası olarak buraya yapıştırır üzerinde düz yazı ile tartışabiliriz.

Bilgi, sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız.

Dinnur YAŞAR 19.01.2021


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2021 Saat 18:16
Şüphecilik ve İnanç!

Duygularımızın büyük kısmını doğduktan sonra edindiğimizi düşünüyorum. Örneğin inanma duygusunu bebeklikten itibaren annemizle kurduğumuz bağ sayesinde kazanıyoruz tahminimce. Çünkü annemize karşı öyle güçlü bir inanç gelişir ki bizde, annemizin bizi ne olursa olsun aldatmayacağına inanırız. Bu inanma ihtiyacını tetikleyen sebep de kendimizi güvende hissetme talebimizden kaynaklanmaktadır.
Annemize karşı olan bu koşulsuz inancımız bizde güçlü bir duyguya dönüşür. İnsan bu duygusunu hangi yaşta olursa olsun annesine olan güvene benzer şekilde başka biriyle, başka bir şeyle doldurmaya çalışır.

Şüphecilik insanda nasıl ortaya çıkar?
Bence bu durumda ailedeki otoriter figüre karşı tepki olarak çocukluk yıllarında gelişmeye başlar. Bu durum genellikle babalara karşı takınılan bir tavrın neticesinde oluşur. Çocuk kendisine söylenenin tam tersini yapmaya daha meyilli olarak yetişir. Bu durumda zamanla çocuğun kuşkucu bir karaktere sahip olmasına sebep olur.

Bazı ailelerde annellerin ve babaların çocuklarıyla olan ilişkileri normalin tam tersi olduğu durumlarda, çocuklar da tam tersi bir bağ kuracaklardır anne ve babalarıyla diye düşünüyorum.
İyi geceler... Kadir AKTAŞ


Kuşku ve kesinlik ile bilgi ve inanç.. hiç boyle bir araya getirmemiştim.. konuyu psikolojik bir duygu yapilanmasından ziyade epistemik.. bilgi kuramiyle ilgili düşunsel bir olgu olarak ele alırim.

Bilgi konusunda septik ya da doğmatik yaklasımin ailede insan ilişkilerinden dogabilecegi ve bunun kulturel ve sosyal ilişkilerle beslenerek sekillenecegi ilginc bir varsayım.. tartışilabilir.

Nerede bir dortlu denklem kurabilmişsek onu YBA ile daha kolay çözumleyebiliriz.

Ancak yazılarimizda konuyu uslamla yoluyla genelleme.. olayları olgu duzeyine çikararak seçeneklendirme çabasindan kurtulamiyoruz.. anne ve baba ile guven ve bağlilik.. gibi. Şimdi bunu bir katman uste çikartirsak karı ve bağlilik ile guven ve koca.. bir katman daha çıkalim.. guvenilir kadin ve guvenilmez erkek.. tabi bu seceneklerin karşitlarini ve çesitlerini de düşünebiliriz.

Ancak nasil olursa olsun saglam ve salih bir bilgi hem gerçek hem dogru olmalidir kuralina bağlı YBA duyarliligini elden düşürmemeliyiz.. diye düşünüyoru

Dinnur YAŞAR





Şimdi burada sadakat (bağlılık) ve emanet (güvenilirlik) kadın ya da erkek özellikleri olarak gösterilmemiştir

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk