Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: metafizik calısmalar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2653

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: metafizik calısmalar
    Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2023 Saat 19:26


Ha.Mım
Ayn.Sîn.Kâf...

Âlem.. Âdem..
Hüsnâ.. Esmâ..
Hassasiyet.. Hissiyat..
İhtisas.. tahsis

İMKANDAN HAKİKATA..
HAKIKATLAR.. HAKKA
İMTİNADAN... İMANA
VUCUD.. VUCUBA

> > > > > > >

Gunluk dilin düz yazisi ancak gunluk ihtiyaci karşilar ve fazla düşunmeyi gerektirmeden gunluk dilin mantigi ile sorun çözer ve karar verir.

Kim ve ne uçlarini tanitan bu dille BEŞER kimseler ve nesnelerden oluşan özneler arasi bir dunya oluşturdu. Mutemelen bizden önceki CIN medeniyetinde de bu süreç gercekleşti.

Bilimsel bilginin dili olan.. kutbî mantiktan çikarilan nisbî matematikle.. kimseler ve nesneleri daha ince tanimayi ve etkili kullanmayi öğrendiler.

Kaç ve Hangi sorulariyle nicel ve nitel özelliklerini sözel ve sayisal karakterle bölumleme ve hesaplama yoluyla proje (tasarlama) ve programlama (algoritma) ile kolay ve hızlı hizmetlere.. ulaştilar.. ucuz ve çok çeşitli mallara.. eriştiler.. çevreyi bozmak ve dogayi kirletmek pahasina.. kitle imha silahlarina ulaşmak ve kuresel nufusu kontrol etmek uğruna..

Günluk dilin ortaya çikardigi KULTURLE matematik dilin ticaret ve siyasetle meydana gegirdigi UYGARLIK..
hastalikli TEKNOLOJIYI
ve sakat IDEOLOJIYI dogurdu..
neden ?

Teknoloji neden insani dogaya YABANCILAŞTIRIYOR ?

Totaliter ve otoriter sistemlere ve rejimlere sahib yeşil ve mavi.. kirmizi ve kızil ideolojiler TEK TIP INSAN modelleriyle neden insani insandan UZAKLAŞTIRIYOR ?

Bu sonucu ortaya surecin çeşitli faktörleri bulunabilir.. bunlarin turlü vektörleri hesaplanabilir.. bir çok dereceden aktörleri olabilir.

Ancak asıl belirleyici faktör dilin kötü ve kötuye kullanilmasidir.. hesaplama benim işim değil.. hannasdan deccale.. şeytandan taguta.. aktörlerde beni ilgilendirmiyor.

Tespit ettigim uç faktor bulunuyor;

1. NASIN PROBLEMI, Gunluk konuşma dilini.. edebiyatı.. tarihi.. san'atı.. ve sair iletişimlerde bilgiyi kötü ve kötüye kullanmak.NIYYET SORUNU

2.HAVASSIN MES'ELESI; Gunluk dilin üstundeki çok yönlu ve yanli konularda ve alanlardaki degerlendirme ve tartışmalarda felsefe ve dil arasinda ortak yeni bir dili aramamak ve aramadigi için bulamamak. NAZAR SORUNU

3.AVAMIN HANDIKAPI; Gunluk Dilin Düz Yazisi (GDDY) yüzünden öğretmenlerin ve yazarlarin HAZIR açik ANLAŞİLIR seçik SEHIL ders ve makaleleriyle ögrencilerin ve okurlarin karşılaştirma yeteneklerinin gelişmemesi ve sorgulama güçlerinin düşmesidir. DUŞUNME SORUNU

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya
Eldeki teknoloji bilmden ve iktisattan hikmete gidemeyen sözde bir dil olabilir mi ? Ya da dilin yerini almış olmaz mı ?

Keza mevcut Îdeoloji hukuktan ve adalettsn ahlaka çıkamayan sahte bir din olabilir mi ? Ya da dinin esasi olan itikad ve ibadet ve ahlakı baskilayan aleti istibdat haline gelmiş olabilir mi ?

Sözde bir dil sahte bir dinin ortaya koydugu KÜLTUR ile saglam ve sağlikli bir UYGARLIK elde edebilir mi yiz ?

HAKK ve kuvvet

Kuvveti ve halkı unutturan Hak.. HAKK olmadıği gibi.. hakkı ve hürriyeti nazara almayan KUVVET dahi KAVİ degildir.

Sorunlarimizin ortak noktasi zayıf kavi ilişkilerinin salih ve sahih bir surette kurulmamamasidir.. kadin ve ermek ilişkilerinden tutunuxda iktidar ve muhalefet munasebetlerine kadar tum aliş verişlerde neredeyse hepsinde orantisiz kuvvet kullanilmta hatta bu durum yasal hale getirilmemtedir. Örnegin dudak uçuklatan servetin neresi meşru olabilir ki ?

Zaif ve fakir halkin sesi yukariya çikmasin diys sağin başina umeranin hirsizlariin solun başına ulsmanin dinsizlerino getirirler.

Aydinlar.. yoneticiler.. zenginlerden oluşan SEÇKINLERIN bu bozuklugu ve kizbide toplumun birimi ve insanin bilimi ve islamin temeli olan âl ve ailenin bozularak dini ve dunyevi saltanatlara esas teşkil edilmesidir.

Tarikatlari biçimlendiren 11 aileye bakin.. dunyayi yoneten 22 zengin aileye bakin.. bozuk ideolojinin ve teknolojinin nereden geldigini görursunuz ?

İnsanları çoğu kişiler düzeyindedir.. çok olaylar seviyesinde değerlendirir .. üçüncü katman olgular ve fikirler düzeyindir. KİŞİ çoğunluk için hem tanrı.. hem nebi.. hem sevgili olur. Bunu kullanan toplum mühendisleri insanları bir yerden bir yere "kişi"lerle götürürler. Ancak "Kişi"leri de yabana atmayalım.. Örneğin Tevfik Fikret ve M.Akif Ersoy bizim kültürel yapımızı temel figürleridir. diye düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk.. İnönü.. Adnan Menderes.. Süleyman Demirel.. Korkut Özal gibi liderler aynı zamanda DEVLET ADAMLARIDIR.. yapacaklarını yaptılar. Yarın aynı şeyi Recep Tayyib ERDOĞAN için söyleyeceğiz. Kaliteli mal ve hizmet arzında payı.. karakterli fazilet ve kemalat seriminde hissesi.. samimi ve ciddi insanlık görevinde katkısı olmayanların şu veya bu kişiyi DÜŞMAN olmalarının bir önemi ve değer bulunmaz. Zaten iş yapanların da laf etmeye vakitleri bulunmaz.

Özetle:
Beşerin olmazsa olmaz bileşenleri dil ve din olan KÜLTÜR yapısından MEDENİYETİN inşa ettiği en yüksek bina olan İNSANİYET kulesinin yapılandırılması amacımızdır. Çünkü en büyük insaniyet olan İSLAMİYETİN gerçekleştirilmesi.. beşerin samimiyetinin güzelliğinin ve ciddiyetinin iyiliğinin ortaya çıkmasına bağlıdır Kİ biz buna İnsaniyet adını verdik. Bu yüzden İNSAN olmadan islam olmaz.. İSLAM olmadan da insan kurtulmaz. 25.07.2023


Bu gün 25.07.2023
Aylin ÖZGÜR kardeşim bu günün 7.7.7. uğurlu bir gün olduğunu söyledik..
Bende bu çalışmamı reklam yaparak bu gün yaptığım metafizik çalışmaları yükledim.


20230725_193350_METAFIZIK.rar

Düzenleyen osmanziya - 25-Temmuz-2023 Saat 19:34
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2653

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2023 Saat 21:47


Tabloda bir tarafta İSİM bir tarafta İLİM bulunuyor. İkisinin arasında da KELİME yer alıyor.. lakın onun yerine kırmızı KONUŞMA ve mavi DÜŞÜNME yazılmış..

İnsanları hayalı hazır ve vehmi hatırları gibi temelde duran bir çiftleri daha bulunur aks ve hads ile dikkat ve heyecan.. bu sekizinin içinde en dikkat çekmeyeni DİKKAT'dir.. insandaki algıda seçicilik bu dikkat ile ortaya çıkar.

Tabloya dikkat eden görür ki kırmızı DÜŞÜNME'ye bağlantı kuracak kırmızı ile yazılmış SORU ve YANIT sözcükleri ile mavi KONUŞMA'ya bağlantı kuracak mavi ile yazılmış SÖYLE ve   DİNLE sözcükleri dikkat çekiyor. Burada renkler ile ETKİLİŞİM yapılmış yazılarla İLETİŞİM yapılıyor.

Yani burada deniliyor ki Düşünme işlemi bilinendeki bilinmeyen olan soru bulmak ve buna göre bilinmeyendeki bilinen olan yanıt aramak işidir. Konuşma işlemi ise
bir imgeyi (ya da kavramı) bir simgeye yükleyerek söyleme ve karşı tarafın bu simgeye çözerek imgeyi (ya da kavramı) dinlemedir.

Bu tabloları prensibim gereği herkesin anlayacağı şekilde çevirmiyor ya da çözümlemiyor ve açıklamıyorum. İnsanlar tabloya bakarak yukarıda söylediğim gibi bağlantıları kendileri kursun istiyorum. Belki onlar yukarıdaki ayrıntılı bağlantıları çözümleyemezler ama KONUŞMANIN söyle ve dinle.. DÜŞÜNMENİN soru ve yanıt.. bağlarının bulunduğunu görebilir ve gördüğü bu bağlantıyı anladığı ise eleştirebilir.. anlamadı ise sorabilir. Ama buna yapmıyor insanlar.. on yıldır yapmıyor.. on yıldır yazı ve tablolarımı sadece beğeniyorlar.. anladıkları için teşekkür etmiyorlar.. anladıkları ve fakat beğenmedikleri için eleştiri yapmıyorlar.. anlamadıkları yerleri sormuyorlar.. belki bazen anlayıp yararlandıkları halde BEĞENİ bile koymuyorlar.. bilgiyi yalayıp, düşünceyi çalıp gidiyorlar. yani etkileşim ve iletişim.. yeterli değil.. sonuçta iletişim herkes için yararlı ve verimnli olabilmesinin koşulları olan DİYALOG kurulmuyor ve kendim MONOLOGUM içinde kayboluyor görünüyorum.

Bir de konu insanın KENDİSİ.. insanın kendisini merak etmeMEsi gariptir.. kendini önem ve değer vermeMEsi ise daha aciptir.. kendisini kusurlu taraflarında ya da yetkin taraflardan ibaret görmesi daha tuhafdır. Başkalarına kendisinden daha çok itina ve ihtimam göstermesi ise bu tuhaf garip ve aciplikten daha çok şaşırtıcıdır.

Eğer konu siyaset ya da seks olsaydı o kadar çok katılım eleştiri ve yergiler bulunur.. sövgü ve karalamalar olurdu.. Tabi bir de konunun kendisi ve anlatımı canlı ve somut olmadığı için bu yüzdende iletişim için katılım olmuyor. Yapabildiğimiz için bu reklamlar ekinde çalışmalarımızı siber uzaya atarak geleceğe bir MEKTUB gibi göndermek oluyor.

Sonuçta insanlar değerlileri ve kalıcıları değilde değersizleri ve geçicilere önem ve değer vererek ve onları muhatab olarak bir ömür geçiriyor. Çünkü sonuçta kendini beğeniyor ve kendini beğenenleri beğeniyor. Böylece kendini beğenenler kümesi oluşuyor.

Bu şu demek değildir ki BEĞENME hiç önemli değil.. tablo bize dört iş yaptığımızı söyler:


Algılama DERK (idrak etme)
Önleme DEBR (tedbir alma)
Öngörme   DEKR
Öykünme.. DERB

Bütün bunlardan önce BEĞENME vardır ki bu algıda seçicilik yapar.. önem ve değer verdiği işler ve nesneler için ÖNLEM alır.. hatta onlar için ÖNGÖRME yapar.. hatta onları yani beğendiği işleri.. nesneleri.. kimseleri ÖYKÜNÜR.. kendini on benzetir.

İlgiden sonra BİLGİ olur.. ancak ilginin bilgi olması için bu bilen ve bilen ilişkisinin BEĞENİLMESİ yani hoşlanılması beklenir ve olumlanması istenir ve benimsenesi gerekir.. ki bu yüzden FACEBOOK'ta tüm işlerin başı beğenmedir. Like.. hoşlanmadır.

Saygılarımla sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 25.07.2023 Üçyol İzmir.













IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk