Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: arayanlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2673

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: arayanlar
    Gönderim Zamanı: 03-Şubat-2024 Saat 08:28


Aramanın da bir yolu ve yöntemi bulunur.. bulmanın da bir sıratı ve istikameti olur.. bu sıratın ve istikametin yoluna ve yöntemine uyanlar kültürü genişletmişler ve uygarlığı geliştirmişler.

Soru ve sav ile kanıt ve yanıt aramanın ve bulmanın belli bir yolu ve yöntemi olabilir ancak her şeyden önce yolun ve yöntemin ne olduğunu iyice anlamak gerekiyor.

Yıllar önce.. seksenlerde.. bu tür konuşmalara külli alanlarda ve cüz'i konularda arayıp bulmada yöntemlerin değişeceğini saptamış.. külli alanda sıdk ve cüz'a alanda şübhe yönteminin kullanılacağını söylemiştim. Eğer tersine olursa sonuçlarında ters çıkacağını belirtmiştim. Örneğin karada dikey gidilir ve yürünür.. denizde yatay gidilir ve yüzülür. Ve bu gün bu yöntemlerin aslında sağ duyu ve sol görünün temelleri olan hukukun ve bilimin esası olduğunu tesbit ettim ve uzun uzun da anlattım. Yani iki ayrı yöntemi ayırmakla kalmadım ve bununla birlikte bu ikisini uygun bir şekilde birleştirdim.

Böylece www.yontembilim.com sayfamın FORUM kısmanda binlerce yazı ve on binlerce tablo ortaya çıktı.. Ancak sesi çıkmadı.. çünkü hangi YÖNTEM olursa olsun.. tek elden asla ses çıkaramaz. Bunun için yaratan yöntemi İNANÇ ile birleştirmiş.. çünkü SOL yöntem ile SAĞ inancın birleşmesi gerekiyor.. fakat ne hikmettir.. binlerce yıldır nebiler ve veliler ile dahiler ve delileri ayırıyorlar...

Oysa biz delilik edip nebiler ve dahileri birleştirmeye kalktık.. delilik ettik.. fakat umudumuzu yitirip pes etmedik.. çok şükür.. arayışımızı sürdürüyoruz:

DÜŞÜNENLERİ arıyorum.. çünkü düşünüyorum ARAYANLARI...

Saygılarımla.

Emsallerimiz bir bir gidiyorlar.. Geçen ay Faruk Başer.. bu Ay Alev Alatlı.. göçtü.. Rabbimiz gani gani rahmet ede. Amin. Sanırım aradıklarını buldular ki HİZMETLERİ ile anılıyorlar.

Beyazid Bistami demiş.. sanırım.. Aramakla bulunmaz ancak bulanlar ancak arayanlardır.

işte bu yüzden aramayı sürdürüyor imandan sonra gelen korku ile umut arasında dengeyi koruma ilkesini sürdürüyoruz.

Biz neden aradığımızı bulamadık.. çok iyi biliyorum.. içerik değil biçim sundum.. al elimi demedim.. ver elini dedim.. kimseye bir içerik vermedim ellerini uzatsınlar.. YBA reklam ve propagandası olan meraklı ve gizemli yazıları.. seksi ve siyasi anlatımlara itibar ettiler.. asıl mal olan YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZİ satamadık.. elimizde kaldı..

İnsanlar HAZIR açık ve seçik SEHİL içerikleri kullanarak kendileri içerik hazırlamaktan kaçınırlar.. hazır para.. hazır karar.. hazır çözüm.. hazır kadın.. hazır erkek yani KOLAY'ı ararlar.. ZOR'dan kaçarlar.

Oysa kolaylık zorluktadır.

Bakın dünya iki kutup halinde savaşıyor ?
Neden..

Hem dini alet ederek.. eski dinler yahudilik ve hristiyanlık el ele vermiş yeni dini ortadan kaldırmaya çalışıyor gibi görünüyor ?

Bu YAZARLAR insanları HAZIR düşünce ve bilgileri vererek.. dili ve dini partilerine alet ederek.. emeği ve özgürlükleri ideolojileri bayrak yaparak ve bu ortak insani değerleri kullanarak, HAK ve BATIL adı altında körü körüne inanıp boşu boşuna savaşıyorlar.

Bizim ülkemizde geçmişte Tevfik Fikret ile Akif Ersoy varsa.. gelecekte Mevfik Fikret ve Makif Ersoy çıkacaktır.. başka ülkelerde başka mevfik ve makifler de bulunacaktır.. böylece kötü ve kötüye kullanılan dil.. insanları onları kullandığından çok daha kötü kullanarak HANNAS oyununu oynayacak ve yeni NEBİ mesihler ve DAHİ deccaller yani karşıt KURTARICILAR çıkaracaktır.

Diğerleri onların köşesine geçip duvarlarına dayanarak birbirlerine yaylım ateşi açacaklar.. solun başına dinsizleri.. sağın başına hırsızları geçirerek halkın gücünü yukarıya karşı kıracaklardır.

Pislik medeniyet gelişerek sürecektir.
Zaten YARATAN'ın istediği de bu..
Dünyanın pisliğini görüp, kendine dönülmesi..
Ancak O'na nasıl döneceğin senin ARAMANA bağlı.
Aramazsan bulamazsın.

Saygılarımla

Osmanziya


ARAYANLAR

Zayıf ve Kavi
Fakir ve Gani
Cahil ve Âlim
Münkir ve Ârif

Kesir ve kalil
Kebir ve sagir
Sâkil ve hafif
Kesif ve seyyir

Kız ve kızan
Kadın ve erkek
Karı ve koca
Ana ve baba

Iyi ve kötü
Güzel ve çirkin
Doğru ve yanlış
Gerçek ve DEĞIL YALAN.. kizb.. bozuk.. uydurma.. bükme.. sahte.. sözde.. eğrı.. yaklaşik.. boş.. batıl.. benzer.. mecazi.. kinayi.. harfi.. sanal.. yapay.. kandıricı.. aldaticı.. YALANCİ

Bu tanımlar içinde GERÇEK terim ve kavramindan daha belirsiz.. daha tanimsiz.. daha yuvarlak.. bir kelime ve isim var mı ?

Peki o zaman siz gercegi arayip erişebilir mi sin iz ?

Bulamayacaginiz ve eli boş ve nahoş kalacaginizi anlamiyor mu sunuz ?

Buna rağmen GERÇEĞİ aramayı sürdür..
Sloganım: Düşünenleri arıyorum ÇÜNKÜ arayanları düşünüyorum.

Ya da kendinizi arayip bulabilir mi sin iz ?

Buldugunuzda çirkin bir kancik.. kahpe bir şirret.. acimasiz bir…
Pek çok dusunerek.. anliyarak.. inanarak.. işleyerek.. çalışarak.. ureterek.. başararak servet ve şöhret sahibi mi olmak istiyorsunuz ?
Bu şöhret ve servetle makam ve saltanak kurup KRAL mi olmak istiyor sun uz ?
Diyelim oldunuz ? Kolelerinize bağımli olmak hoş bir şey mi dir ?
Peki o zaman siz ne ARI YOR SUN UZ ? Olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgurluk mü ?
Bu KOŞULLARA bağli sanal ve sahte sonsuzluk.. KURALLARA ilişkin yalanci yapay özgurluk.. ne işinize yarayacak ?
Bu saçma ve anlamsiz karanligim ardinda olani bilmek ister mi sin iz ?


Öyle ise YBA öğrenmeye.. kullanmaya.. yararlanmaya ve bu teknigi ve yontemi ve dili EDINMEYE hazirsiniz demektir..
YBA ( yöntem bilimsel analiz) hızli anlam surucusunu kullanmaya ve kolay anlatim aygitini yararlanmaya başladiginizda onun mutfagi olan AD (analitik duzlem) ile tanişmıs olacaksiniz..
Böylece öznenizi taşiyan AT a binmiş olacaksiniz ? Onunla DALALET dağlarinda degil HIDAYET ovalarinda koşunuz ? Bunun için beşeriyet.. medeniyet.. insaniyet.. islamiyet.. ulkelerinden gecerek bana ulaşiniz.. ben de sizin alninizdan öpecegim.. ben senim.. 💛🥀💛
Sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 03.02.2024 Üçyol İzmir



Düzenleyen osmanziya - 03-Şubat-2024 Saat 09:09
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk