Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: islam dünyasının dört sorunu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: islam dünyasının dört sorunu
    Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2022 Saat 11:14

İslam dünyasının dört temel sorunu bulunuyor:

1 - Kadın ve erkek ilişkileri

2 - Dünya ve ahiret dengesi

3 - Toplum ve birey uyumu

4 - Akıl ve kalb bağdaşımı

Bu temel sorunlar başka ikincil ve türev zorluklar ve sıkıntılarda bulunabilir. Ancak toplumun birimi ve insanın bilimi olan AİLE ”mizan”ı konulmazsa.. toplumun “nizam”ı olamaz. İktisadi alanda emek ve sermeye.. siyasi alanda iktidar ve muhalefet.. sosyal alanda gelenek ve yenilik.. ilimde patent ve standart.. hep kadın ve erkek ilişkilerinin mizanına ve ölçüsüne bakar.

Bunlarında dördünün de MAHİYETİ kavi ve zayıf arasında ilişkidir. Her çağ ve toplum.. kuvvetin ve hakkın uyumlu dengesini sağlamada başarılı olduğu kadar iler gider.. ancak hakkı ve kuvveti uzun sure denge de tutmak zordur. Kadın ya da erkek zayıf iken hakkımı isterim diyor.. ancak kuvvetli olunca hakkı unutuyor.

Bir de medya DAİMA işin tersini yansıtır.. kadın kuvvetli ise onu zayıf gösterir.. ya da erkek zayıf ise onu kuvvetli gösterir.. Medyanın hedefi AİLE'dir.

Uygarlık “ilerledikçe” boşanmalar bozuluyorsa.. kültür “geliştikçe” toplumda aileler maya tutmuyorsa.. bunun sonucunda TEKNOLOJİ insana giderek doğaya yabancılaştırıyorsa.. İDEOLOJİ insanı insandan giderek uzaklaştırıyorsa.. sorun sadece ülkemizde değil dünyada söz konusudur.

Bu durumda kültürün gelişmesini sorgulamak.. uygarlığın ilerlemesini mercek altına tutmak gerekir.

İsterseniz daha temel bir konuya gelelim.. kültürün.. uygarlığın.. toplumun.. ekonominin.. siyasetin.. dilin ve dinin ve ideolojinin temel bileşeni nedir ? İNSAN

Peki insanı nereden elde ediyorsunuz.. tarladan mı.. fabrikadan mı.. medyadan mı.. yoksa "aile"den mi ?

İşte bu sorunun yanıtını bulmak insan ve aile arasındaki bağlantıyı görmek.. önce insanı tanımlamak ve sonra aileyi tanımayı gerektirir.

İnsanı tanımlamak için bir tüyo vereyim.. baldır ve bacak meydanda bir kadına sorun.. sergileyip duruyorsun ama bunlarin hepsi senin mi ?

Kendinden ve insandan haberi yoksa elbette hepsi benim diyecek.. oysa ERKEK olmadan kadın ayırt edilip değeri bilinebilir mi ?

Erkek için "kadın"..
kadın için "erkek"
bir DEĞER ifade ediyorsa..
bu değer de bir önem ifade ediyorsa "kadın" mallarını ulu orta herkese sergilemek özgürlüğü bulunmaz.

Çünkü mallarının en az yarısı "erkek" ya da "erkekler"in olduğundan.. kadın güzelliğini kendi erkeğini ve diğer erkekleri rahatsız edecek derecede kullanamaz. Erkek te gücünü.. kadınını ve diğer kadınları rahatsız edecek derecede kullanamaz.. aslında bu sadece dini ya da ahlaki ve sosyal değil doğal bir reflekstir.

Fakat moda.. alışkanlık.. sorumsuzluk, duyarsızlık, herkesle bir olmak.. diğer kadınlar ya da erkeklerle rekabet etmek.. gibi çeşitli nedenlerle bu doğal duyarlık ve utanma kalmıyor. Medya da bunu körüklüyor.

Ben burada sadece kadını ve erkeği suçlayarak sorunu çözmüş görünmek istemem. İşin içine pek çok nedenler ve etmenler karışır.

Bir defa insanların güzellikleri ve güçlerini ve yetkinliklerini görmek ve göstermek istemek gibi çok güç eğilimi, dürtüsü ve güdüsü bulunur. Bu üçünün baskısına karşı gelerek ve malının arz ve teşhirinin yasal ve güzel olanını seçerek karşı koymak çok zordur.

Testosteronun tazyikine ve östrojenin teşhirine karşı koyarak gözünü ve götünü kapatmak çok ama çok güçlü bir utanma ve oldukça derin ve alışılmış sorumluluk duygusu gerektirir. Moda gibi güçlü bir güdünün emrine uymamak büyük bir çabayı gerektirir. Örneğin şu erkeklerin papaz saçı kesimi ya da kadın erkek dövmelerle bedeni süslemek kaç yıl önce çıktı.. beş yıl öncesinde nerede ise hiç yoktu..

Demek ki sorunun ekonomik ve politik nedenlerinden psikolojik ve etik etmenlerine kadar pek çok bağlantıların etkisi bulunur ve bunlar içinde en önemlisi de her türlü medya (sosyal medya, televizyon, sokak) bulunan örnekler ve misallerin yaygınlığıdır.


Bu saydığımız ve sayamadğımız nedenlerden ve etkenlerden dolayı erkekler kadınların.. kadınlar erkeklerin değerini bilmiyor ve boşanmalar giderek artıyor.

Sonuçta aile bozuluyor; kadın, erkek, çocuk ve yaşla aile olmadan KORUNAKSIZ kalıyor ve böylece özellikler çocuklarımız ve kızlarımız küresel seks pazarlarına malzeme.. yaşlılarımız ve ana-babalarımız küresel din pazarının hedefi oluyorlar. İşte bu yüzden KADINA çok büyük görev düşüyor.

Aile de kadın erkek ilişkileri yani "EŞ" bozulunca "İŞ" de bozuluyor.. içki, kumar, suiistimal.. artıyor.

Yukarı da söz konusu ettiğim dört sorunun dünya ve ahiret dengesi, toplum ve birey uyumu, akıl ve kalb bağdaşımı kurmakta zorlanıyoruz. Böyle yoğun bir şekilde bireyi geren sorun karşısında kişilerin gücü kalmıyor.. ailecek bir soruna düşersek işin içinden çıkmaya umudumuz ve mecalimiz olmuyor.

Çare; evlilikleri korumak.. hazır kadın ve hazır erkek olmadığını bilmek.. eşimizi, karımızı ve kocamızı kendimizin hazırladığının farkında olmak.. bunun içinde içinde bulunduğumuz yanlışlardan dönmek için sonuna kadar çaba harcamaktır.. bir kişi kurtulursa aslında toplumun kurtulduğunun.. bir kişi batarsa aslında toplumun battığının farkında olmak.. ve toplumun en yükseğinin kendi yuvamız yani AİLE olduğunun bilincine vararak onu elimizden geldiğinde sağlam ve sağlıklı tutmaya çalışmak ve bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktır..

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
[ofzo] 20.08.2022 Üçyol-İZMİR


 




Düzenleyen osmanziya - 25-Ağustos-2022 Saat 11:16
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk