Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: manadala Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2555

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: manadala
    Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2022 Saat 11:26
Hesab.. hendese.. bu ikisiyle oluşan matematik kadim bilgilerimizdendin.. dilin ve dinin kökeni bilinmediği gibi bu aritmetik ve geometrik bilgilerin de menşei bilinmez.. pi sayısı ve altın oran ünlü ve bilinen nisbetlerdir.. için içine fiziği de katınca öyle çok bilimsel denklemler ve denklemlerden öte gizemler çıkar ki buna ayrı bir kitap yazılabilir..

Ancak bu geometri ilmi olmayan nokta ile başlar çizilemeyen daire (sonsuz yüzlü) ile biter.. biz ancak bu ikisi arasındakini biliriz.. tartışmalı olan ise ortadakinin BİRLİ merkez (özek) mi yoksa İKİLİ mihrak (odak) mı olduğudur ki bu ihtilafi yukarıda altı isimle örneklemiştim.

Bu YBA çalışması bu focus (odak ki ben buna özek'e kafiye olsun diye "ozak" adını veririm) ocağını ve ateşini açmaya çalıştım.



ESKİ Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson MANDELA
YENİ Baraka filminin sonunda sanırım göstermişlerdi..
MANDALA ise özenle bezenle yapılmış renk ve çizgilerle dokunmuş koordine yapıyı silerek.. işi yeni baştan kurmaktır.. şimdi Değerli bir arkadaşımız MANDALA'dan söz edince aşağıdaki tabloyu hazırladım.. internette "mandala" yazınca çıkan bilgilerden MANDALA'nın ne olduğu anlaşıldı…

Yeni okuduğum Rene Guenon'un "yatay ve dikey hatların sembolizmi" kitabında analtik düzlemin etinden, sütünden, derisinden, kemiğinden ve tezeğinden yararlanıpta bunu çıkartan PASCAL'ı yanlış düşünmüş dediği aklıma geldi.. Pascal nasıl Descartes'i dini bütün saymamışsa.. Rene Guneon'da Pascal'ı dini bütün saymamıştı.. Pascal ki Hilmi Ziya Ülken'in bilgisiyle.. İmamı Gazali'nin akıl ve kalb gözü ayırımını Kant'a taşıyan adamdır.. İmamı Gazali ki İslam İbni Rüşd ve İbni Sina gibi felsefecileri dini bütün saymamıştı.. Bundan yirmi yıl önce bir internet sitesinde Kürşat KIZILOT isimli birisi Üstadım İmamı Nursî’yi kafir sayınca adamın çanını ot tıkamıştım.. özür dile dediler.. dilemedim.. siteden ayrıldım. Bu gün olsaydı yapmazdım.. çünkü herkesin birbirini TEKFİR etme hakkı var.. ancak kafir dediği kafir olmazsa hüküm bumerangı gibi insanın kendisine döner kendisi kafir olur.. bu yüzden tekfir etmek hatalıdır.. karala.. eleştir.. suçla amma aslı tekfir etme. Ancak yaşamda kendisi kafir olmasa bile sözleri “gerçek”ten küfre götürür ki bu durumda bilimin ve hukukun ve devletin ciddiyeti o adamın kellesini alır. Allah azze ve celle korusun.


Bu yazıya ekli MANDELA dizisindeki tabloları inceleyince onun ne olduğunu anlayacaksınız. Ancak. Bu vesile ile bir durumu belirtmek isterim.. yazılarımı ciddi ve samimi yazarım.. yanlış bir şey yazmışsam bile onu silmem.. aleyhime de olsa bunu yapmam. Bu nedenle başka arkadaşlara yazdığım yazıları benden habersiz silen ve BİLGİ’ye değer vermeyenin arkadaşlığını silerim. Çünkü yazılarım benden değerlidir.. yanlış ve hatalı dahi olsa.. bu yanlış eleştirilir ve bende yanıtını veririm her ikimizde bu düzeltme ile yeni bilgiler ve görüşler ve düşünceler elde ederiz.

20220515_112556_MANDELA.rar

Düzenleyen osmanziya - 15-Mayıs-2022 Saat 11:34
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk