Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: MUTLU BEYİN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: MUTLU BEYİN
    Gönderim Zamanı: 29-Mart-2021 Saat 08:23





BEYİN KİMYASI

Çağımız çıkarın ve yararın.. sevginin ve sayginin nereden gelirse gelsin kapış kapış paylaşildigi bir asır.. ister kusur ister kasır.. Kitab sanırım öğretebilmek için BEYNİN her şey olduğunu anlatmaya çalışmış.. keşke sürüngen kompleksin.. memeli imbiğinin.. neokorteksin kısaca beynin zihin gördugu ve şuur yordugu ve aklın ördügü bir nesne oldugunu bilselerdi.. beyin ve zihin ile şuur ve aklın bir bütün halinde var oluşumuz biçimlendirdiğini ve resimlendirdiğini anlamak için YBA ile okumak gerekiyor.. amma önce bu kitabı bir okuyun oldukça yararlanacaksınız.

Bu kitab beynin mutlu kimyasallarının kortizona karşı savaşını anlattıktan sonra içine yerleştiğin alan zınk ayna.. zink denge.. zam ekle.. zon alanı..zun deposu.. zin ovası.. zen dağı.. soyut zonk alanı.. somut zönk alanı.. alanlarını tanıtıyor.

Bu alan anlarıyla ya iyiye izin vererek hoşlanacaksiniz ya da yapabildiginizle hoşnud kalacaksınız.
Seçim sizin.. ne kortizolin ve dopaminin.. ne oksitosinin ne de endorfinin.. tek başlarına hiç bir güçleri bulunmuyor.

Andrenalinde sizin MEMELİ emrinizde.. östrojen ve testesteron da.. melatoninile uyumak ve uyanmak gayrı iradi.. insulinle yatıp kalmak iradî..bunların hepsini yönetmek ise sorumlulugunuz.

Osmanziya                                         29.03.2021 Üçyol-İZMİR








iNSANIN duyumlar ve duygular ile düşünceler ve dilekler dünyasında beynin tuttuğu yer ile bedenin tutulduğu yer arasında bir korelasyon aramak.. semantiği sentaksta bulmak gibidir.. ama buna rağmen biz yine anlama anlatım penceresinden bakmakla yürüyebiliyoruz. Bu yüzden bir uykudan bir uyanıklığa geçiyor ve onun da yeni bir uyku olduğunu anladıktan sonra yeni bir aydınlık ve açıklık arıyoruz.. bu yolculuk sürüp gidiyor.. belki sonsuza dek.. kimbilir.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2021 Saat 08:39

Herkes mutluluğu arar.. bu kayserliği çocuğun merkebe yeşil gözlük takarak samanı taze ot niyetine yedirmesine benzer.. bu mortizol mutluluğu bir kortizol kurtluluğu ile biter.. ancak bu mutluluğu da küçük görmemek gerekiyor.. çünkü o zaman raylarınını tutturmak için oturtulmuş traversler.



Önemli olan mutsuz olmadan ZAMANI yönetebilmektir.. neye ve kime öncelik verebileceğini bilmektir. Bu da nesnelerin ve kimselerin önemini ve değerini bilmeye bağlıdır. Çünkü itibar ettiklerini ihdas ettirirsin.



Hazreti İsa Aleyhisselamın dediği gibi bizim üç günümüz var biri dün bir yarın biri ise bu gündür.



Ölme ise dünü mutlu bir rüya yarını umutlu hülya kılmak istiyorsak.. bu gün dikkat etmeli.. aykılı yapmalı ve ayık olmalıyız.. birde olmalı diye olması gereken genel bir dünya yanında olan bir ÖZEL hatta özgü ve özgün bir dünyada, dil ve dinden oluşan KÜLTÜR içinde yaşayabildiğimizi de unutmamalıyız.



Yazmak ve okumak ve düşünmek ve anlamak ve hatta inanmak bu işin bir giriş kapısı.. bu başlangıçtan sonra yapılacak o kadar çok iş var ki bunun için kendimi ve sizi fazla meşgul etmek istemiyorum.



Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2021 Saat 08:59
Dünyanın en harika binası ve anotomisi.. en muhteşem senfonisi ve fiyzoloji olan beynin BİLGİLENME kapasitesinin NASIL olduğunu öğrenin sıra onun nereden ve NEDEN geldiğinin anlamı aramaya ve nereye ve NİÇİN gittiğinin amacını bulmaya geldiğinde.. bunun LİSAN'ın işi olan NASİL'dan fazla bir iş olduğunu araştırmak, bizi günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği üstündeki çok yönle ve yanlı felsefe ve din katmanlarına yönlendirir.

Bu ise bizi bio-psik tensel ve türsel ilişkiler.. psiko-sosyal kültür, san'at ve bilim etkinlikler.. ekononik ve politik faaliyetler.. üstündeki ciddi dinsel ve şakası olmayan askeri alanlara götürecektir.

Yerleştiğimiz fenomanal vatanı korumak.. konumlandığımız numeral maneviyatı sürdürmek.. yüksek bir hıfzı hayat ve yüce bir yaşam hırsıdır.
Ancak bu fakir bu orta ve kısa vadeli ekonomik ve politik ve askeri alanlar yerine uzun vadeli bilim, san'at ve kültürel alanına yöneldim ve kırk yılda inşa ettiğim YBA sarayında yaşıyorum.

Bu aşağıdan ve tabandan bakınca yukarısı yapay görünüyor.. oradan bakınca da burayı sanal görünür.. GERÇEK'i ise bu sanal ve yapay ile örüyor ve görüyor olduğunu anladığımızda.. bizi iki iş düşüyor:

Çalışma.. üretme.. başarma dininde samimi ve ciddi olarak bilgi toplumu ve hukuk devleti ülküsünü ülkemizde ve ülkelerde yürürlü kurmayı ve sonuçta iktisad ve adaleti geçerli kılmaya çalışmak.. ancak buna da kendi ailemizden başlamaktır.
Ailemiz ise.. ellerimiz ve ayaklarımız oğullarımız.. gözlerimiz ve kulaklarımız kızlarımız.. hafızamız anamız ve zekamız babamız.. dişlerimiz eşimiz ve fişiz kendimiz.. diyen MEMELİ BEYNİ'dir.. işte bu kitap size onu tanıtıyor.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Dinnur YAŞAR 29.03.2021 Üçyol-İZMİR
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2021 Saat 12:53
Azize bir Kardeşime dedim: "bu sene 03 martta başladığım 30 martta bitirdiğim kitab.. beyin kimyasını anlatıyor.. okursanız dediklerimizi neden fiiliyata geçiremediğimizi anlarsınız.. elbette bir cephesini.. belki yaşantı ve davranışlarımızın bin yüzünden bir yüzünü anlatıyor.. fakat yazar diğer yüzlerinden habersiz.. ya da konuyu dağıtmamak için habersiz görünüyor" eğer biz anlattığı kadarını anlarasak.. gerisi "biz"e kalmış.. fakat bu "biz" dediğimiz o kadar kalabalık kı.. ellerimiz ve ayaklarımız oğullarımız.. gözlerimiz ve kulaklarımız kızlarımız.. hafızamız anamız, zekamız babamız, dişlerimiz eşlerimiz.. pipimiz kendimiz.. yani öyle MEMELİ HAYVAN deyip geçilmesin.. bir sürü hayvan barındırıyor...

     

Düzenleyen osmanziya - 31-Mart-2021 Saat 12:54
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk