Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kaliteli mal ve hizmet sunumu.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kaliteli mal ve hizmet sunumu..
    Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2023 Saat 10:01



KALİTELİ mal ve hizmet sunumunun çeşitli alanlarında birisi de EĞİTİM ve ÖĞRETİM.. malum üretim ve ulaşım, tüketim ve iletişim ve yönetim ve denetim hizmetlerinde yapılan sunumlarda sunumların kantite ve kalitelerinin artırımını teşvik için çeşitli ölçütler konulur. Bu ölçütler ve kritirlerin saptanması ehliyet ve liyakat sistemi için vazgeçilmezdir. Ancak bunlar kadar önemli girdilerin algılanmasında ve çıktıların ayarlanmasında yapılan uygulama da göz ardı edilemez.

Ülkemizde 1960 dönemine kadar uygulanan SİYASİ YAĞMA yönteminden ehliyet ve liyakat sistemine geçilmesi için DAIRE BAŞKANLARININ seçimi bir KANUN çıkarılması öngörülmüş ve ne yazık ki bu lazıme bu güne kadar sağlanmamıştır. Sadece APK (Araştırma, Planlama ve Koordinasyon) Kurulları ihdas edilmiş ve yeni bir iktidar geldiğinde eski iktidarın uzmanları burada kızağa çekilmiştir. Yirmi yıl önceki çalışmalarında (IV Ulusal Yayın Kongresine sunduğum Ulusal Kalkınmanın Koşulları Bilgi Toplumu ve Hukuk Devleti başlıklı sunum gereği) bu konuya derinlemesine ele alarak HUKUK müşavirleri gibi BİLİM danışmanlığı kadrosunun ihdas edilmesini.. önermiştim.

Çağımızda temel hizmetler ve alanlar tamamen uzmanlığa ve ihtisasa dayanan TEKNOKRAT ve BÜROKRAT bir "sınıf" tarafından yürütülür. Bu sosyal sınıflar için eski BÜROKRASI tanımı yetersiz kalmaktadır. Partiler ve Şirketler kendine has CEO'ların kapasitesine ve kariyerine göre yürütülmekte.. bunlarda inisinasyonal karizmatik ve illüminasyonal kurumsal yapılarla konsolide edilmektedir. Zamanımızın ekonomik ve politik yapısında EKONOMİK yapı teknolojik ağırlıkla ağır basmakta ve sosyo kültürel yapılar baskılanmaktadır. Koşullar ve Kuralların gerektirdiği KARARLAR.. Kuramlar ve Kurumların istediği KURULLAR.. ile ortaya konulan vektörlerde.. faktörlerden ziyade aktörler ağır basmaktadır.

Belki doğal ve normal olanı budur.. ancak bu yapay zekanın yol açtığı Yaşam 3.0 ve İnsanlık 2.0 kuramlarının öngörüsüyle FAKTÖRLERİN ağır basacağı bir geleceğe gidiyor görünmektedir. İnsan Yaşamı'nın geçmişi ve geleceği yani 3. Türün tarihi konusunda çok fazla bir YORUM bulunmuyor.. İbni Haldun'un sonlu organizma kuramı.. Hegel ve Marksın sonsuz tez-antitez-sentez adımları.. teizmin sınav ve yarış cehenneminden kazanma ve koruma cennetine gidiş.. ateizmin maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetine gidir.. ütopyaları.. dikkat ederseniz bu alternatiflerde istihdafımıza ve istihdamımıza esas olacak fazla bir teşekkük görünmüyor. Üstelik âmâde olunmuş bu şıklardan her hangi birisini seçtiğinizde diğerinden uzaklaşıyorsunuz.

Bunun nedeninin de bizi giderek doğaya yabancılaştıran teknoloji.. insanı insandan uzaklaştıran yeşil, mavi ve kızıl ideoloji.. olduğunu düşünüyorum. Bunun kökeninde bilim ve hukuk danışmanlığının hakkettiği önemi ve değeri görememesidir. Belki bu da ideolojilere angaje olmamış yeni bir zihniniyeti gerektirmekte yeni bir türden ziyade içten ve etkin yeni bir İNSAN ve iktisad ve adalete aşık yeni bir AYDIN tanımlanmasının yapılmasıdır. Şu da var ki insanların doğmatik inançlarından.. politik adanmalardan.. paradigmatik alışkanlıklarından kurtuluması da kolay değildir. Lafı doğrudan değil.. dili kötü ve kötüye kullanmak suretiyle. dolandırarak söyleme gereği duymasıdır. Saygılarımla, sağlıcakla kalınız. Osmanziya 02.01.2022 Üçyol-İzmir





Yukarıda sadece KALİTELİ mal ve hizmet SUNUMUNDAN.. yani kamil bir hizmet arzından söz ettik.. birde KARAKTERLİ fazilete ve kemalat SERİMİ var.. yani erdem ve yetkinlik TEŞHİRİ.. Sorunlarımızın çözümü ve gereksinimlerimizin karşılanması yolundaki GEÇİM'imiz aynı zamanda sorumluluklarımızın yerine getirilmesi ve yükümlülüklerimizin taşınması noktasında bir SEÇİM'i gerektirirler.

İmamı Nursî "Her kemal ve cemal kendini görmek ve göstermek ister" der.. ancak bu yetkinlik ve güzellik aynı zamanda meşru, makul ve makbul olmak gibi bir lazimeyi de gerektirir. Bu da insanın bu dünyada gösterdiği savaş ve barış fazı içinde sınav ve yarıştan kaynaklanır. Her şeyin ve her işin daha iyisini ve güzelinini ve yetkinini yapmak yolundaki içsel MÜKEMMELİYET'çiliğimizin etkisinden kurtulmak zor görünüyor. BAŞARIYI yakalamak başkalığına erişmek her BAŞAT ferdin hülyası ve her BAŞKAN'ın rüyasıdır. Amma da var ki bazı TERAKKİLER bizim düşüşümüzün.. başa TEDENNİLER bizim yüklelişimizin başlangıcı olabilirler. Olurlar demiyorum.. olabilirler.. Bu bakımdan dikkatli ve aykılı   davranmak ve uyanık ve ayık bulunmak isteniyor.

Allah azze ve celle bu konuda yar ve yardımcımız olsun.. ibadetimizin ittibaını safi ve inayetimizin itaatini halis kılsın. Amin.

Osmanziya 02.01.2022 Üçyol-İZMİR 10:00

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2023 Saat 10:05


KOZ


Zihnimizin Izgaraları..
Akıl Hapishanemiz..
Şuurun Köşetaşları..
Analitik Düzlem..
YBA Mutfağı
.

KOZ   dizini içindeki dosyalar


KOZALİTE
poz
doz
koz


toz
koz
köz
töz

roz
uz
US


oz
zzzz
osman zzzzz




KOZ

KOZ dizini içindeki alt dizinlerde yine KOZ başlıklı dizinlerde 50 ye yakın tablo bulunuyor.. keza yine LMS dizini içinde LAMISE ve LEMS dizinleri içinde 34 tane dosya bulunuyor. Ve ayrıca bir resim ve iki düz yazı yer alıyor.

KOZ dizini içindeki tabloların ilk üç dört tanesini hanımla başlattık.. konu Zeki Hocama verdiğim bir yanıtta KOZ demiştim tinin (ruhun) beslendiği “toz”lara.. zaten tenin ve bedenin su ve hava ile bitki ve hayvanların tozları ve atomları ve hücreleri beslendiğini zaten biliyoruz.. ancak bu bilişin bilimsel olması için altmış bin yıl sesli altı bin yıl yazılı dil ve dinin kültür birlikteliğinin geçmesi gerekti.. ve bu gün dahi mahiyetini hala anlamış değiliz.. bu tozların enerjilerinin nereden geldiğini bilmiyoruz.. Ancak Yaratan, besleyen ve eğitin ve yöneten SALT Tanrı’yı imanımız bizim bu işimizi kolaylaştırıyor. Fakat bu kolaylık konuyu araştırmamıza ve derinleştirmemize engel değildir.

Ben de insanı tanımada kendime engel görmedim burada sözünü ettiğim TABLO’larda insan arayışımı sürdürdüm.

Burada tabloları versiyon sırasıyla.. yalından karmaşığa doğru.. vakti olup alakası bulunup inceleyen bir aydının anlatımı anlamaması mümkün değil desem onları suçlamış olacağım.. mümkündür desem kendime sayı göstermiş olacağım. Fakat insanları ilgi duymadığı için suçlayamadığım gibi eğer kadere ve yazgıya bir inancım bulunuyorsa daha bu işin zamanının gelmediğini unutmamam gerekiyor. Çünkü YBA edinilmesi gereken bir dil.. bir dil edinilmeyince elbette onun sesleri gürültüden ve harfleri de görüntüden ibaret kalacağı belli.. Bu nedenle insanlar YBA ile öğrenmeleri, kullanmaları ve yararlanmaları da gerçekleşmiyor ve bizler hepimiz YARARI olmayan bir şeyi de edinmeyiz ve öğrenmeyiz ve kullanmayız.

Bu yazı özellikle ZEKİ ÇOŞKUN hocam ile yazıldığı için.. ona burada birkaç konuyu anlatmam gerekiyor. Bir defa kendisine çalışmalarından dolayı HAYRAN’ım.. çalışmaları da BİLİMSEL yapısı nedeniyle gelecekte insanların ufkunu açacak biçimler ve içerikleri kapsıyor.. buna çalışmalarını tek tek derinlemesine incelediğimden değil.. yüzeysel bakışımda dahi belli oluyorlar. İnceleme işini yapamamış olmanın nedeni de kendisinin özel bir inşa etmiş olmasıdır.. yani YBA gibi onunda önceden edinilmesi gerekiyor ki zorlanmadan öğrenelim, kolaylıkla kullanalım ve pek çokta yararlanalım ve istifade edelim. Yani benim onun dilini ve onunda benim dilimi.. bu saatten sonra edinmesi ve kullanılması zor görünüyor.

Ancak ben yine de benim dilimi edinmesi ve öğrenmesi için değil tanıması ve anlaması için bir örnek olarak bu çalışmayı yaptım. Burda KOZ’ın ne anlama geldiğini açmaya, örmeye ve görmeye ve göstermeye çalıştım. Ben bile bu çalışma ile de KOZ’un tam çıkartamadım.. ancak KOZALİTE adı verilen bir YASALAMA tekniği bulunur. Bilim adamları ortamlardaki koşulları matematiksel bir ifade ile tanımlamaya çalışırlar. KURAM daki varsayım ve öngörü TEZ’leri .. UYGULAMA daki ölçüm ve sayım TEST’leri ile.. işte bu sebeb-sonuç.. neden-netice.. sebeb-netice sürecine KANUN (yasa) adını verirler. Başka ilim adamları da bu NEDENSELLİĞİ (illeti) kendileri test ederek bu tanımı doğrularlar.
Örneğin su bileşiminin katı ve sıvı ve gaz adı verdiğimiz bilinen FAZLARI’nı diğer elementler ve bileşiklerde de ortaya çıkararak bu maddenin plazma.. gaz.. sıvı.. katı.. durumlarında ISI ilişkini TERMO-DİNAMİK (ısı-hareket) yasalarla ortaya koyarlar.. bundan da FİZİK ve KOZMOLOJİ (evrenbilim) ilimlerini çıkarırlar. Aynı şekilde canlı ve cansız maddelerde bu kozalite (termodinamik) yasalar bulunduğu gibi zihin ve şuur ve akıl süreçlerinde de SEMİO-SİBERNETİK (işitme-yaşama) yasaları bulunur ki eğer bunlara YASAKLAR denilerek onların YASA’lardan ayrılması kolay olur. Ancak bu yasalar ve yasaklar İNSANLAR tarafından tanımlanmıştır. Yoksa doğrudan EVREN ve İNSAN da ortay çıkmaz.. uygarlık tarihi boyunca bu yasalar ve yasaklar değiştirilmeye ve geliştirilmeye çalışılacağından kuşkumuz bulunmuyor.. eger uygarlığımızın ömrü vefa ederse.

Kozumuzun, pozumuzun ve tozumuzun ortaya bir ROZ çıkarması ümidiyle anlaşılmaz sözlerimi bitiriyorum. Anlayan anlamayana anlatsın demeyeceğim.. çünkü      YBA insanın kendinin anlaması ve anlatmasına ilişkin bir dildir. Belki ileride YBA öğrenicilerden birisi ÖĞRETİCİ hale gelcek bu dilin edinilmesini sağlayacak.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 18.11.2022 Cuma İZMİR       


Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk