Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: yalnizlik | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3450 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: yalnizlik Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2023 Saat 21:53 |
YALNİZLİK
Tekillik gizemi yalnızlik.. birlik bilinmezinin beraberligini başariya goturur. Urunumuz kadar onurumuz bulundugundan birlikte calişarak.. birlikte ureterek.. birlikte "satarak" başarili oluruz. Bu genel öykü ya da tümel oyun icerisindeki özel dunyamiz ve kişisel çabamız.. cehennem gibi sorunluluk ile cennet gibi sorumluluk arasinda dalgalanir. Gelelim YALNIZLIGA... Bu sorunluluk ve sorumluluk salinimin şakasi olmaz. Oyun ciddi ve öykü gerçektir. Uyaniş gibi arayista bir ömür sürer ve belki de arayış sonsuza dek sürer. Bize duşen gereksinimiz olan “uyanişlar yolculuğu”unda ARAYIŞIMIZI gönulden düşürmemektir. Gelelim YALNIZLIGA... Yalnızlık bir kimsenin kimsesiz ve güçsüz kalmasıyla tek başına kalması değildir.. anne babası yoksa yetimler yurdunda yatırırlar.. yaşlı ise ve çocukları bulunmuyorsa huzur evinde barındırırlar. Toplum için kimse yalnız kalmaz.. çocuksa dilendirirler.. toplum kurallarını karşı gelip suç işlemişse hapishanede yine tek başına değildir. Hasılı küçükse ana babası.. gençse eşi.. işçiyle patronu.. öğrenci ise hocası.. okur ise yazarı bulunur. Ya da yazar ise okuru, hoca ise öğrencisi, patronsa işçisi olur. Peki YALNIZ kimdir ? ARAYIŞI olan. OSMANZİYA 10.08.2023 Kadir Kök Arkadaşım dedi; İnsanlar ikiye ayrılır, mevlasını armayanlar VE belasını arayanlar.. iki tarafta buluyor. Dedim ki: Bu konuda şöyle bir tasnifim bulunuyor; 1.Aramayanlar 2.Arayanlar 3.Aradığını asla bulamayacaklar 4.Aradığını bulanlar 5.Bulduğunu olanlar. Peki aranan nedir ? Bunu arayan bile bilmez.. lakin doğru ve gerçek ile iyi ve güzel bir SONUÇ umulan bir neticedir. Ancak bu başka terimlerle ifade edilebilir; 1.Tanrı 2.Sevgili 3.Arınış 4.Aklanış 5.Kurtuluş. Ancak bu soyut ve tümel adlandırmalar.. yüce erekler ve amaçların.. anlamları çok çeşitli oyun ve öykülerin.. içeriği.. pek çeşitli yolların ve yönlerin.. yolculuğu.. Size ya kendisi ya da başkaları tarafından anlatılmış hikayeler ve biyografiler halinde bildirilir. Sizin de toplumu ilgilendirir bir öykünüz olmuşsa onunda dillendirileceğinden kuşkunuz olmasın. Bütün bunlara rağmen öyküsü dillendirilenler ve öyküyü dinleyenlerde yalnızdır. Düzenleyen osmanziya - 10-Ağustos-2024 Saat 17:27 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3450 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2023 Saat 23:26 |
Bu başımızda göz ile görünen suretler, çizgiler ve renkler.. Aşağıdaki tablo ise 30 dan fazla tablo ile oluşturulmuş zihin ve şuur denilen; usumuz (aklımız) ve uzumuz (vicdanımız)ile inşa edilen bilgiler, değerler ve düşüncelerdir ki bunlar KELİMELER ile ifade edilirler. 20230811_015018_EDINMEK.rar Bu RAR dosyası ile söz konusu dosyaları buraya bindirdim. Bilgisayarınızı indirip inceleyebilirsiniz. EDINMEK dizini içinde 34 tablodan sonra oluşturulan 35 nci tablo Düzenleyen osmanziya - 11-Ağustos-2023 Saat 01:54 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2023 Saat 01:48 |
Bu tablolari en başindaki yalınindan bu sonunda karmaşik hale gelinceye kadar yayımliyorum. Elbette başindan sonuna kadar ilgilenmeyenlere.. izlemeyenlere.. imgeleme tahayyulu ve irdeleme tevehhumu yapmayanlara bir diyecegim olamaz. Ancak ilgilenenlere şunu söylemeliyim.. KANT'ın dedigi gibi düşunme ve tefekkur bir cür'et ve yanliş konuşup rezil olmaktan korkmamak ve kuşkulu soru sorabilmeye cesarettir. Eger bunu yapabilseydiniz.. anladiklariniz eleştirip anlamadiklarinizi sorsa idiniz.. hem kendinizi hem beni geliştirebilirdiniz Saygilarimla Osmanziya 11.08.2023 izmir üçyol |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2023 Saat 02:30 |
ÖĞRENME
DÜŞÜNME ANLAMA YALNIZLIK ARAMA Öğrenen.. düşünen, arayan.. arasında fark vardır.. belki de bunlar bir gelişim aşamalarıdır.. İnsan yaratılıştan dilini edinmiştir.. doğuştan da kültüre ve çevresi ile dinini edinir. Bu ikisiyle birlikte bulunduğu kültür içinde bir tahsil ve terbiyeden geçer ve geçinecek bir mesleği öğrenir ve edinir. Fakat iş asıl bundan sonra başlar.. Bireysel sorunları, toplumsal problemleri ve ulusal mes'eleleri düşünmeye başlar ve toplumsal organizasyon içinde bir SİYASİ GÖRÜŞE adanır. İşte bu nokta da insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlükleri kendilerine paravana eden partiler ve ideolojiler ile karşılaşır. Artık öğrenen insan düşünen insan olmuş.. daha önce düşünülmüş inşa edilmiş harika saraylar olan totoliter ve otoriter sistemler ve rejimlerden birini eğilim gösterir ve bu bütünlükçü ve birlikçi görüşler olan dincilik (yahudilik, hristiyanlık ve müslümanlık).. masonluk ve marksizm ile üç ana akım halinde ifade edebileceğimiz organizasyonlardan birine angaje olur. Elbette bu üç ana akım arası düşüncelerde bulunur.. sonuçta toplumların ve ulusların gelişmesi; dört ortak değer 'dil ve din ile emek ve özgürlük) kuramları ve üç müşterek (dincilik, masonlar ve marksizm) çözüm kurumları.. olabildiği kadar denge ve uyum ile sağlanmış ve son seksen senede yeni bir dünya savaşı çıkmadığını göre sağlanmaktadır. Ancak geçmişteki askeri ve ekonomik savaşın getirdiği bu gündme BİLGİ YARIŞI adı altındaki savaşta.. DEĞİŞİM ve GELİŞİM.. gereği yeni sorunlar.. yeni düşmanlar.. yeni çözümler ve yeni dostluklar çıkmaktadır. Bu da karşımıza yeni bir yaklaşımı gerektiriyor. Öğrenmiş ve Düşünmüş.. ancak SOYUT haml ve hükmünün aşkınlığını ile SOMUT arzu ve talebinin içkinliğini bulamamış ve bu yüzden yalnız kalmışların ve belkide kendini yitirmişlerin ARAYIŞI.. YBA ile 14 yıldır bu arayışa yanıt verdiğim halde bulamayışım gösteriyor ki YALNIZLIK.. burada yaşanması gereken Y-AŞA-M.. aşa ve ama muhtaç bir hayvanın beşer olması ve insanlık TANINCINA ve islamlık İNANCINA kavuşması.. ancak yaşamı, araç ve amaç ve adaç.. edecek aşamalardan geçmesine bağılı.. bunu da bu yazıda öğrenme ve düşünme ve arayış farkları ile dillendirmeye çalıştık.. fakat biliyorum ki anlama.. anlam ve anlatım gayet zor bir işte ve belki de bu yüzden insan yalnız kalmakta ve bu da arayışı gerekli hale getirmektedir; ÖĞRENMEKTE hamdım.. DÜŞÜNMEKTE piştim.. ARAYIŞTA oldum.. İŞTE bunun için özgün bilgi.. canlı öğrenme.. diri düşünme.. yolunda YBA yıllardır reklam ve propagandasını yapmaktayım. Saygılarımla.Osmanziya 11.08.2023 Üçyol-İzmir Düzenleyen osmanziya - 11-Ağustos-2023 Saat 02:36 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |