Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: vatoz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2715

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: vatoz
    Gönderim Zamanı: 29-Kasım-2023 Saat 09:41



VATOZLAR

Dün NEHİR CANAVARLARI adlı bir belgeselde VATOZ’larla ilgilenen bilim adamlarının çalışmalarını seyrettim.. vatoz yakaladıkları sırada vatoz iki tane YAVRU doğuruverdi.. Bu şu DEMEKTİ.. vatozlar balık değil.. KÖPEK BALIKLARI gibi memeli hayvanlar. Peki siz Köpek balığının balık değil MEMELİ olduklarını biliyor mu idiniz ? Ben biliyordum ancak vatozların memeli olduklarını bilmiyordum ve bir yaşıma daha girdim..

VatOZ.. Ozman Ziya.. OZ’un köklü bir TAMGA olduğunu da bir hafta önce öğrenmiştim.. AT simgesinin da öyle.. köklü yazı işaretlerine DAMGA adı veriliyor. Örneğin ( + ) işareti de böyledir. Biz yıllardır dilin temeli ile uğraşırken bu AT ve OZ yani nesne ve kimse barındıran ÖZNE ile ar ve ad taşıyan AT iki temel şekil ve suret oldular bana.. sonuçta burada 63 tabloyu versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru incelediğinizde ve izlediğinizde BENİ görecesiniz.. bununla berber benim SEN olduğunu da anlayacaksın. Amma siz bu konuyu tahayyül ve tevehhüm etmeye ZİMİN ağrısına uğruyosunuz. ZMN ne demek ? Zaman anlamı vermiyor mu bu Z ve M ve N sesi size.. hani şu tu kaka edilen ve kapatılan ZAMAN gazetesi kime çalışıyordu.. AMERİKA’ya.. zaman Amerika’ya çalışıyor.. peki TAYYİB kime çalışıyor.. İNGİLTERE’ye.. neden ? Çünkü zamanın hakim gibi Amerika arkasında İNGİLTERE.. uygarlığımız İNGİLİZ uygarlığı.. çağdaş uygarlığın İngiliz uygarlığı olduğunu anlamak için iki şeye bakın görürsünüz birincisi İNGİLİZCE ikincisi DOLAR.. Peki ingilizin ardında ne var ? MASONLAR.. masonların ardında ne var İLLUMUNATİ.. illumünatinin ardından ne var GİZLİ DÜNYA DEVLETİ.. (GDD).. peki bu GDD’nin ardında ne var ? GDDY.. ne demek bu GDDY ? Günlük dilin düz yazısı.. peki bunun ardında ne var ? Sen varsın.. yani BEN.. peki ben kimim ? Ozman ZİYA.. peki nereye gitti OSMAN Ziya.. şu anda toprak üstünde gürültünü görüyor ve görüntüsünü duyuyorsunuz.. yarın ölünce görüntüsünü duyarsınız gürültüsünü görürürsünüz.. ne oldu TERS mi oldu.. evet.. ters oldu ayn gayr olurken ters olarak yansır ve düz olarak ansır.. ne demek yansıma ve ansıma.. heyecanın ve dikkatin arasında reseptör ve motor hücrelerinde yani nöronlarında gidip gelen sinyal ve empulslar..



Bilim Tarihi Yazarı Walter Isaacson YAŞAM KOD kitabının 350 nci sayfasında diyor ki: “İnsan Genom Projesi”nin tamamlanmasından yirmi yıl sonra hâlâ insan psikolojisinin genetik eğilimlerden nasıl etkilendiğini çok az anlıyoruz. Ama nihayet şizofreni, bipolar bozukluk, şiddetli depresyon ve diğer zihinsel zorluklara yatkınlığa katkıda bulunan genleri izole edebiliyoruz. “ diyor. 1990 da başlıyan bu proje 2003 sonlanmış.. YBO projesiyle yapılan İNSANBİLİM projesi de 2009 da 2023 kadar 12 senede tamamlanması bile ana hatları ortaya çıkmış bulunur. Bunun bir örneğine de bu VATOZ yazımızda ortaya koyduk.



Şimdi buradaki 63 dosyada SEN’i anlattım.. bakalım görmeyi merak edecek misin ? Sanmıyorum.. senin en son merak ettiğin şey kendinsin ve insan.. çünkü bu güne kadar seni hiç göremedim.. kendimi ararken aslında ben seni arıyordum.. sen de ararken beni arıyordun.. fakat şimdiye kadar hiç birbirimize rastlamadık.. kim bilir.. umut kesilmez.. bir gün RAST geliriz.. rabas ve rahas ile rasin ve Rasih hakkında sohbet edebiliriz.. Saygılarımla.. sağlıcakla kalın. Osmanziya 29.11.2023 09:26


20231129_093910_VATOZ.rar




YÜZÜNÜ.. tarafa ÇEVİR

Fe vell VECHEKE şatra elmescid elharam..

Yüzünü mescidi harama çevir..

Asrı saadet döneminde müslümanlar KABE'ye dönerek namaz kılarlarken.. Muvahhidi Yahudilerin kıblesi olan Beytulmakdise yani KUDÜS tarafına dönerek namaz kılmaya başlamışlardı.. tâ ki kökende İBRAHİMİ bir dine mensup dindarların gönlü birbirine kaynasın.. ancak Yahudiler gerekli yaklaşımı göstermediklerinden MESCİD-İ KIBLETEYN denilen mescidde namaz kılınırken yukarıda yazılı AYET indi.. namazda iken sahabeler Peygamberimizle birlikte tekrar KABE'nin şatrasına dönerek namazı bitirdiler.

Dil ve din gibi kabe ve namazda bir ARAÇ'tır.
AMAÇ değişmeye bilir lakin amaca uygun olarak araçlar değişebilir.
Bu normal ve doğal bir durumdur.
Ancak bir de zihnimizin normal ve doğal bir durumu bulunuyor.
Alıştıklarımızı ve kutsallaştırdıklarımız.. alıştırdığımız kutsallaştırmaları bırakamıyoruz. Yani çoğu zaman araçlarımızı amaç haline getirebiliyoruz.

Burada kıble.. yön.. dön.. şatra.. şarta.. istikamet.. yol.. mezheb.. meslek.. meşreb konusunda bir dillendirme.. dile getirme ve düşe götürme yerine bir DÜŞÜNDÜRME yaptım.

Bin dört yüz kırk beş yılının PARLAK DEVRİ ilk dört yüzünü hatta iki yüz yılını katarak Fahreddinirazi dönemine getirerek 600 yıldan sonraki bir altı yüz daha geçirerek 1200 yıldan sonraki süre.. yani iki buçuk asırlık müddette.. biz neleri yanlış yaptık ki bu gün hale MUVAHHİD iki dinin çatışması bulunuyor.. yoksa bizler MÜŞRİK miyiz ? Kendimizden haberimiz bulunmuyor da karşımızdakiler MÜŞRİK kendimizi MÜSLİM mi sayıyoruz..

Belki..

Ancak benim inancım şu: Kafire azabı AZIM.. münafığa azabı ELİM.. Hz. Muhammedin risaletini kabul etmeyene azabı MÜHİN.. vaat edilirken.. 5000.. 3000.. 2000.. 1450.. senedir dünyayı TEVHİDE boyamayanlara azab-ı ŞEDİD vaz ediliyor. Dörtlemeyi severim:

AZİM ve ELİM ile MÜHİN ve ŞEDİD

Demek ki hiç birimiz temiz kalamadık.. ancak şu anda da hepimiz kirliyiz.
İşte Alimranın ilk sayfasındmaki azab-ı ŞEDİD Budist, Yahudi, hristayan ve Müslüman hepimize geliyor.. diye düşünüyorum.


Osmanziya 28.11.2023 22:39


Tabloyu biraz daha açık ve seçik yazdım.. dikey ve yatay eksende sıralanan sözcükler hepimizin bildiği sözcükler.. nakit ve vakit ön sırada ÖNEMLİ.. sıhhat ve salah ardında kalan DEĞERLİ nesneler.. YOL olabilmesi için YÜZ'ün bulunması gerektiğini biliriz. çünkü bize YÖN'ü gösterecektir. Yüzün önündeki yön ile ardında yön bizim gidiş ve gelişimin kalkış ve varışını gösterecektir.. eğer dikkatli bir göze ve bilinçli bir usa bir kimse isek. Şimdi dikey ve yatay oklarda sıraladığım terimlerde anlaşılmayacak bir durum bulunuyor mu ? Edebiyatçı olmadığım için bunları daha somut ÖYKÜ içinde vermediğim için ister istemez biraz SOYUT kalacaktır.. ancak bende soyut düşünecek kimseleri arıyorum.. somut düşünenler kişi ve olay adamları gereksinimlerinde öteyle pek ilgilenmezler.. ancak azınlıkta olsa soyut düşünüp gereksinimlerinden öteyi düşünen OLGU bazlı kimseler tabloyu anlayacaklar.. ben de onların eleştirilerini bekleyeceğim.. tabloyu aşağıda biraz daha açık ve seçik yazdım.. bu sefer de işin içine insanlarla beraber islamları da kattım.. sonuçta on dört yılın ANIŞMA FASLI ilki 4 yılını çıkar.. ve SIZLANMA FASLI son 4yılını çıkar.. geriye ortada 6 yıllık boşa geçen bir zaman bulunuyor.. ilki benim yeteneksizliğim ikinci benim beceriksizliğim acaba bu ARADAKİ dört yılda.. benim mudakkik arkadaşlarımın.. acaba iki kelimeyi bir araya getiremediklerinden midir..
Yanıt vermeye tenezzül etmiyorlar mıdır
Yanılırım diye korkuyorlar mıdır
Eleştirilirim diye çekiniyor mıdır diye bir gerekçeleri bulunur mu diye düşünüyorum.. son üç çekinmeyi, korkmayı, tenezzül etmemeyi doğal hakları olarak görebilirim ancak iki kelimeyi bir ara getirmenin MUAZZAM bir OLAY olduğunu.. örneğin MUHTEŞEM babanız ve annenizin bir ara gelmesiyle siz MUHTEREM kimselerin bulunduğunu da nazara alarak derim ki işte YBA bize bunu sağlayan GÖRKEMLİ bir araç derken asla büyüttüğümü sonuçta kendimi büyüttüğümüz sanmayın.. çünkü bu hepimizin ORTAK YETENEĞİ.. işte bu yetenek YBA mutağı olan ANALİTİK DÜZLEMDE hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşiyor ve bu beni ne özel yeteneceğim ve de bireysel becerim.. sadece bunun muhteşem bir olay olduğunu herkesten önce göndür ve üzerinde 33 yıldır durdum.. bu da benim muhteşem salaklığımdan ve muazzam hastalığımdan başka bir şey değildir.. size yine kendi işinizi sürdürün.. kendini gösterin.. ben de YBA göstermeye devam edeceğim. Saygılarımla. Osmanziya 29.11.2023 01:94



Düzenleyen osmanziya - 29-Kasım-2023 Saat 15:20
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk