Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: orulme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: orulme
    Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2021 Saat 00:38
20210404_003749_AYNA.rar



ÖRME

Başkasını GÖR
kendin GÖRÜN
başkasını GÖSTER
kendin GÖRÜL

Bütün bunlar eğer bir GÖZ ve GÖNÜL varsa bir değer taşır. Aksi halde sadece kuru adlardan ve baş kavramlardan ve kör görülerden ibarettir.

Biz bu dizin içinde bu konuları enine boyuna tartıştık.. ancak bildiğiniz GDDY ile değil.. YBA ile kullanılan analitik düzlemde terim/kavramlarla çizdiğimiz tablolarla.. Word editöründe yaptığımız tabloların bazıları JPEG resimleri haline getirerek sayfamızda yayımlıyoruz. Bunlar genelde 13.cü tablo ya da son tablo oluyor. Burada son 29.cu tabloyu resim haline getirdik. Bu demektir ki bundan önce 31 tablo ile versiyon sırasıyla anlatımı adım adım genişlettik ve geliştirdik. Haliyle son kalabalık ve karmaşıklaşmış tabloyu bir bakışta anlamak olası değil.. ancak YBA dilini öğrenen ve kullanan ve yararlananlar için anlaşılmaz değildir. Onlar tablonun ANAHATLARINI okumayı bilirler ve bunları tartışabilirler. Bu tablo yine buraya bindirilen “Cuma07” resminin ayrıntılandırılmış halidir.

AYN.. Türkçemize AYNA sözcüğü olarak geçmiş ve ayine-i şuur teriminden de kullanılan ve mantıkta AYNİYET (identity-özdeşlik) ilkesine işaret etmek üzere kendisinden yararlanılan bir SÖZCÜKTÜR.

Bu sözcüğün adı , kavramsallaştırmada yararlandığımız “özdeşlik-karşıtlık-üçüncü halin olanaksızlığı” (ayniyet-gayriyet) olmak üzere üç LOJİK ilkeyi anlamlandırır. Bu ilkeleri çoğu zaman niddiyet ve zıddıyet ile.. mümaselet ve mübayenet ile.. müşabehet ve müfarakat.. makul ve muhal.. ile karıştırırız. YBA ile dört çift sekiz kavramı bir araya getirmek için beşinci bir çifti yani çiftge (hadd) yi bularak bunu çizgilerle göstermek gerekiyor ki bunum hem mevcudu hem madumu gerektiren MÜMKÜN hadd ile sağlanabileceğini düşünüyorum, kuruyorum ve örüyorum.

AYNA sözcüğü hem cisimleri yansıtan yüzey anlamında ayna kavramı.. hem baş gözümüzü hem şuur aynamızı göstergelemek üzere kullanılır. Gösterme ve işaretin büyük bir deniz olduğu son yıllarda artan DİL BİLİM çalışmaları ve araştırmaları ile ortaya çıkmaktadır. Ancak biz bu içerikleri girmiyoruz. Çünkü dil ve din gibi çok yanlı ve yönlü konuların felsefi edebiyat ve dini vaaz ile yararlı ve verimli bir biçimde çözülebileceğine inanmıyoruz ve bilimsel VERİ ANALİZLERİ ile de çözümlenebileceğine düşünmüyoruz. Onlar bildikleri yolda gidiyorlar biz bildiğimiz yolda ilerliyoruz. çünkü onlar BİÇİMSEL bir çalışma da olsa İÇERİK ile ilgileniyorlar.. belki de ilgilenmek zorundalar çünkü halka anlatmak ve öğrencilerine öğretmek zorunda kalıyorlar. Oysa bizim böyle bir görev ve işlemiz bulunmuyor. Akademik çevre benimle ilgilenmediği gibi bende onlarla ilgilenmiyorum.

Sadece bunca yıl yaptığım reklam ve propagandalara YBA tanımakla öğrenmeği merak eden düşünenleri.. dil bilim ve din bilim derinliğinde kullanmak ve yararlanmak.. isteyen arayıcıları.. bekliyorum.

Osmanziya 04.04.2021 Üçyol-İZMİR








IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk