Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: insanın anatomisi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insanın anatomisi
    Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2021 Saat 17:56




Kötülük sorunu

zor bir konu.. KÖTULUK sorunu.. bu konuda diyecegim.. dil ve dinin birlikteliginde oluşan KULTUR'un hasıl ettiģi bilim ve hukukun ancak ilk dört yilinda tedvin ettiği.. bilimin iktisadinin ve hukukun adaletinin.. ticaret ve siyaseti daha saglam ve saglikli hale getirdigi.. böylece beseriyetin yapisindan çikan medeniyetin haifei arz olan INSANIYETI inşa ettigi.. bu insaniyetin istediği dil ve din ile emek ve hurriyette ibaret ORTAK INSANI DEGERLERIN ancak barış ortaminda gerceklesebilecegı.. BARIŞ ortaminin bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkulerini ulkelerde geçerli ve uluslarda yururlü kilınmasıyla saglanacagı.. buna karşin burada ele alamayacagin faktor ve aktor ve sektorlerden dolayi.. beklenenin şimdilik gerçekleşmedigi.. aksine ticaretin insani dogaya yabancilastiran TEKNOLOJI ve siyasetin insani insandan uzaklaştiran IDEOLOJI ortaya çikardigı.. bundan dogan ısraf ve adaletsizlik ve zulmun bizi kuşatan KÖTULUK oldugunu düşunuyorum.

HALİFE-İ ARZ

Dinde itikad ve ibadet hakikata ve hurriyete.. ahkam ve ahlak hukuka ve maslahata intikal edince eskiden oldugu gibi ef'ali mukellefiyeti tasnif ve tertib etmeye gerek kalmadı..
zaten uç yuz yildir işletilmeyen donmuş hukuk bundan sonrada cari ve meri olamaz. Edillei Şeriyede artik kitab.. sünnet.. kiyasi fukaha ve icmai ummet degil salih akil ve nakli sahih ile lisani sâlim ve kalbi selimdir.
Dil bilime ve din hukuka donuştukten sonra hasil olan kultur.. halife arz olan insan ile mileli mizan ve muntehayi ilim çerçevesinde yukselmeye başladı..
dinin etik degerlerini mekarimi ahlaka.. dilin ahseni takvim olan etnik degerlerini ahseni amele.. yukseltti. Böylece yitik malimiz olan hikmete daha çabuk ulaşacagız.. İnşaallah.

DİL VE DİN

Azizim.. Kalu beladan beri SORUMLU olduğumuz ortak bir dil ve bu ortak dile dayanan YUKUMLU muşterek bir din olduguna inanmışım.

Bunlara gorede ahseni takvimdeki dil ile ahseni ameldeki din arasinda baglanti kuracak bir ahseni kasas oldugunu biliyorsunuz. Buradan hareketle YBA ile insanbilim ve islambilim inşaa ettim.

Ahseni Kasas olan YUSUF suresinde.. baştan sona tek bir nebinin yaşam oykusu dillendirilerek çok güçlu mesajlar verilmiştir.

Bu durumda sıkınti.. ezber ve taklidlerimizden kurtulamayışimizdi

PARTİ
Parti.. hizb.. türkçesine.. madem Türkçe konuşuyoruz.. öbek diyelim ve bunun ŞİRKET ortaligi gibi göbekten bağli olmaya bir birliktelik olmasi gerektigini var sayalım. Bu siyaseti.. bu siyadeti.. bu riyaseti.. nasıl sağlayabileceğimizi düşünelim. Bunun koşullarini nazara alip geçmis deneyimlerden ders alarak kurallarinin nasıl olacağini araştiralim. Unutmayalim ki SIYASET her zaman iktidar ve muhalefeti gerektirir.. SIYADET her zaman acemiligi ve ustaligi barindirir.. RIYASET her zaman kuvvet karşısinda zayifin korunmasini ister. Tüm bunlar da baş olmanin başarisinin bir kıst san'atı ve adl hikmetinin tevhid edebilmeye bağli oldugunu açiklar.





Bu da Heykeltraş Murat DAŞKIN'in yonttuğu Atatürk heykeli



Ünlü bir bir insanın (M.K. ATATÜRK) görünür heykeli..
Birde kötülük sorunu vesilesiyle yazdığım yazı da ve tablodan görünmeyen insanın maneviyeti..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2021 Saat 18:48
https://www.bfi.org.uk/sight-and-sound/interviews/krzysztof-kieslowski-decalogue-dekalog
sight and sound
görsel ve işitsel
görüntü ve gürültü
yazı ve ses
ışıt ve işit
gör ve duy
basar ve sem'
basar ve nazar
ayn ve ezn
kuvve-i basıra ve samia..
kuvee-i şamma ve zaika
kuvvee-i lamise ve mass ve meşş
temas ve tamAşa
HASSASİYET
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk