Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: bilgi toplumu ve hukuk devleti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bilgi toplumu ve hukuk devleti
    Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2022 Saat 13:13


Değerli bir Kardeşim dedi:

 

Mervani Kürt Emirliğinden 10.000 kişilik Kürt süvari birliği İslam ordusunun ana gücünü oluşturur..Alpaslan’nın hassa ordusu 4000 kişidir diğer katılımlarla bu sayı toplam 20.000 kişiye ulaşacaktır..Tatihçi İbnül Kesir Malazgirt savaşı Türklerin aklı Kürt’lerin gücü ve Arabların duasıyla kazanılmıştır der..

 

Bende dedim ki:

 

Hocam..Şunu da unutmamak gerekir.. biz turkler.. kurtler..araplar.. bin yil burada kaldik diye bizi bin yıl daha urada tutmazlar. Musluman ve hristiyan ve musevi olduk diye oturtmazlar.

Beş bin yildir batidan doguya..dogudan batiya gecen milletlerin ve devletlerin ve imparatorluklarin koprusu olan ANADOLU ulkesinin uluslari insanligi ( bilgi toplumu ve hukuk devletini ) esas alarak kendi aralarinda bir araya gelmesi gerekiyor ki dunyayi DUNYAYI bir arada BARIŞ ile tutsun.

 

Bunun üzerine sayfamda bu paylaşımı yaptım:

 



BİLGİ TOPLUMU VE HUKUK DEVLETİ


Bilgi TOPLUMU ve Hukuk DEVLETİ.. bir ülkü ve idealdir. Bu mefkurenin realite edilesi bilimin esasi olan iktisadin gerçekleştirilmesi ve hukukun temeli olan adaletin sağlanmasi anlamina gelir.

Boyutlara bindirilen evren ve dunyaya.. evrene bindirilen insana ve dile.. indirilen dine ve sırata.. yeni bir bakışla.. bunları sorun çıkaran degil çözüm ureten hale getirmek gerekiyor.

Bunun da artik insanları Tanrı'ya çağirmakla degil.. tanrıları insan olmaya.. ısrafı birakmaya.. zulmu terk etmeye.. davet etmekle mumkun oldugu apacık.

Buda dilin bilime.. dinin hukuka intikal ettigini anlamakla olur.

Eger bilim TICARETTE ve hukuk SIYASETTE işe yaramiyorsa iktisad ve adalet sağlanamıyor demektir. bu demektir ki bilim (bilim insanları) daha hikmete ulaşmamış ve hukuk (hukuk adamları) daha ahlaka erişmemiş demektir ki bu da gayet dogal ve normaldir. Erkeğin ve kadının “insan” olması ve “adam” bulunması bir süreç ister ve zaman bekler.

Çünku ticaretin TAM teknolojiye ve siyasetin KAMİL ideolojiye donuşme sureci HACATIN tamamina ve HARRATIN kemaline erişmemistir. Kaliteli mal ve hizmet sunumunda sorunlar.. karakterli fazilet ve kemalat seriminde problemler.. var demektir.

Bu yüzden laikligin bireye hurriyet veremedigi.. demokrasinin toplum mesveret yerlestiremedigi.. ve bu yuzden dilin ve dinin partilere paravana ve alet yapildigi.. ozgurlugun ve emegin ideolojilere paratoner ve bayrak edildigi.. kisaca dunyayi belirleyen ve dini tanimlayan Dil'in köte ve kötüye kullanildigi bir BOZUKLUK söz konusudur.

İşte bu nedenle TEKNOLOJI insani giderek DOGAYA YABANCILASTIRMAKTA.. bunun için IDEOLOJILER giderek INSANI INSANDAN UZAKLASTIRMAKTA.. bunun için ve bundan dola yi ortak insani degerler olan dil.. din.. emek.. özgurluk.. bariş.. onlari KORUMAK ve KOLLAMAK bahanesiyle ve kadınların, erkeklerin, insanların ve adamların elinden alınmaktadır.

Peki siz.. bu yazinin konusu olan INSAN'ı taniyor mu sunuz ? Yoksa kendinizi tanri mi SANIYORSUNUZ ?

Eger insani tanisa idik kendimizi tanrı sanmaz ve kadina tapmaz ve erkege kulluk etmezdik. Tapilasi karilar ve kulluk edilesi kocalarla kurulan aileler ile INSAN yetiştirir ve İSLAM’a eriştirirdik. Böylece insanlarin başina bela olan tanrilar türetmez ve efendilerimizi kendi ellerimizle yetiştirmezdik. Bu iş sadece bizim ulkemizde degil tüm yer kurede cereyan etmektedir.

Öyleyse sorun kureselse çözüm bireyseldir. Bireysel ve kuresel arasinda TOPLUM.. sorun ile çözum arasinda DEĞİŞIM.. bulunur. Toplumsal degısimini bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkuleriyle gerçekleştirerek ulusal kalkinmasini gerçeklestirebilen devlet ya da toplumlar kuresel değişimin mayasi olurlar.

Toplumun birimi ve insanin bilimi olan AILE mutlulugumuzu ve kutlulugumuzu.. erdem ve yetkinligimizi.. huzurumuzu.. sağlayan bir yuva ve ocak olarak kimlik ve kişiligimizi yetiştirirken.. bireyselligimizi pişirirken.. bize verdigi acilara katlanamiyorsak.. DECCAL onlari tarlalarda yetiştirecek ve fabrikalarda imal edecek. Maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetine goturecektir..

Fakat sizin buna karşı çikmaya gucunuz bulunmuyor.. canli ogrenmeye ve diri düsunmeye merakiniz olmuyor.. bu yuzden hizli bilme ve kolay anlama firsatini kaçiriyorsunuz. Çünkü bilginiz ezber, inancınız taklid ve kararınız telkindir. Bunu söylemek kendimin deli olduğunu gösterir ancak siz akıllı iseniz üzerinize alınmazsınız.

Şunu iyi bilelim ki kamil insan ve mutevekkil islam arasinda savaş ve bariş oturur.. savaş ve bariş arasinda sınav ve yarış olur.. sinav ve yariş arasinda da ne bulundugunu siz arayin. YBA ile bu “ara”ların ta onuncu katmana kadar gidebilirsiniz eğer “arar”saniz... ancak siz aramiyorsunuz.. hazir bilgi.. hazir deger.. hazir karar.. hazir çozum.. hazir kadin.. hazir erkek ariyorsunuz usta olacak karinizi BILGI TOPLUMUNA.. hoca olacak kocanizi HUKUK DEVLETINE hazirlamiyorsunuz.

Oysa usta ÇABA.. hoca YASA istemez. Usta ve Hoca olamayanlar teknolojinin pazarı ve ideolojinin mederi olurlar.

[OZFO] 27.08.2022 Üçyol-İzmir



Düzenleyen osmanziya - 27-Ağustos-2022 Saat 13:19
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk