Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: iktidar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2679

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: iktidar
    Gönderim Zamanı: 30-Mayıs-2023 Saat 00:55
İKTİDAR
Değerli Kardeşim şoyle bir okudum sana çatanlari.. çoğu haksız. Sosyal gerçekler yanlı oldugu için siyasal fikirlerde yandaşlidir. Insanlarin çogu KIŞI duzeyinde baktigi için sevilen ve tutulan kişinin kusurlari gorulmez onun karşisindaki butun kişilerinde kusurlarına bakilir ve görülür

Bu yuzden yandaş olan şeytan bile olsa benimsenir. Yandaş olmayan melek dahi olsa yadsinir.

Fakat siz soruna kişi bazindan değil olay açisindan baktiginizdan ve siyaset kişilere göre değil OLAYLARA gore biçimlediginden.. bu reel politigi göz ardi edenler.. AK Partinin geçmişteki feto ve pkk ilişkilerini gundeme getireceklerdir. Her hangi bir ülkede Politik IKTIDAR.. iç güçleri ve dıs gucleri nazara alarak.. kuresel uyum (konsensus) ve global dengelerle ulusal renkleri ve yerel komşulari göz onunde tutarak hareket eder. İktidarın bu yoneliminde hareket noktasi insanin ortak degerlerinden birisi olacaktir; dil..din.. emek..özgurluk.. bariş.. Devleti Kuran M.Kemal ve arkadaşlarini hareket noktası Yurtta sulh.. Cihanda sulh.. olmuştur.. ondan sonra gelen Inönu.. Menderes.. Demirel.. Özal.. Tayyib Başkan da bu yolu izliyor. Ancak Başkanın dik ve omurgali duruşu Avrupa ve Amerikanin hoşuna gitmemis.. Rusya.. Çin ve Ingiltere karşı çikmamiş.. islam milletleri desteklemiştir.

İktidarı süresince Amerika ve Avrupa bos durmamiş pkk ve feto ve işid ayagi ile içten iktidari yipratmaya çalismaktadir. Ayrıca dediginiz gibi pandeminin ardindan gelen pahalilik gerçekten bir sorundur. Üretimi degil tüketimi derd edinen halkin itirazının.. insanlığın dort ortak degerlerinin ancak kamu duzeni ve asayis ve bariş ile olusabilecegini nazara almayan aydının.. kendi zihniyeti açısından isyanın iktidara muhalif olacağı da bellidir. Ulusal kalkınmanın koşulları olan bilgi toplumu ve hukuk devletinin ancak BARIŞ ile surdürülebilecegini nazara almadan dil ve din ulkusuyle.. etnik ve etik değerlerle hareket eden avam.. emek ve ozgurluk degerlerine angaje olan sosyal ve liberal aydinlar.. ne yaparsa yapsın iktidari elestireceklerdir.

Bu arada PKK.. Fetö.. İşid.. gibi dili ve dini kullanan İLLEGAL ÖRGÜTLER için şunu söylemek istiyorum:
80 yıldır bir cihan savaşı olmadı.. çünkü çıkacak bir atom savaşında uygarlığın yontma taş devrine döneceğini atomu icad eden bir alim söylemişti.. bu yüzden küresel güçler nükleer savaştan sakınıyorlar.. harb yapamıyorlar.. bunun yerine böyle kırlardan ve dağlardan gelen gerilla harbi.. ya da Ukraynada olduğu gibi düşük yoğunluklu konvensiyonel savaş.. ve yukarıda sayılan silahlı ya da silahsız örgütler eliyle iş savaşları kıştırtarak emellerine nail olmaya çalışıyorlar. Otuzumda tanık olduğumuz bu durum kırk yol sonra yetmişimizde de sürüyor. Ne zaman biteceğini de bilmiyoruz. Dünyanın efendileri olan küresel sermaye.. Müslümanlık ve masonluk ve marksistlik gibi legal örgütlerle PKK.. İŞİD.. FETÖ.. gibi illegal örgütleri kullanarak dünyanın dil ve din farkları kışkırtarak düzensizlikten bir düzen çıkarmaya çalışıyorlar ki bunun da önüne şimdilik geçemiyoruz. Ancak özünde insanların bulunmayan özgürlüğe.. olmayan sonsuzluğa aldanışları.. eşitliğin ve çeşitliliğin karşıtlığı.. erkek ve kadın ilişkilerinde.. sermaye ve emek diyaloğunda.. iktidar ve muhalefet münasebetlerinde.. dünya ve ahiretin dengesinde.. birey ve toplumun uyumunda.. akıl ve kalbin bağdaşımında HASIL OLAN SORUNLAR kardeşliği ve barışı şimdilik tamamiyle ve kemaliyle sağlanamıyor.
Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 30.05.2023 Üçyol-İzmir     
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk