Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 5000 nci yılın basinde.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 5000 nci yılın basinde..
    Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2021 Saat 18:37
METE HAN (OĞUZ HAN)

Doğunun medeniyetlerinden Çin.. Hint.. Türk.. Tatar.. Japon kulturlerin PASİFİK kenarindaki isadan onceki 1000 yıllık tarihi var ve bunun yine bin yıllık bir öncesi bulunuyor.
Diger taraftan ATLAS kenarındaki Batının isadan sonraki 1000 yılda italyan.. Alman.. Fransiz ve ingiliz kulturlerinin oluşumu var.. bir de bunun bin yıl sonrası var.
Yani sanki uygarlık bin yılda bir Atlas ve Pasifik arasında gidip geliyor gibi..

İşte bu dogu ve bati olsumlarinin ortasinda Imamı Gazalinin ikinci bin yılın sonundaki 1111 sayilarini gostergeliginde muhteşem bir yapiti var.. IHYA.. işte bilime yaşam veren bu yapit 18.ci yüz yılda bilgi kuramini inşa eden Teorik ve Pratik Aklin Tenkidi ile taclandı..

İsadan önceki iki bin ile İsadan sonraki ikibin yılının bitip bu girdeğimiz BEŞINCI BIN YILI başlandıği bu ikinci on yılinda dunya hızla yeni bir donemece giriyor.

Dogunun INSAN ilimlerine ilişkin yokluk ve NİR-VANA ve telkin medeniyeti ile batinin EVREN ilimlerine dair varlik ve NAR-VANA ve irade medeniyet ile nasil bir duzlemde buluşacaklar ? Dil, din, emek ve özgürlük ve barış olmak üzere beş ortak insanlık değerlerini parti ve ideolojilerine PARA-VANA edenlerden nasıl kurtulacağız.

Diller ve dinlerden oluşan kültürlerin ortaya çıkardığı BİLİM ve HUKUK nereye kadar gidecek.. Bilgi toplumu ve Hukuk devleti ülküleri ülkelerde gerçekleşeek mi ? Yoksa geçmiş dört bin yılda olduğu gibi dil ve din savaşları mı vereceğiz.

Yeryüzunde Bir Melek " IYI "yi nasıl gerçekleştirecek ve bu doğunun ve batının yokluk ve varlık katmanlarini nasıl buluşturacak ?

İsadan sonra 1970 lerde çok buyuk değisiklikler oldu.. yeryuzunde bir melek mini etek giymeye başladı.. bunu anlamak için geçen yüzyılın başında Lumiere kardeşlerce çekilen filimlerini barındıran sinema tarihi filmini izleyin.. aradan geçen 70-80 yılda çünkü bu yıllarda paranin metresi gibi karanın ketresi dahi bozuldu.. altına bağlı olmaktan çıkarılan para birimi ile ve bacağa bağlanan kara degeri arasinda bulunan ilişkinin gizemi

Haramin iyisi ve helalin kötüsu arasindaki ilişki kadar bilinmezdir.. Bir Alman Ekonomist çağımız ekonomisinin ilerlmesini aşüfte kadınların lüks isteğine bağlamış..   İyilikten kötülük.. kötülükten iyilik çıkarmak yarişı.. gerçekten doğru.. dogrudan gerçek çikar sinavi içindedir..

İsterseniz YER YÜZÜNDE BİR MELEK için Ahmet Mithat'in romanini okuyun.. ya da filmini izleyin.. 1970 sureci 50 yil sonra Amerikanin yeni başkanligi Lady Gaga ve Janifer Lopez’in şarkisiyla açıldı.. p.ara ve k.ara.. yeni bir ARA'yışa başladı.. bunu webimde P ve K projesi olarak dillendirdim... bu projede 50 yıl içindeki orta ve kısa vadeli ekonomik projeler değil.. daha uzun vadeli kültürel vadeler düşünülmüştür.. deli gibi deliler için delil getirilmeden.
http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=94

Dinnur YAŞAR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk