Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: SORULAR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2720

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SORULAR
    Gönderim Zamanı: 26-Mayıs-2022 Saat 17:47
Sorular önemlidir.. hatta düşünmenin kodlarını ORGANON ile tedvin eden ARİSTOTALES.. belli başlı soru cümlelerini temel kategoriler saymıştır.. ne.. kim.. nereden.. nereye.. nerede.. neden.. niçin.. nasıl.. kaç.. hangi gibi sorular bizi bilinenlerden bilinmeyenleri giden benzetme ve karşılaştırma yollarını açarlar.. biz bu yazıda YBA ile bu kapıyı biraz daha araladık.. düşünenler ve arayanlar için.. Sağlıcakla kalınız. [ozo]
zorluklar kolaylıklara
sorunlar çözümlere
sorular yanıtlara
yol açar.


Bunlardan hangisi değerli ?


Elbette ta sorular.


SORULARA kadar gelen süreç dertli ve meşakkatlidir.. bunun için zorluklardan ve sorunlardan sonra sorulara gelebilmek kolay değildir.


Birisi çıkacak zorluklardan yakınmaktan ziyade çözümü yüklenmeye bakacak ve bunun içinde sorunun ne olduğunu saptamaya çalışacaktır. Sorun saptandığı geriye onları sorulara çevirme kalacaktır.


Soruları nasıp saptarız ?


Ancak buraya gelindiğinde bu sorularda sorularak ve alınan yanıtlar önce çözümlere sonra kolylıkları dönüştürülecektir.


Peki sorulara nasıl gelinir ?


İşte bu yazı.. bu soruya yanıt vermeye çalışıyor.


Sağlıcakla kalınız.


[ozo]




SORULAR

20220527_003007_SORULAR.rar


DİZİN içinde 35 dosya bulunuyor.. 45'e çıkardık


2009 dan 2022 kadar yaklaşık On ÜÇ senedir yazıyorum.. iki konuda
Birincisi YBA reklam ve propagandası
İkincisi neden ANLAŞILIR yazmıyorsunuz.. neden ANLAMIYORSUNUZ yakınmaları..
Neden anlaşılır yazmıyorumun gerekçesini açıklamışımdır.. HAZIR açık ve seçik ANLAŞILIR yazılar insanları DÜŞÜNÜR yapmıyor.. düşünmeden uzaklaştırıyor.. diğer taraftan anlaşılır yazarak öğretmen ve yazar olma amacımda bulunmuyor. Bu gerekçelerimde haklı olabilirim ya da olmayabilirim fakat asıl neden başka olmalıdır.
Bunları kendimce saptamaya çalışabilirim.. başka tespitleriniz varsa dinleyebilirim.
Birinci neden insanların ilgi ve bilgi düzeyi.. kişiler ve olaylarla ilgilenen ve bilgilenen kimselere fikirleri ve olguları anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Anlatsan esner ve uyumaya başlar.
İkinci neden çoğumuzun yeterinden fazla iştahı ve iştiyakı bulunur lakin gereği kadar merakı ve aşkı bulunmaz. Yerdeki kurtları ve taneleri iştah ve iştiyak ayaklarıyla eşeleyen tavuklara, gökteki kartalların merak ve aşk kanatlarıyla zirvelere uçtuklarını anlatamazsınız. Fikirlerinizi anlatabilmeniz için resimlemeniz gerekir ya da en ise bir keyifli filime dönüştürün.
Üçüncü neden bilenlerin gururu ve bilmeyenlerin ayıbı.. anlayabilenler yanlış bir eleştiri alacağı yanıtın sonucundan çekinirlar.. anlamayanlar bildiklerinin anlaşılmasından utanır.. bu iki gerekçe de normal ve doğaldır.. ancak biz normallare karşı gelerek ve doğallara karşı koyarak değişir ve gelişiriz.

Dördüncü neden çağımızda insanlar batıl ve atıl olarak ya Tanrı ya da Nebi rolunü oynuyorlar farkında değiller.. Onları insan olmaya çağırmak mümkün değildir. Diğerleri de onlara kulluk yapınca ve biat edince yapacak fazla bir şey kalmıyor.
Nebi ve sahabe Nedir ? Biz sanıyoruz ki nebi bir SÜPERMEN.. sahabe de ona körü körüne bağlı SAHİP ÇIKAN. Her hangi bir mü’min kendini geliştirmeye yeter ki kadar vakti olsaydı her biri bir nebi olurdu.. Hazreti Peygamberin 63 senede yaptığını altı yüz sene ya da altı bin senede ya da altı milyon yılda ya da altı milyar yılda.. gerçekleştirebilirdi.. bana da körü körüne değil göre göre sahip çıkan altı kişi çıksaydı.. dünyanın rengini değiştirirdim.. fakat bir kişi bile çıkmadı.. demek ki ya ben körüm ya da onlar.. her ne ise bu yazının konusu SORULAR.. versiyon sırasıyla 35 yani 33 dosyayı incelerseniz sanırım bana soracağınız sorular olacaktır.

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

[ozo] 26.05.2022 Konak-İZMİR




Sade sorularla yetinmedik.. 10 dosya daha ekleyerek SORUNLAR'ı de ele aldık.. yeri geldi söylemeliyim.. biraz kaba olacak ama maksadı ifade edecek.. "Eşek hoşaftan ne anlar, suyunu içer tanesini bırakır." Siz bunu tersine alır "Adam, eşekkten ne anlar hoşafı taneli verir" diyebilirsiniz. Sonuçta her iki yönden de adam ile eşşek arasında bir fark olduğu ortaya çıkar. Tablolara anlayan ADAM oluyor.. günlük dilin hazır açık ve seçik anlaşılır yazılarını okuyanda EŞŞEK mi oluyor ? Hayır.. ben "mecazi" konuştum "gerçek" değil. Yani benzetme yaptım.. ve asla kimseye hakaret ve sövme ve kötüleme niyetim bulunmuyor. Ancak daha mecazi ve gerçek arasındaki farkı sökmemiş "insanlar" varsa.. elbette onların adam olmaları için daha bir fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Çünkü zorlukları ve sorunları ve soruları ve bunun karşısındaki yanıtları ve çözümleri ve kolaylıkları anlamak için ilk önce bunu öğrenmek lazımdır.. dünya nesneler ve kimselerden kurulu bir kitabtır... bu kitabın eşya ve eşhas HARF'lerinin arkasında İSİM'leri bulunduğunu.. metnin mana içerdiğini.. sentaksin semantik gerektirdiğini.. söz diziminin birde anlam biliminin bulunduğunu öğrenmek için illa dil bilim okumak gerekmez.. bol miktarda yaşam deneyimi almak gerekir.. kaldı ki her birimiz EŞŞEK olmasak bile açık seçik bir AT'ız.. harf yükü ve isim yolcusu taşıyan bir AT.. ar ağırlığı ve ad sorumluğu yüklenen bir HORS.. keşke şöyle adam olacağımı böyle eşşek olsaydım.. daha iyi.. diyenler varsa ne mutlu onlara ki bir süre sonra at.. daha sonra da kanatlı at olacaklardır. Sağlıcakla kalınız. [ozo] 27.05.2022 00:47


Düzenleyen osmanziya - 27-Mayıs-2022 Saat 00:55
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk