Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: dokuz kasim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dokuz kasim
    Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2023 Saat 09:11

Yöntembilim soyut ve içeriksiz bir çalışma.. ancak onu somut ve içerikli başka bir çalışma ile de duyurmam ve tanıtmam gerekiyordu.. Bunun içinde insanbilim ve islambilim sayfalarını açtık.. GDDY ile yaptığımız bu reklamlar ve propagandalar fazla bir işe yaramadı.. ancak bu çalışmalar bu şekilde siber uzaya yüklenip geleceğe gönderildiği için belki daha sonra işe yarayacaktır.. umudumuzu koruyoruz.

İnsanlar dinleri ve ideolojileri ile her şeyi çözebileceklerini sanıyorlar.. ancak korkularına koruyorlar ve umutlarını besliyorlar o kadar.. eğer böyle bir şey olsaydı.. bu günkü kara günlere girmezdik.. demek yanlış giden bir şey var.. bu yazı ona bir KILÇIK atıyor..

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

osmanziya


09.11.2023 Üçkuyalar İzmir





İdeoloji
İsterseniz İDEOLOJİ ile tanışalım..
Müslümanlık
Masonluk
Marksizm


Bu totaliter ve otoriter sistemler ve rejimler birbirine muhalif olarak doğmuşlardır. Diye biliyorum.. daha doğrusu kuruyorum.. 2008 de aldığım .. GDD (Gizli Dünya Devleti) KİTABI, İsrail Katiamı nedeniyle yeni okuduğumda.. eskiden beri söylenilen kapitalizmi ve sosyalizmi MASONLAR inşa ettikleri tezini yer ve isim ve tarih vererek kanıtlamaya çalışıyor.


Daha sonra ETRİKA ÇEMBERİ kitabı ile ortaya İLLUMANATİ çıktı.


Bunlar belgelere ve kanıtlara ve tanıklara dayanan BİLİMSEL çalışmalar.


Biz ise burada masa başı ve kurgusal olarak düşüncelerimi yani kuramımı ve öğretimi anlatmaya çalışıyoruz. Elbette bilimin ve belgenin bir değeri bulunur.. düşüncenin ve kuramın da ayrı bir değeri olur. Bunu en güzel Kant ifade etmiştir: “ Görüsüz kavramlar boştur, kavramsız görülerde kördür.”


Biz bu YBA ile şöyle ifade ettik: Sağlam bilgi hem gerçek hem doğru olmalıdır.. Sağlıklı buyruk hem güzel hem iyi bulunmalıdır.   


İnanıyorum ki Müslümanlık.. İbrahim aleyhisselamla başlar.
“Kul inne salati ve nüsuki mahyeye ve memati lillahi rabbilâlemine lâ şerike leh. Ve bi zalike ümürtü ve ene EVVELÜLMÜSLİMÎN.” Namazdaki salavatlarımızda da deriz: “Kema sallayte a’la ibrahime ve a’la âli İbrahim.” İbrahim ve soyunu SALAT ettiğim gibi Muhammed ve soyuna da MERHAMET et.


İBRAHİM aleyhisselamdan önce de NUH aleyhisselam soyu bulunur. Fakat onunla DİL bindirilmiştir. İbrahim aleyhisselam ile de bindirilen dil üzerine din indirilmiştir. Ondan Önce de ADEM aleyhisselamın soyu olur. Adem aleyhisselam ise Cennetin bakıcılığında ve Yaratan’ın hocalığında ilk aile oluşturulduktan sonra DÜNYA olarak hubut edilmiştir. Yani boyutlara evrenin yüklenilmesi gibi yer yüzüne de DÜNYA yani doğa ve dönü üzerine UYGARLIK nüvesi.. yalın dili ve sade dini ile dünya inşa edilmiştir. JJ Ruso, ifade etmiş.. vahşi tabiattan medeni bir şehrin bir anda doğmasını.. cennetten dünyaya gönderilmiş bir AİLE olmadan.. açıklayamazsınız. Arnold GEHLEN felsefi Antropolojiye kurarken tüysüz ve tırnaksız.. feotal biolojik gelişmesini tamamlamadan dünyaya gelen.. İmamı Nursi’nin 23 sözde açıkladığı gibi iki senede ayaga kalkabilen.. on beş yirmi yaşında iyiyi ve kötüyü ayırt edebilen.. toplumun yardımıyla yararlarını sağlayabilen ve zararlardan kaçınabilen bir varlığı siz açıklayabilir misiniz ? Anasından doğduğunda soğuktan ölmezse itler yer..

Yarın ben doğacak olalı 72 sene olacak.. bu vakte kadar nasıl ayakta kalmışım.. masa başında ve kuramsal olarak düşününebilirsiniz; cansız canlı oldu.. canlı uslu oldu.. uslu inançlı oldu. Cansız da kendi kendine oldu. Yani madde ve kuvvet incesi kütle ve enerji ilişkisinin NASIL olduğunu kurgulamakla her şeyi çözdüğünüzü sanırsınız.. ancak bunun NEREDEN geldiğini ve NEREYE gittiğini yani NEDENİNİ ve NİÇİNİNİ bilemezsiniz.. bunu size LİSAN söylemez.. lisan’ı ters çevir: NASIL olur. Biz bu konuları birincil nazar ve basar ile ikincil işaret ve delalet denklemini uzun uzun açıkladık bir ömür.. YBA reklamları ile fakat GDDY ile bu gibi meraklı ve gizemli yazılarla duyuru ve tanıtımını yaptık. Bu paylaşım ile yaptığımız tablolarla da bir özet geçtik. YBA dilini edinirseniz onları da OKUYABİLİRSİNİZ.


Okuduklarınızda anladıklarını eleştirirseniz.. anlamadıklarını sorarsanız.. her iki tarafta kazançlı çıkacaktır.

Id.. ide.. idea.. EGO ideal.. ideoloji..

Filoloji.. teoloji..LOGOS teknoloji.. RESMÎ

Filizofi.. teozofi.. SOPHOS teknozofi.. SİVIL.

İSMÎ.. HARFÎ.. ENE..HAVIL.. KAVIL..

Habil.. Kabil.. NEFS katyon.. anyon..

Fizik ve metafizik.. BEN paravana.. alet..

Psik ve parapsik.. KENDI paratoner.. bayrak...


Hoca ogrenciyi kandirir mi ?
Sinav yaparken kılçık sorularla uyandirir.

Tanrı da zor sorunlarla aydinlatir
Bu da bulundugun konum ve pozisyona goredir.

Lâ yukellifullahı nefsen illâ vüsaha.

Gündem
Rasatın kadar teklif    VASAT   vüsatin kadar külfet
Güncel

Osmanziya

08.11.2023





Düzenleyen osmanziya - 09-Kasım-2023 Saat 09:46
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk