Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ham yazilar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ham yazilar
    Gönderim Zamanı: 28-Mayıs-2022 Saat 13:08




KADIN

Gökay Gökay demişki..





KÖYÜMÜZ



maalesef çoğumuz bu yanılgıdan kurtulamıyor.. dünyayı "köy"ümüzden ibaret sanıyoruz. Fakat hiç olmazsa müslümanın köyünün dışına çıkma olanağı bulunuyor namaz ve Kur'an ile. Fakat bu ibadetten başka bir istiane ve inayet ve yardım kapısı bulunuyor ki onunla yararlı arkadaşlar, verimli yöntemler, samimi ve ciddi çalışmalar çaba ve gayretlerimizi yükseltmektir. Size ve ailenize ve arkadaşlarınıza bu yolda başarılar dilerim.
Eşine yazdığı mektubu şöyle sonlandırıyor
Karl Marks;
"Dünyada çok kadın var, kimileri de çok güzel. Ama ben, her bir hattı, hatta her bir kırışığı, bana hayatımın en büyük ve en tatlı anılarını hatırlatan bir yüzü bir daha nerede bulabilirim?"
...,
ya Tolstoy ne diyordu ?
''?Bana hastanede ? Karın öldü !? dediklerinde ne yapacağımı, nasıl tepki vereceğimi bilemedim, içimden eve gidip karıma olanı anlatmak ve bana ne yapmam gerektiğini söylemesini istedim.?
...
ve Ali Şeriati'ye düşsün son söz..der ki karısı için:
''Tanrı seni bana vermekle vermediği diğer her şeyi telafi etmiştir.."

Dedim ki:
Kız.. kadın.. karı.. ana.. usta.. bir dişil insanın seyrini izlersiniz.. buna en iyi anlayacakta ona paralel giden kızan.. erkek.. koca ve hoca'dır. Yukarıdaki sözlerde şaşılacak bir şey bulunmuyor.. tapılası kadın, kulluk edilesi kocayı bulduğunda devre tamamlanmmıştır.. ancak her kadın bunu başaramıyor.
Şimdi söyleyin bana yaşam sınavı erkeğin mi kadının mı ?



CENNET VE CEHENNEM
Liset bitince rahatlayacaksın
Üniversite bitince rahatlayacaksın
işe girince rahatlayacaksın
Emekli ol rahatlayacaksın…
Bu hayatın DİNLENME tesisi yoktur
Demişler.. dedim ki:
Dünya düzlük değildir.. dereler ve tepelerden oluşur.. kolaylıklarla beraber zorluklar da vardır.. sürekli zorluk ve azab.. sürekli kolaylık ve lezzet.. böyle kelimelerle yapılır.. yaşamda bulunmaz.. öyle ise cennet ve cehennem nedir ?

Simetrik bir yaşamda insana asimetri vermek için konulmaş kalkış ve varış noktalarıdır.. cennetten (KOLAYLIKTAN) kalkarsan cehenenneme.. cehennemden (ZORLUKTAN) kalkarsan cennete varırsın.. ora varınca da neyin var neyin yok olduğunu bileceğiz.. burada yapabildiğimiz sadece var saymak ve yok sanmaktan.. ya da tersine.. ibarettir.

https://www.facebook.com/zuhalmansfieldcom/videos/601674070897935/

eğitim

Deneme ve yanılma esastır.. ancak ilk başlarda bir YETİŞTİRİLME desteği alır insan.. sonra EĞİTİM gelir.. ancak asıl olan ana babanın (ailenin) çocuğun yeteneklerine göre olanaklarını açması ve bu çiceğin açılmasıdır.. bunu ocak yapamaz.. okul yapamaz.. toplum yapamaz.. kültür yapamaz.. yük bireyin kendisinin üzerine düşer.. bu her ne kadar zor görünsede.. insan kendini bildikten.. haddini bildikten ve ne istediğini bildikten sonra DEĞİŞİMİ KAVRAMASI yeter.. diye düşünüyorum.

Öykünün oyunu..
doğrunun gerçeği..
güzelin iyisi..
NE
Tanrının kulu
KİM
Kelimenin başka dilde karşılıgını bilmek kelimenin anlamın bilemeye yardım olur mu ?
Bir sözcügün değişkenini öğrenmek, kavramını anlamak ya da imgesini bilmek.. sözcugun degerini verir mi?
Bazen bir varlik veya olay olur ona bir işaret konur.. bu işaret isim (ad) veya fiil (eylem) olur. Bunlar cins ve GENEL isimlerdir. Bòylece gerceklere bir isim verilir.
Bu mvcudatin ve hadisatin nesnelerinden başka bir kimse olur (doğar) ona da bir ad (isim) konur.. bunlar ÖZEL ve birey isimlerdir.
Bu isimler ise asil gerçeklerdir. Sen de onlardan birisisin.. ne gariptir ki ya dışarida bir gercegi ararsin ya da icerdeki gerçegi yani kendini ararsin.
Bu ikisini yapmadan dış ve iç gercek arasindaki donguden ve gereksiniminden dolayi ikisini de unutursun.. vehim ve hayal ile alişkanlik ve alişkinlik dunyasinda yaşarsin.
Ruyet ve rüya
Gunduz ve gece
Bu ikisini dışina çıkabiliyor mu sun ?
Re'y ve riya
Kendin ve başkası
Bu ikisinin dışina çikabiliyor mu sun ?
Rahas ve rabas
Mazi ve ati
Bu ikisinin dışına çikaniliyor mu sun ?
Rasin ve rasih
Dışın ve için
Bu ikisini dişina çikabiliyor mu sun ?
Rasat ve vasat
Merkez ve muhit
Bu ikisinin dışına çikabiliyor mu sun ?
Tüm bu sorulara evet ve hayir demeden once onlari anlamamız gerekmez mi ?
Oyle ise anlam ve anlatim dışına da çıkamiyoruz.. bunun için bana derler.. anlatabildigin.. muhatabinin anlabildigi kadardir.. bunu felsefi ifadesi.. Wittgentein in duşuncenin sınırlari dilin sınirlari kadardir.
işte bu gordugumuze inandik mi zokayı yuttuk demektir.. kabası boku yedik anlamina gelir.. cansiz ortam ve vasatta bitki ve hayvan dongusu içinde kısildik demektir.
Oysa insanin lisanindan fazla olduguna butun kultur ve tüm uygarligi tanik ve kanit oldugu halde.. buna neden olan körluk ve boşluk.. sadece insanin irazi ve marazi ve itirazidir...
Çunku salakça kendini mustakil ve bağimsiz görur.. solakça tanrı ve kral bilir.. çunku sağinin ve solunun dışına çikamaz.. biz aptallar çıkarız.. kanmayiz...
Öyle ise akilci.. gercekci.. ahlakçi.. bir yol.. yukarida sayilan kapanlarim disina cikmak icin bulunabilir ki
BU DA dusunmenin sağlam anlamanin sağlikli olmasidir.
BU DA inanmayi guvenilir ve surdurulebilir kilar.. vesselam.
28.05.2022
NOT ve MOT
BU DA :
"Buda" degildir
Olsa olsa BUDALA
olmamaktir...


YALANCILIK
elasrı suresi ve "helekennasi ille el-alimune.. helelkelalimune ille el-amilunu.. helekelamilune ille el-muhlisene velmuhlisine hatarünazim" hadisinin birlikte işaret etti.. iman, ilim ve ihlas sürecinin monitörü aşağıda tablo.. kim nerede herkes kendini görebilir kendini okuma ve yazması varsa.. yok başkasını okuyorsa ya da başkasına okutuyorsa benden farkı yoktur... bu tabloyu yapmak için 11 tane tablo çalışması yapmak durumunda kaldım.

süreli kıvıran değil de sürekeli kıvıran olacak.. süreli ve ritmik kıvırdı mı iyi bir dansöz olur.. erkek dahi olsa..
doğrusunu bildireyim derken yanlışını bildirmiş.. bu kadar olur.. söyleyen yazar.. dinleyen okur.. sürekli kıvıran.. süreksiz koşan.. YANLIŞLIKTAN YALANCILIĞA doğru bir koşu var anlaşılan.. işleyen ve işlemleyen AMİLLER.. bu tabloyu oturup ne anlattığını yazmak gerekiyor.. fakat eleştiren ve tartışan olmayınca yazmanın da tadı ve anlamı kalmıyor.. bu yüzden bu tabloların izlenmesi.. imgelenmesi.. irdelenmesi.. tartışılması.. eleştirilmesi.. değiştirilmesi ve düzeltilmesi GELECEĞE kalıyor.. amma face beni.. bizi.. sizi uyardı.. dikkat edin en büyük çirkinlik olan YANLIŞLIKTAN.. en büyük kötülük olan YALANCILIĞA doğru gidiyoruz...




Düzenleyen osmanziya - 28-Mayıs-2022 Saat 13:56
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk