Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: tabakat Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2706

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tabakat
    Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2024 Saat 08:43
tabakat




İstemekle iş bitiyor mu ? Yaşantımızda kötü ALIŞKANLIKLARDAN nasıl vaz geçeceğiz ? Dileme'nin istemekten farkı nedir ? Davranışımızda çirkin ALIŞKINLIKLARIMIZI nasıl bırakacağız ? SONUÇ'ta işimizi Allah'a mı bırakıyoruz yoksa Allah Azze ve Celle'den korkuyor muyuz ?




Buradaki de 13.cü tablo.. bunun da 29.cu versiyona kadar uzatılmışı.. bulunuyor.. demek ki bilmekle ve istemekle iş bitmiyor.. yapıp etmekle.. işlemek ve eylemekle.. işletmek ve etkinlikle.. daha başka faaliyetler istiyor ve ameliyeler gerekiyor. Nitekim dünyevi ve fani hedef ve gayelerimizde biz bu işleri yapıyoruz.. şirket kuruyoruz.. takım kuruyoruz.. set kuruyoruz.. parti kuruyoruz.. hatta hükümet kuruyoruz ve sonuçta bu kültür ve uygarlığı götürüyoruz.. lakin 7 ekimden beri süren SORUN'u bitiremiyoruz.. aslında bu işler yeni değil.. seksen yıl önce de vardı.. ikinci dünya savaşı bitmişti.. 800 yıl önce de bulunuyordu.. açın bakın tarihi 1200'lerde ne vardı ? 8000 yıl önce ne vardı.. fosilleri inceleyen.. hangi tarım toplumu hangi avcı-toplayıcı toplumun hakkında geliyordu.. ama bu çağda milletin gözü önünde.. halkların hop oturup hop kalktığı bir dönemde.. her şeyi adım adım.. saniye saniye gözlerimizin önünde ekrana getire getire.. yapılan bu işin ve SORUN'un ne olduğunu tanımlamak gerekiyor..


[03:31, 31.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Virüsler.. bakteriler ve mantarlar ile bitkiler.. hayvanlar ve insanlar. Sen bu ikisi arasında bir "yer"desin.. ancak bu POZiSyonun da bileşenlerinin KOZU ve öğelerinin DOZU değerli.. pozitif ve negatif olması da fazla önemli değil. Önce dozuna aykılı ol sonra kozuna özen göster. İşinde samimi ve ciddi ol.. içinde de safi ve halis olursan kurtulursun.. İnşaallah. Ancak unutma ki iş söylemek bitmiyor.. uymak.. uygulamak ve uyumamak gerekiyor. Nefes'te olduğu gibi uyursan ölürsün.. sen ölürsen arkadaşlarında ölür
.
[10:54, 31.01.2024] Mustafa BUGUCAM: DÜZELTİLMİŞ: Virüsler.. bakteriler ve mantarlar ile bitkiler.. hayvanlar ve insanlar. Sen bu ikisi arasında bir "yer"desin.. ancak bu POZiSyonun da bileşenlerinin KOZU ve öğelerinin DOZU değerli.. pozitif ve negatif olması da fazla önemli değil. Önce dozuna aykılı ol sonra kozuna özen göster. İşinde samimi ve ciddi ol.. içinde de safi ve halis olursan kurtulursun.. İnşaallah. Ancak unutma ki iş söylemek bitmiyor.. DOZ'una uymak.. KOZ'unu uygulamak ve POZ'unda uyumamak gerekiyor. Nefes'te olduğu gibi uyursan ölürsün.. sen ölürsen arkadaşlarında ölür. Osmanziya



MİDE

MÜBAŞERET isteyen ağızdaki tad alma etimiz DİL (ağız)   ile bedenimiz saran DERİ (eller ve ayaklar) dış beş duyunun YAKIN alıcilaridir. MUCAVERET isteyen Burun ve Kulak ve Göz ise uzaktaki değişen öruntulerden oluşan kokuntu.. gürültü.. gürultu uyartilarina açik UZAK alıcilardir. Mübaşeret işlemine TEMAS.. mücaveret işlemine TEMAŞA.. adi verilir. Temasin EDEB ve temaşanın EBED çerçevesinde gerçekleştirilmesi MASSI duyu-motor sisteminin sibernetigini sağlam kuar.. MEŞŞİ kavram-niyet semiotigimizi saglikli kılar.

Bugun Chomosky ' nin DILIN MIMARISI kitabinin yarisina geldim. Dil yetisinin ilk durun dil edinme duzenegi ile bu gunku EVRENDEL DIL kurami arasinda yer alan Turkce ve Ingilizce ÖZEL DİLLER bize.. YBA teknigi ve yöntemi ilerletildiginde.. evrensel ve özel diller arasinda ORTAK bir DİL olacagini gösteriyor.





MIDA00



Bu tabloyu 33 tablo ile yükselttik.. 13.cü tabloyu buraya bindireceğiz:





t=baslangic





t=tabakat

[07:51, 01.02.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu tabakat tablosu.. TABAKAT malum tabakaların çoğulu.. mutfakta porselen TABAK'ların dördünü üst üstü koydunuz mu bu tabloyu el edersiniz.. en üstteki tabak MADDE.. onun altındaki porselen HAYAT tabağını da dikkatle koyun.. hayatın altında ise şeffaf ŞUUR tabaka'sını daha itinalı bir şekilde yerleştiriniz.. bunun altına latif İMAN tabağını nazikçe yokunuz ki üstündeki şuur ve hayat ve iman tabakları düşüp dağılmasın.. malum bu gurubun adı TABAKAT.. TABAKLARI gösterdim.. eğer web sayfasını gidin bu 13.cü tablodan da sonrakileri gittiğinizde tabaklar arasındaki 40 tabağı dahi görürsünüz.. aslında bunları siz de benim gibi örersiniz.. ancak YBA mutfağı olan ANALİTİK DÜZLEME girmiyorsunuz.. ilgiyle merak ve meram duymayınca da meşk olmuyor.. IŞK da çıkmıyor..
[07:56, 01.02.2024] Mustafa BUGUCAM: SORUN çok yönlü ve yanlı.. bilmek ve istemekle olmuyor.. yapıp etmekle de olmuyor.. kılıp kurmakla da olmuyor.. sanmak ve saymakla da olmuyor.. çünkü hepsini birlikte ve ya tek başına bir arada ve sırayla yapmak gerekiyor. Önemli olan yakınmak değil ÇÖZÜMÜ yüklenmek.. değerli olan ise ÇÖZÜM'lerin hangisinin köklü hangisinin geçici olduğunu anlamak.. anlarsak uzak yakın olur.. anlamazsak yakın uzak olur.. erzurumlu ibrahim hakkı öyle buyurdu.. fakat düşünülmeden anlaşılmıyor.. bu YÖNTEMLİ olursa daha yararlı ve verimli oluyor.. anlaşılmadan da inanılmıyor.. bu da DEĞER'li olursa daha kalıcı ve sürekli oluyor.. SAĞLICAKLA kalınız.. saygılarımla.



Şimdi burada bahsi geçen tüm tabloların dizini:



20240201_084743_01_SUBAT_24.zip


Bu 01 SUBAT dizini içindeki alt dizinler olan, KULLANMA, BASLANGIC VE TABAKAT dizini içinde üç otuzdan fazla tablo yani dosya bulunuyor. Bunları bilgisayarınıza indirip versiyon NUMARASI sırasıyla yalından karmaşığa doğru TEK TEK incelediğiniz ve imgelediğiniz irdelediğinizde.. hiç bir ön bilgiye gerek kalmadan düşünebilir ve değerlendirebilir ve anlayabilirsiniz.   



Düzenleyen osmanziya - 01-Şubat-2024 Saat 08:56
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk