Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: yontembılım ıle yapılan ınsan ve ıslam bılım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yontembılım ıle yapılan ınsan ve ıslam bılım
    Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2021 Saat 09:21

 

 

İnsanın kendisinin reklamın yapması bir tür ŞEYTANLIK'tır.. gurur, riya ve kibir bataklığına GARK olabilir.

 

linkte 2666 ve 2666 rakamlarını görünce 6666 ayetle tanımlanan Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan aklıma geldi.. işi 66 ya bağlamak sahtekarların 666 bağlamak üzere bir üst diş şeytanların işidir... Şeytanlıktan kurtulmak için 30 cüz 114 sure 302 yaprak 604 sahife 568 fıkra içeren Kur'an Mushafı her bir fıkra 10 ayet bulundursa 5680 ayet (tümce) ediyor.. Ancak tümcenin nereden başladığı ve nerede bittiği 15 nci yüzyılda İmama Sacevendi tarafından "AYIN" işaretleri saptanmış FIKRA'larda belirtilmiştir. Bu rakamlarla uğraşmakta ayrı bir Şarlatanlıktır ki bunun örneklerini ÇELENAKIL ve EDİP YÜKSEL ile gördük.  Hepsi parlayıp geçti.. kalıcı bir eser ortaya koyamadılar.

 

 

Çoğumuz bu şarlatanlık ve şeytanlık arasında gidip geliriz.. savaş ve barış dünyası varsa sınav ve yarış dünyasıdı vardır.. doğru ve orta yöne gitmekte.. kolay ve sağlam yolu bulmakta.. İstikamet günde kırk kez değişir.. bu nedenle sürekli inayet ve hidayet ile ilgili arayış ve soruşturma yaparız.. İşte böyle bir arayışı olan kardeşime yazdığım mektubu burada paylaşırken ister istemez YBA reklamını yapaken kendi propagandamı da yapıverdim.. Bilmem belki bu daha çok ilgilinizi çekecektir :)

YÖNTEMBİLİM ile  yapılan İNSANBİLİM ve İSLAMBİLİM

 

Aziz Kardaşım size verdiğim KAİNAT ve İNSAN temel ASTRONOMİ bilgileri ve köklü HÜMANİZMA isimli DVD çalışmamda gezegenler arası uzaydan.. yıldızlar arası uzaya  ve galaksiler arası uzaya nasıl geçildiğinin öyküsü anlatılmıştır. Bundan bir dört yüz yıl  önce Kur’anın indiği asırda insanlar dünyanın Akdeniz Çevresinden ibaret olduklarını sanıyorlardı.. bu bilgi düzeyinden bu günkü bilgi düzeyine geçerken KAİNAT TASVİRİ  konusu da bilim ve inanç noktasında tartışmalar oldu.. bu gün bile düz dünya ve yuvarlak dünya tartışması bulunuyor. Sonuçta insanın ve dünyanın evrenin MERKEZİ olduğu  olup olmadığı konusunu ilgilendiriyor çünkü. Bu beyanda GEZEGENLER ARASI UZAYDA yer merkezli dünya ve güneş merkezli sistem konusundaki tartışmalar diğer yıldızlarında birer güneş olduğu ortaya çıkınca kapanmıştır. Böylece YILDIZLAR ARASI UZAY   yani galaksimiz ortaya çıkarıldı.  Daha sonra bilgiler biriktikçe.. düşünceler birbirine eklentikçe.. gözlem ve ölçüm araçlarımız geliştikçe  bazı bulutsuların yıldız değil bir galaksi olduğu saptandı böylece GALAKSİLER ARASI UZAY ortaya çıkarıldı. Üstelik bu galaksilerin içinde yer aldığı KAİNATIN  14,7 milyar yıl önce bir “nokta”dan patlayarak ortaya çıktığı ve bu gün için 100 milyar ışık yılı çapında olduğu saptandı.  Bu süper uzayında hiper uzay içinde bulunduğu düşünülüyor. Bu durumda elbette başka gezegenlerin, başka yıldızların ve başka galaksilerin olduğu gibi başka evrenlerin ve kainatların olduğu da ortaya çıkabilir.. Zaten normal  maddeden başka anti maddenin de bulunduğu hatta gözlenemeyen KARANLIK maddenin ve karanlık ENERJİNİN  bulunduğu ve bu günkü fizik bilgilerimiz doğrulayabilmek  (çekim gücünü açıklayabilmek ) için bildiğimiz dört boyutlu zaman mekan süreklisinde başka yedi boyut daha toplam  11 boyutlu evren düşünülüyor ve bu evrende bildiğimiz atomlardan değil sicimlerden oluşuyor.  Tüm bu bilgileri 6 bin yıllık YAZILI dil ve din birlikteliğinden oluşan KÜLTÜR’ümüzün tarihi boyunca adım adım evrilerek , parça parça  gelişerek öğrendik ve bu günkü uygarlığı oluşturduk.

 

 

Bu bizim parçalı az-çok az bilgilerimiz.. var saymaların ve yok sanmalarımız üzerine düşünce ve kurgularımız ve teorilerimizden başka bir de toptan red ve toptan kabule ilişkin inançlarımız var. Bir ömür (kırk yıl) bu bilgiler, kurgular ve inançlar üzerine YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ ile  tane tane çalıştım. İnsanbilim ve islambilim yaptım.   

 

Bu çalışmalarla dil ve din..  felsefe ve hikmet..  insan ve evren.. konularında.. alanlarında ve katmanlarında felsefi edebiyat ve dini vaaz ile bir yere varılamayacağını.. günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği üstünde yeni bir dil ve mantık ve matematik ile çalışılması gerektiğini  anlattım.

 

Fakat hemen hazır ve anlaşılır bilgi arayanlar.. açık ve seçik bilgiye ve düşünceye.. bunların üstünde sarsılmaz ve güvenilir bir inanca ulaşmak için çalışmak yoluna girmediler..  pover point sunularıyla ve resimler ve fotoğraflarla  okunması ve izlenmesi kolay  içerikler taşıyan  200 tane DVD çalışması yaptım ve sanırım  bunların 100 tanesini  belki daha fazla dağıtım ve bu güne kadar bir tane bile geri dönüş gelmedi..  Çünkü öğrenme merakı olmayan hazırcı zihinler ve gereksiniminden başka bir arayışı olmayan şuurlar.. her işi başkasından ve ailesinden ve devletten ve uygarlıktan bekleyenler ve hazır açık ve seçik anlaşılır yazıları olan YAZARLARI ve bilinenleri öğreten HOCALARA alışanların böyle davranması  evrenin astronomisine ve insanın hümanizmine ihtiyaç duymayacağı ve bu konuda çalışma ve araştırması olmayacağı gayet normaldir, diye düşünüyorum. Buna rağmen yine de merakı ve suali ile öğrenmeye açık zihinlerin bulanacağını ve insanın bilinmezlerine ve evrenin gizemlerini aç kimselerin olacağını ve YBA web sayfamdan öğrendikten sonra “ben”i arayacağına ve “kendi”ni bulacağına dair  umudumu yitirmedim.

 

Herkes.. tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık aşamasından sonra  uygarlığın bu güne kadar elde ettiği ve biriktiği bilgilere eriştikten ve kendi  düşün-me-si’ni  ve düşün-ce-si’ni  geliştirdikten ve  görüşünü ve kuramını yeteri kadar ilerletirse varacağı yer “tanrılık”tır.. mehdiliktir.. Mesihliktir.. şeytanlıktır. Bu hazır açık ve seçik anlaşılır bilgiler yayan ve bir derece tutarlı ve ilkeleri yaşayan liderler  etrafına hemen ve hazır çözüm ve çareler isteyen insanları toplar. Bazıları kendileri kurtulmuş olsalar bile etraftaki insanları saptırırlar ve şeytanlar ve tagutlar ortaya çıkarırlar. Çünkü etrafındaki insanları onların bilgilerini mutlak ve sözlerini buyruk telakki eder.. nebi yerine koyar. Böylece laiklik ve lâ-ikrahelik.. demokrasi ve şura.. insaniyet ve İslamiyet.. birbirine karışır. KURTULUŞ için bu tanrı tanıklık ve tanrılık aşamasından sonra gelen TANIKLIK aşamasına geçmektir.  Bu da TANIRLIK ile uğraşmakla sağlanır.. tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık çatışmasının bir yararı bulunmuyor.

 

 

 Tanrının varlığına dair 10 kanıt gösterirsen  İMANSIZ tanrı tanımaz en az  10 kanıt gösterir.. Tanrı Tanırlığa yüz tane kanıtın varsa BİLİMSİZ  Müslüman da  demek senin yüz tane kuşkun bulunduğunu söylerler.. demek bu TANIRLIK hakkında bilgi edinmedikçe kuşkulu sorular seren felsefe  ve kesin yanıtlar sunun din ilişkisini anlayamazsın. Anlayamaz sın çünkü olmayan sonsuzluğu dayanırsan tanrı tanır olursun.. bulunmayan özgürlüğe dayanırsan tanrı tanımaz olursun.. yani insanın inançlarını sonunda bilgi, düşünce ve görüşlerini  temelde korkuları ve umutları tarafından yönlendirilir ve biçimlendirilir. Biz Müslümanlar dünya da tanrının öyküsüne (kitabına ve nebisine) inandık.. O’nun adayıp va’d ettiklerine yani cennet ve cehennemine  karşın  vaaz ettiği ve koyduğu bireysel adalet olan  ibadeti ve  toplumsal ibadet olan adaleti yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve İslamiyet ile inayet ve hidayetini bekliyoruz. Ahseni takvimden ahseni amele giden yolda hüsnü hatimeye ulaşmayı umuyoruz. Başkaları başka MASAL’lar anlatır, evrimi kurgular, devrimi  kuramlar.. maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetine yolu açık açık  anlatabilir. Dili ve bilimi.. dini ve hukuku kötüye kullanan teknoloji ve ideolojisi ile turlü türlü numaralar çeker. Köklü ve temelli TANIRLIĞI ve TANIKLIĞI olmayanda bunlara aldanır.  

 

 

Beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek tower İNSANİYETTİR.. bu gün bu yüksek kule tahrip edip yıkılmaya.. temelindeki AİLE binası sökülüp dağıtılmaya çalışılmaktadır. İnsanın bilimi ve toplumun birimi olan bu yuva ve ocak üzerine  sinsi ve gizli çalışmalar yapılmaktadır. Bunların bir örneği sekiz senedirk seyrettiğim yerli ve yabancı filmlerin senaryolarının ana konusu  KADIN’ın gücünün vurgulanmasıdır.  Oysa AİLE dışında ne çocuk ne yaşlı.. ne erkek ne kadın KORUNAKSIZDIR. Birey toplum birimi olan aile olmaksızın boş bir vehim ve hayalden ibarettir. Tüm bu olumsuz insan tahribinin ana nedeni  bizim evren ve insan hakkında temel ve köklü bilgilerimiz bulunmaması ve bunun üzerine sağlam ve sağlıklı inanç ve karakterin yerleştirilememesidir.

 

 

İşte YBA tekniği ya da yöntemi ya da dili  KİMSEYE  bu temeli sağlamak için tasarlanmıştır. Ta ki kimliğimiz, kişiliğimiz, bireyselliğimiz, başkalığımız, başatlığımız ve başkanlığımız salah bulup halas olsun. Zaman ve namaz ile mizan ile nizam’dan ibare ALEM’imiz dirilsin ve canlansın. Körü körüne inançlar ve boşu boşuna savaşlar çıkarmasın. İnayetli bir şekilde beşeriyetten medeniyete geçtiği gibi daha bereketli bir şekilde   insaniyetten islamiyete geçsin.

 

 

İşte face de on yıldan fazla bir zamanda bu KİŞİSEL  propaganda bilgilerimi vermedim..  bunlarla etrafımı adam toplamak istemedim..  sadece YBA öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması reklamını yaptım.

 

Sonuçta sizin benden “…..” talebinize karşılık  benim  size yapacağım tek tavsiye.. web sayfamdaki  meraklı ve gizemli yazılara ekli tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izleyerek, imgeleyerek, irdeleyerek  İNCELEMEK ve böylece kendi kendinize YBA öğrenmektir.


Osmanziya  14.08.2021 Üçyol-İZMİR



Düzenleyen osmanziya - 14-Ağustos-2021 Saat 09:39
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2021 Saat 10:53
Değerli bir Kardeşim bana bir tik-tok videosu göndermiş ve yıldızlardan evrenlere giden bir öykü gösterilerek bu videoda:


“Bir Allah düşünün bu kadar galaksilerin yıldız sistemlerinin gezegenlerinin sahibi .. Ama evrende yok denecek kadar küçük bir su ve kaya parçasının üzerinde yaşayan aciz bir canlının saçına karışıyor..Kendi koyduğumuz kurallarla kendimizi kandırıyor olabilir miyiz ?”mesajı veriliyordu yani kısaca diyordu : Tanrı bize neden karışıyor ?




Buna karşı ; Kesretten vahdete gitmek bir ilim ve hikmet işidi.. gözle bakıp görmekle olacak sonuç değil. Allah'ın azametine rağmen bizim saçımızla, başımızla kıçımızla NEDEN ilgileniyor deniliyor. KİMSELERİN içleri, kişilikleri, karakterleri ve faziletleri kalmadığından dışlarındaki saçla ve başla, deri ve etlerinden başka bir şeylerinin kalmadığını görünce bu müdahelenin hikmetini anlarız.. demiş ve ardından da:


Teşekkür ederim Aziz Kardeşim, ben izlediğinizi biliyorum ve bu vesile ile bir Dostuma yazdığım anlatımı buraya alıyorum: Selamün Aleyküm, Değerli Kardaşım iki haftadır yoğundum.. kusura bakma.. yanıtlayamadım. Malum İstanbul'a bir dava için gelmiştim.. gos gos mehter karşıyla ISTANBULA geldik.. BAŞARAMADIK.. kös kös izmir marşıyla İZMİR'e döndük.. imanla ilgilenmedim.. çünkü Risale-i Nur arayana ve düşünene bu aydınlığı sonuna kadar açıyor.. islamla ilgilenmedim.. çünkü kimseler nisbeten kolay olan İNSANLIĞI yapamazken ondan zor olan İSLAMLIĞI gerçekleştiremezlerdi.. ancak islamdan ve imandan önce olan İLİM (bilim) ve YÖNTEM (usul) üzerine ağırlık vermek gerekiyordu.. bu ikisinin önem ve değerini maalesef kimselere anlatamadık.


Fakat kimseler kolayca iman ve islamı elde edip mü'min ve müslim olacaklarını ve kurtulacaklarını sanıyorlar.. kısa yoldan Tanrı'ya inanmayı, bağlanmayı ve güvenmeyi bekliyorlar. Kısa yoldan teslim olup sadakatı ve emaneti.. şükrü ve sabrı gerçekleştireceklerini umuyorlar.. adaleti ve iktisadı, vefayı ve fedayı ortaya koyacaklarını bekliyorlar.. zaten bu SEKİZ ESASI gerçekleştirebilirrse.. tanrıya inanmasalar bile HUZUR içinde olabilirler.. aldıklarıyla mutlu ve verdikleriyle kutlu olurken aynı zamanda erdemli ve faziletli olurlar.


Ancak bu SEKİZ ALTIN ESASI sırf Allah rızası için samimiyetle ve halisiyetle yaparlarsa bu sefer teslim olup kurtulanlardan olabilir. Yani insanlık ve islamlık arasında o kadar büyük mesafe yok.. sadece nazar ve niyetini samimi ve ciddi kullanıp iman, amel ve ihlas ile "salah" bulabilirlerse HALAS olabilirler. Ki bu insanlık ve islamlık kolay bir iş ve hedef değil.. buna rağmen umut kesmeden ilerlemek ve yükselmek te aklın bir gereğidir.


Sonuçta iş dönüp dolaşıl AKILLI olmakla bitiyor. Bunun için başarısızlığa rağmen hedefimden ve YBA den umudumu yitirmedim.. face deki isimleri.. web sayfalarımdaki yazılarımla sürdürüyorum.. buradan beni izleyebilir.. soru sorabilir.. eleştiri yapabilirsin.. böylece beraberce düşünmüş oluruz."


Bu paylaşım vesilesiyle tekrar belirtmeliyim ki:

Evet beni izleyen arkadaşlarımdan anladıklarında eleştirilerini.. anlamadıklarını sorularını.. beklediğimi her zaman belirtiyorum. Ayrıca sizin gibi anladıklarını ve yararlandıklarını söyleyen arkadaşlarıma minnetimi söylüyorum.

Evet, YAZARLAR , okurlar ve diğer yazarlar ve sizin gibi ilgi ve alakasını dillendiren arkadaşları ile yaşarlar. Var olanuz sağ olunuz.
demiştim.




Düzenleyen osmanziya - 14-Ağustos-2021 Saat 10:54
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk